«Σχολικές διακοπές» τεσσάρων ημερών προτείνουν οι ξενοδόχοι

«Σχολικές διακοπές» τεσσάρων ημερών προτείνουν οι ξενοδόχοι

Tην περίοδο 4-7 Μαρτίου που ακολουθεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Tο σενάριο των δύο ημερών εξετάζει το υπ. Παιδείας - Στόχος να πάνε εκδρομή οι οικογένειες - Η πρόταση έχει γίνει δεκτή από το υπ. Τουρισμού

«Σχολικές διακοπές» τεσσάρων ημερών προτείνουν οι ξενοδόχοι
Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται μια επι σειρά ετών πρόταση της ομοσπονδίας ξενοδόχων για μια ενδιάμεση περίοδο διακοπών στα σχολεία όλης της χώρας προκειμένου οικογένειες να έχουν τη δυνατότητα για ολιγοήμερες διακοπές κατά τη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Κωνσταντίνο Λεβέντη, που μίλησε στο protothema.gr, η πρόταση για «Σχολική Ανάπαυλα», όπως είναι ο τίτλος της, έχει γίνει ήδη δεκτή από το υπουργείο Τουρισμού. Μάλιστα κατά τον κ. Λεβέντη το θέμα συζητήθηκε και κατά την πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων του τουρισμού με τον πρωθυπουργό, ο Αντώνης Σαμαράς έδωσε τις σχετικές οδηγίες στους συναρμόδιους υπουργούς. Για το λόγο αυτό, προσθέτει ο κ. Λεβέντης, τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, για να εξετάσουμε την υλοποίηση της πρότασής μας.

Η «Σχολική Ανάπαυλα» προβλέπει το κλείσιμο των σχολείων για τέσσερις εργάσιμες ημέρες, με τους ξενοδόχους να προτείνουν την περίοδο 4-7 Μαρτίου που ακολουθεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας προκειμένου να δημιουργηθεί μια δυνητική περίοδος συνολικά εννέα ημερών διακοπών (αν συνυπολογίσουμε το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί). Ο κ. Λεβέντης εξηγεί στο protothema.gr ότι το κενό των τεσσάρων ημερών κλειστών σχολείων θα μπορούσε να καλυφθεί από την περικοπή ημερών από άλλες περιόδους με κλειστά σχολεία (π.χ. Χριστούγεννα). Όπως συμπληρώνει αντίστοιχοι θεσμοί λειτουργούν εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες κυρίως της βόρειας Ευρώπης.

Στόχος μας, καταλήγει ο κ. Λεβέντης, είναι να ενεργοποιηθούν οι οικονομίες κλίμακος από την μετακίνηση των εκδρομέων για την περίοδο αυτή.

Κλείσιμο
Σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Παιδείας

Όλα τα ενδεχόμενα για την «λευκή εβδομάδα» χειμερινού τουρισμού εξετάζονται σε σύσκεψη που πραγματοποιείται το μεσημέρι της Δευτέρας στο υπουργείο Παιδείας. 

Όπως έλεγαν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας στο protothema.gr εξετάζεται το σενάριο να μην γίνουν μαθήματα για δύο ημέρες μετά την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο κύριο μέλημα του υπουργείου είναι μην εμποδιστεί ή περιοριστεί η εκπαιδευτική διαδιακασία. 

Για το λόγο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του έτους κάποιες μονοήμερες σχολικές εκδρομές ή επισκέψεις.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης