Γάζα: Ο ΟΗΕ καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση στο σχολείο-καταφύγιο

Γάζα: Ο ΟΗΕ καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση στο σχολείο-καταφύγιο

Ο γενικός επίτροπος της υπηρεσίας για τους Παλαιστινίους πρόσφυγες, Πιερ Κράχενμπουλ, καλεί για άμεση εκεχειρία και άρση του ισραηλινού αποκλεισμού στη Γάζα

Γάζα: Ο ΟΗΕ καταδικάζει την ισραηλινή επίθεση στο σχολείο-καταφύγιο
 

Μετά την παγκόσμια κατακραυγή για την επίθεση σε ένα ακόμα σχολείο-καταφύγιο του ΟΗΕ στη Λωρίδα της Γάζας, ο γενικός επίτροπος της υπηρεσίας για τους Παλαιστινίους πρόσφυγες UNRWA, Πιερ Κράχενμπουλ, καταδίκασε το Ισραήλ υποστηρίζοντας ότι οι βομβαρδισμοί σε εγκαταστάσεις του οργανισμού παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο.

Ο Κράχενμπουλ τόνισε πως η άμεση εκεχειρία είναι απαραίτητη, αλλά όχι αρκετή, καθώς αυτό που επείγει να συμβεί ώστε να επανέλθει η ηρεμία στην περιοχή είναι η άρση αποκλεισμού της Γάζας από το Ισραήλ. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η ασφάλεια στην περιοχή δεν μπορεί να επιτευχθεί ενώ εξακολουθεί να ισχύει η στρατιωτική επιχείρηση.

Όσο για τις επιθέσεις των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας στις εγκαταστάσεις του οργανισμού, δήλωσε πως έχουν σημειωθεί έξι μέχρι στιγμής.

Όλα αυτά, ενώ οι συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας είναι άθλιες, με τον κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών να είναι παραπάνω από ορατός.

Κλείσιμο

Όπως είπε, στα καταφύγια δεν υπάρχει αρκετό τρεχούμενο νερό, ελάχιστα μπάνια, με αποτέλεσμα οι κανόνες υγιεινής να μην τηρούνται και οι δερματικές παθήσεις ήδη να έχουν ξεσπάσει.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες είναι οι γυναίκες που κυοφορούν και άλλα τόσα τα βρέφη που φροντίζουν υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες οι γιατροί.

Στο μεταξύ, με τους 200.000 Παλαιστινίους που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους ο οργανισμός δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει, ενώ ο Κράχενμπουλ εξέφρασε ανησυχία καθώς αναμένεται ο αριθμός να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Παράλληλα, καταδίκασε και την ρίψη ρουκετών από τη Χαμάς προς το Ισραήλ, τονίζοντας πως η επίθεση πρέπει να σταματήσει άμεσα.

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης