Joana Miseli: Με σημαία της μία φούστα

Joana Miseli: Με σημαία της μία φούστα

Τις τούλινες φούστες της έχουν φορέσει από την Ελένη Μενεγάκη, μέχρι την Αθηνά Οικονομάκου!

Joana Miseli: Με σημαία της μία φούστα
Mε οικογενειακή παράδοση στη δημιουργία ενδυμάτων (τόσο η γιαγιά όσο και η μητέρα της ασχολούνταν με τη δημιουργία sur mesure νυφικών), παρόλο που η Joana Miseli έκανε σπουδές στα παιδαγωγικά και δίδαξε τα πρώτα 15 χρόνια της επαγγελματικής της ζωής, τελικά την κέρδισαν τα πατρόν και τα υφάσματα.

Τα τελευταία χρόνια σχεδιάζει μια σειρά από φούστες και η υπογραφή της Joana Miseli έχει κάνει super trend τις αέρινες, παραμυθένιες tutu skirts, δηλαδή τούλινες φούστες που θυμίζουν κομψή μπαλαρίνα, σε μια υπέροχη γκάμα χαρούμενων καραμελένιων χρωμάτων.

Τι ήταν, όμως, αυτό που την έκανε να εστιάσει στην κοριτσίστικη τούλινη φούστα και να την κάνει statement κομμάτι της συλλογής της; «Παιδικές επιρροές… φυγείν αδύνατον. Είμαι η έκτη γενιά στη δημιουργία ρούχου. Πάντα σχεδίαζα και έφτιαχνα τα ρούχα που φορούσα σε ξεχωριστές περιστάσεις και από παιδί είχα μια αδυναμία στο τούλι. Ήταν θέμα χρόνου να το πάρω ζεστά και να αφιερώσω την έμπνευσή μου στο συγκεκριμένο ύφασμα, με σκοπό να βγάλω την τούλινη φούστα από τα στενά όρια των οίκων νυφικών και να την εξελίξω ώστε να γίνει κομμάτι της καθημερινής γκαρνταρόμπας. Ένα κομμάτι για όλα τα στιλ! Από πανκ μέχρι glamorous».

Η πρώτη διάσημη Ελληνίδα που φόρεσε δημιουργία της ήταν η Ελένη Μενεγάκη, στην οποία είχε στείλει μια φούστα για να γνωρίσει τις δημιουργίες της. «Ήταν για μένα μεγάλη χαρά και τιμή που φόρεσε ρούχο μου η απόλυτη Ελένη. Την παρέλαβε τη μία ημέρα και τη φόρεσε την αμέσως επόμενη στην εκπομπή» λέει η Joana, της οποίας έκτοτε έχουν φορέσει δημιουργίες πολλές κυρίες της showbiz, ανάμεσά τους η Αθηνά Οικονομάκου και η Κατερίνα Γερονικολού.

Για την Ιωάννα μια tutu skirt είναι τέχνη. Επιλέγει τούλι άριστης ποιότητας, φροντίζει να «χτίσει» τη φούστα με τόσες στρώσεις τούλι ώστε να είναι πλούσια και ταυτόχρονα να έχει κίνηση και αέρα, αλλά να μην είναι υπερβολικά ογκώδης ώστε να κολακεύει τη σιλουέτα. Φοδράρει με το σωστό ύφασμα για να γράφει σωστά στο σώμα, δημιουργεί ελαστική ζώνη που τονίζει και «λεπταίνει» τη μέση. Η τέλεια εφαρμογή και η σημασία στη λεπτομέρεια για την Joana είναι το παν. «Για να έχω την καλύτερη δυνατή ποιότητα, εισάγω το τούλι που χρησιμοποιώ, που είναι τόσο μαλακό σαν πέπλο, και επιβλέπω προσωπικά την παραγωγή για να εξασφαλίζω την υψηλή ποιότητα κατασκευής» εξηγεί. Πέρα από τις τούλινες, η συλλογή της αποτελείται και από διαφορετικά στιλ φούστας, ενώ η συλλογή της σεζόν F16/W17 θα είναι ακόμα πιο ενισχυμένη.
Κλείσιμο

Ως μαμά δύο μικρών παιδιών, πόσο εύκολο είναι να συνδυάζει μια τόσο προσωποκεντρική επιχείρηση με τις καθημερινές μαμαδίστικες υποχρεώσεις της; «Η φύση της δουλειάς μου επιτρέπει να έχω συχνά τα παιδιά μαζί, ενώ είμαι τυχερή γιατί έχω τη βοήθεια γιαγιάδων και παππούδων. Πάντως, όταν η περίσταση το επιτρέπει, η δίχρονη κόρη μου με συνοδεύει ακόμα και σε επαγγελματικά ραντεβού. Άλλωστε είναι η έβδομη γενιά στο ένδυμα στην οικογένειά μας και πρέπει να εκπαιδευτεί!» λέει γελώντας.

Διαβάστε περισσότερα στο PEOPLE που κυκλοφορεί μαζί με το ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης