Η Μεσόγειος μεταξύ των τουριστικών προορισμών με τη μεγαλύτερη άνοδο

Η Μεσόγειος μεταξύ των τουριστικών προορισμών με τη μεγαλύτερη άνοδο

Τι δείχνουν τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την Ελλάδα - Αύξηση της διακίνησης επιβατών το πρώτο τετράμηνο του 2014

Η Μεσόγειος μεταξύ των τουριστικών προορισμών με τη μεγαλύτερη άνοδο
Οι προορισμοί της Μεσογείου, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, δείχνουν το δρόμο εφέτος ως προς την αύξηση των ανά τον κόσμο τουριστών. Πράγματι, η Μεσόγειος είναι μεταξύ των περιοχών που έχουν σημειώσει για το πρώτο τετράμηνο του 2014 τη μεγαλύτερη αύξηση τουριστών, φθάνοντας το 8%, γεγονός το οποίο την κατατάσσει μαζί με τη Βόρεια Ευρώπη στις περιοχές ‘’αστέρια’’, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το τελευταίο World Tourism Barometer του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Οι προορισμοί σε όλο τον κόσμο δέχθηκαν περίπου 317  εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες (με διανυκτερεύσεις)  την περίοδο Ιανουαρίου- Απριλίου 2014, 14 εκατ. περισσότερους σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Η αύξηση του 5% έρχεται σε συνέχεια της επίσης σημαντικής αύξησης κατά 5% που καταγράφηκε το 2013 και κινείται υψηλότερα έναντι των αρχικών προσδοκιών του ΠΟΤ. Σύμφωνα με το Βαρόμετρο, για το σύνολο του 2014, οι διεθνείς αφίξεις αναμένεται να αυξηθούν από 4% έως 4,5%, λίγο υψηλότερα σε σχέση με τη μακροπρόθεσμη εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για ετήσια αύξηση κατά 3,8% κατά την περίοδο 2010 έως το 2020.

Ανά γεωγραφική περιοχή, η μεγαλύτερη αύξηση (6%) σημειώθηκε στις περιοχές Ασίας- Ειρηνικού και την Αμερική και ακολουθούν με μικρή διαφορά Ευρώπη και Αφρική (αμφότερες με ρυθμούς αύξησης 5%). «Η Βόρεια Ευρώπη, η Νότια αλλά και η Μεσόγειος, μαζί με τη Βόρεια Αφρική και τη Νότια Ασία ήταν όμως  τα ‘’αστέρια’’, με αύξηση κατά 8%», αναφέρει ο ΠΟΤ.

Για τη χώρα μας, η αύξηση προκύπτει και από τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Τράπεζα της Ελλάδας, σύμφωνα με τα οποία, όσον αφορά στις ταξιδιωτικές δαπάνες στην Ελλάδα από μη κατοίκους, αυτές αυξήθηκαν στο α’ πεντάμηνο του 2014 κατά 10,6% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2013, αντανακλώντας άνοδο των αφίξεων μη κατοίκων ταξιδιωτών κατά 17%, ενώ ταυτόχρονα οι ταξιδιωτικές δαπάνες στο εξωτερικό από κατοίκους Ελλάδος αυξήθηκαν κατά 16,3%.

Διαβάστε περισσότερα στο
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης