Πτώση 2,5% στις αφίξεις τουριστών στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου

Πτώση 2,5% στις αφίξεις τουριστών στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου

Περιορίζονται οι απώλειες αλλοδαπών τουριστών για τον ελληνικό τουρισμού τη φετινή χρονιά, με βάση και τα στοιχεία από τα 15 κύρια και περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας..

Πτώση 2,5% στις αφίξεις τουριστών στο εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου
Περιορίζονται οι απώλειες αλλοδαπών τουριστών για τον ελληνικό τουρισμού τη φετινή χρονιά, με βάση και τα στοιχεία από τα 15 κύρια και περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Συγκεκριμένα στο εννεάμηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου οι αφίξεις τουριστών προς την Ελλάδα σημείωσαν πτώση -2,46% και ανήλθαν σε 10.301.155 τουρίστες, όταν πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν έλθει 10.560.658 τουρίστες. Να σημειωθεί ότι η χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό ξεκίνησε με απώλειες -11,2%.

Σε ό,τι αφορά τον πίνακα των αφίξεων, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μεταβολή σε σχέση με πέρυσι πέτυχε στο εννεάμηνο η Κεφαλονιά με αύξηση 13,32% στις αεροπορικές πάντα αφίξεις, ακολουθούν τα Χανιά με 8,89% και η Θεσσαλονίκη με 7,43%. Σε θετική τροχιά κινείται και η Μύκονος παρά το άσχημο ξεκίνημα και πλέον σημειώνει άνοδο 5,7% σε σχέση με πέρυσι.

Αγκάθι για μια ακόμη χρονιά είναι η πορεία των αφίξεων στο Ελευθέριος Βενιζέλος που και στο φετινό εννεάμηνο διευρύνονται οι απώλειες των αφίξεων που φτάνουν το -11,93%. Τέλος οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς από τους φορείς του κλάδου αναφέρουν ότι οι αφίξεις εν τέλει θα φτάσουν τα 16 εκατομμύρια τουρίστες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης