Έρχεται σύντομα και η Google για παιδιά!

Έρχεται σύντομα και η Google για παιδιά!

Μέχρι τώρα οι χρήστες στην Google έπρεπε να είναι άτομα άνω των 13 ετών - Τώρα  ο παγκόσμιος κολοσσός αναζήτησης μελετά την δημιουργία μιας πλατφόρμας και για μικρά παιδιά...

Έρχεται σύντομα και η Google για παιδιά!
Η Google είναι μια μηχανή αναζήτησης που απευθύνεται σε άτομα άνω των 13 ετών και όταν κάποιος χρήστης την χρησιμοποιεί του ζητά την ηλικία του, τον κωδικό πρόσβασης και το όνομά του. Έτσι, τα μικρά παιδιά δεν μπορούσαν, χωρίς την  βοήθεια των γονιών τους, να έχουν πρόσβαση στις παροχές της Google.

Τώρα, ο διαδικτυακός κολοσσός μελετά την δημιουργία μιας εκδοχής της Google, που θα είναι κατάλληλη για παιδιά κάτω των 13 ετών, καθώς και τον σχεδιασμό YouTube και Gmail, μόνο για τους μικρούς του φίλους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, οι νέες υπηρεσίες της Google θα επιτρέψουν στους γονείς να ελέγχουν πώς τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της Google επιδρούν πάνω στα παιδιά τους, αλλά και ποιες πληροφορίες συλλέγει ο «γίγαντας της αναζήτησης» για τα παιδιά τους!

Δεν παραβλέπεται βέβαια, ότι η δημιουργία πλατφόρμας της Google μόνο για παιδιά, θα δώσει στην εταιρεία την ευκαιρία να διεισδύσει στην αγορά εκπαίδευσης, η οποία είναι ιδιαίτερα κερδοφόρα, πουλώντας στα παιδιά φορητούς υπολογιστές και ipad, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και μέσα στην σχολική αίθουσα.

Στις ΗΠΑ η «Πράξη Προστασίας On Line για Παιδιά» (COPPA), απαιτεί την συγκατάθεση των γονιών προτού τα παιδιά τους αρχίζουν να συλλέγουν δεδομένα από την Google και έχει περιοριστικούς όρους για το πώς αυτά τα δεδομένα αποθηκεύονται και χρησιμοποιούνται.
Κλείσιμο

Πάντως, υπάρχουν και υποστηρικτές της προστασίας προσωπικών δεδομένων που δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την προοπτική ότι η Google θα δημιουργήσει και μηχανή αναζήτησης, ειδικά για παιδιά. Ο Jeff Chester, επικεφαλής στο Κέντρο Ψηφιακής Δημοκρατίας, δήλωσε στην WSJ, ότι αυτό το σχέδιο της Google θα μπορούσε να απειλήσει την προστασία των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων παιδιών στον πλανήτη και τόνισε ότι η οργάνωση που εκπροσωπεί έχει ήδη εκφράσει τις ανησυχίες της στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης