Windows 10 η επόμενη γενιά του λειτουργικού συστήματος της Microsoft

Windows 10 η επόμενη γενιά του λειτουργικού συστήματος της Microsoft

«Άλμα» της αμερικανικής εταιρείας από τα -μάλλον αποτυχημένα- Windows 8

Windows 10 η επόμενη γενιά του λειτουργικού συστήματος της Microsoft
Windows 10 θα είναι το όνομα του επόμενου λειτουργικού συστήματος της Microsoft όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η αμερικανική εταιρεία.

Το BBC κάνει λόγο για «έκπληξη» δεδομένουν ότι πρόκειται για «άλμα» καθώς η προηγούμενη έκδοση ήταν αυτή των Windows 8.

Το λογισμικό αυτό θα «τρέχει» σε μια ευρεία γκάμα συσκευών από smartphones και ταμπλέτες έως ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παιχνιδομηχανές Xbox.

Η Microsoft ανακοίνωσε, επίσης, ότι τα Windows10 θα είναι συμβατά με τα υπάρχοντα συστήματα ΙΤ προκειμένου να είναι ευκολότερη η προσαρμογή.

Η προηγούμενη εκδοχή, των Windows 8, επικρίθηκε πολύ καθώς επιχείρησε να προσφέρει στους χρήστες επιφάνειες εργασίας συμβατές τόσο με οθόνες αφής όσο και για έλεγχο με ποντίκι και πληκτρολόγιο.
Κλείσιμο

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα Windows 8 επιλέγονται από 1 στις 5 επιχειρήσεις καθώς η πλειονότητα εξακολουθεί να εμπιστεύεται τα Windows 7.

Μια «τεχνολογική προέκδοση» των Windows 10 θα δοθεί στο τέλος της εβδομάδας σε χρήστες  που θα το «τρέξουν» σε λάπτοπ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις εφαρμογές που θα κουμπώσουν πάνω στη νέα έκδοση των Windows και θα λειτουργούν σε περισσότερες των μια συσκευών θα παρουσιαστούν τον επόμενο Απρίλιο καθώς στόχος της Microsoft είναι να λανσάρει την ολοκληρωμένη έκδοση πριν το τέλος του 2015.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης