Ρωσία: Καθ’ οδόν η ανθρωπιστική βοήθεια προς την ανατολική Ουκρανία

Ρωσία: Καθ’ οδόν η ανθρωπιστική βοήθεια προς την ανατολική Ουκρανία

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους προειδοποίησαν πως οποιαδήποτε ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία χωρίς τη συναίνεση του Κιέβου θα ήταν «απαράδεκτη» και θα συνιστούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Ρωσία: Καθ’ οδόν η ανθρωπιστική βοήθεια προς την ανατολική Ουκρανία
Στην Ουκρανία κατευθύνεται ρωσική αυτοκινητοπομπή 280 φορτηγών, τα οποία μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass.

«Συμφωνήθηκαν όλα με την Ουκρανία». δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ραδιοσταθμό Business FM.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, ανακοίνωσε χθες ότι η Ρωσία έχει «συμφωνήσει», έπειτα από συνομιλίες που διεξήγαγε με το Κίεβο, τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, σχετικά με μια αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην ανατολική Ουκρανία, και εξέφρασε την ελπίδα οι δυτικές κυβερνήσεις «να μην εμποδίσουν» την αποστολή.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους προειδοποίησαν πως οποιαδήποτε ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία χωρίς τη συναίνεση του Κιέβου θα ήταν «απαράδεκτη» και θα συνιστούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης