Η Yahoo αλλάζει όνομα και γίνεται... Altaba

Η Yahoo αλλάζει όνομα και γίνεται... Altaba

Νέος πρόεδρος της εταιρείας ορίσθηκε από χθες ο Έρικ Μπραντ

Η Yahoo αλλάζει όνομα και γίνεται... Altaba
Τα «ερείπια» της Yahoo που δεν θα εξαγοραστούν από την Verizon, θα μετονομαστούν σε Altaba.

Ένα από τα τελευταία κεφάλαια των αποτυχημένων προσπαθειών της εταιρείας να ανακάμψει, έκλεισε το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου, όταν η Yahoo ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει το όνομά της όταν ολοκληρωθεί η πώληση των βασικών της δραστηριοτήτων στη Verizon. Μάλιστα, έξι διευθυντές, συμπεριλαμβανομένης και της CEO, Marissa Mayer, θα παραιτηθούν από το διοικητικό συμβούλιο. Η Mayer πιθανώς θα διατηρήσει την κορυφαία θέση του μάνατζμεντ.

Νέος πρόεδρος της εταιρείας ορίσθηκε από χθες ο Έρικ Μπραντ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, τη βρετανική «Γκάρντιαν» και την «Ουάσιγκτον Ποστ».

Κλείσιμο
Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon Communications συμφώνησε πέρυσι τον Ιούλιο να αγοράσει αντί 4,83 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη μηχανή αναζήτησης, την υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και τη διαδικτυακή πύλη της Yahoo, τα οποία θα διατηρήσουν το σημερινό όνομά τους.

Η υπόλοιπη Yahoo, που δεν θα πωληθεί, θα λέγεται πλέον Altaba (συνδυασμός των λέξεων alternative και Alibaba), η οποία θα είναι μια εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία συμμετοχών (holding company). Πρόκειται για τον τωρινό επενδυτικό βραχίονα της Yahoo, που θα παραμείνει στα χέρια των σημερινών μετόχων της εταιρείας και, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μεγάλης αξίας μερίδια συμμετοχών 36% στη Yahoo Ιαπωνίας και 16% στην κινεζική Alibaba. Αυτό το επενδυτικό τμήμα της Yahoo δεν έχει ούτε προϊόντα, ούτε προσωπικό.

Η συμφωνία εξαγοράς, που θέτει τέλος στην 21 ετών ιστορία της ανεξάρτητης Yahoo, αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

Όταν η Mayer ανέλαβε διευθύνουσα σύμβουλος, το Yahoo ήταν μια εταιρεία με 4 δισεκατομμύρια δολάρια ετήσια έσοδα, 6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Μετά την διάσπασή της σε κομμάτια, δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια «εναλλακτική Alibaba."
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης