Έρευνα: Στα αεροδρόμια της Ελλάδας κλέβουν τους Βρετανούς!

Έρευνα: Στα αεροδρόμια της Ελλάδας κλέβουν τους Βρετανούς!

Οι Βρετανοί που ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους πέφτουν θύματα κλοπής, στα αεροδρόμια και συνήθως χάνουν χρήματα, διαβατήρια και κινητά τηλέφωνα... Οι περισσότερες κλοπές συμβαίνουν στους Βρετανούς τουρίστες σε Τουρκία, Αίγυπτο, Γαλλία, Αμερική και Ελλάδα

Έρευνα: Στα αεροδρόμια της Ελλάδας κλέβουν τους Βρετανούς!
Πέμπτη έρχεται η χώρα μας σε κλοπές Βρετανών τουριστών, ειδικότερα στα αεροδρόμια, όπως οι ίδιοι αναφέρουν σε σχετική έρευνα. Συγκεκριμένα, οι Βρετανοί τουρίστες πέφτουν θύματα κλοπής και χάνουν κινητά τηλέφωνα, διαβατήρια, χρήματα, tablets και ipads, κατά την αναμονή τους στις αίθουσες των αεροδρομίων και ενώ οι ίδιοι, όπως εξομολογούνται, κοιμούνται ή είναι αφηρημένοι.

Κλείσιμο


Η έρευνα έγινε με την μέθοδο του ερωτηματολογίου σε 2.836 Βρετανούς, οι οποίοι απάντησαν ότι οι χώρες που έχουν πέσει θύματα κλοπής είναι κατά σειρά: Τουρκία (19%), Αίγυπτος (17%), Γαλλία (12%), Αμερική (9%) και Ελλάδα (6%).

Το 88% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει πέσει θύμα κλοπής σε αεροδρόμια εκτός Βρετανίας και το 64% δήλωσε ότι δεν έχουν πέσει θύματα κλοπής οι ίδιοι, αλλά συγγενείς ή φίλοι τους.

Συνήθως τα θύματα σε ποσοστό 47% ανέφεραν την κλοπή στους υπεύθυνους του αεροδρομίου και το 18% από αυτούς κατάφερε να ανακτήσει πίσω τα κλοπιμαία.Το 42% των Βρετανών παραδέχθηκε ότι δεν είχε την προσοχή του στα πράγματά κατά την ώρα της κλοπής, το 12% βρισκόταν στην τουαλέτα ή στα duty free για ψώνια και το 36% παραδέχθηκε ότι την στιγμή που έγινε η κλοπή κοιμόταν!

Η έρευνα έγινε από την εταιρεία VersaPark και ο υπεύθυνος Leon Edwards δήλωσε ότι οι επιβάτες συνήθως δεν προσέχουν τις χειραποσκευές τους, αφού είτε τις εγκαταλείπουν στο έδαφος, είτε δεν τις κλείνουν καλά, με αποτέλεσμα να αποτελούν πρόκληση για τους υποψήφιους κλέφτες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης