Κωνσταντίνος Κουφός: O PersonaS πίσω από το «Τίκα Τάκα» των 20.000.000 views!

Κωνσταντίνος Κουφός: O PersonaS πίσω από το «Τίκα Τάκα» των 20.000.000 views!

Εκλεισε τα 27 χρόνια του πριν από έναν μήνα. Είναι μοναχοπαίδι. Κερκυραίος, απόφοιτος Αγγλικής Φιλολογίας. Ηταν dj σε μπαράκια και κλαμπ της Κέρκυρας για το χαρτζιλίκι. Μέχρι που μια ανάρτηση ενός κομματιού στο κανάλι του στο YouTube τού άλλαξε τη ζωή και τον έφερε στο «Κέντρο Αθηνών» να τραγουδά στο πλευρό του Νίκου Βέρτη. Ο PersonaS -κατά κόσμον Κωνσταντίνος Κουφός- κατάφερε με το επικό «Τίκα Τάκα Τίκα Τακ» από το τραγούδι «Η πιο ωραία στην Ελλάδα» να φτάσει τα 20 εκατομμύρια views    

Κωνσταντίνος Κουφός: O PersonaS πίσω από το «Τίκα Τάκα» των 20.000.000 views!
Ο Κωνσταντίνος Κουφός δεν είναι σνομπ, δεν έχει ψωνιστεί, δεν έχει καβαλήσει κανένα καλάμι, δεν έχει αλλάξει τρόπο ζωής και, κυρίως, είναι ένα ευγενικό, αυθεντικό παιδί που δεν έχει κάτι να κρύψει. Μόλις εμφανίζεται ένας νέος καλλιτέχνης στο προσκήνιο, σπεύδουν οι ίδιοι που τον παρακαλούν να δώσει μια συνέντευξη στα κανάλια ή στα περιοδικά όπου εργάζονται, να του προσάψουν ελαττώματα επειδή απλώς δεν νιώθει έτοιμος ή θέλει να έχει κάτι ουσιαστικό να επικοινωνήσει. Στη διάρκεια της κουβέντας μας συνεχώς επαναλαμβάνει «δεν είμαι ντίβα», «δεν είμαι ψώνιο». Είναι απλά ένα παιδί που όταν ήρθε η μητέρα του στο «Κέντρο Αθηνών» για να τον δει πρώτη φορά στην πίστα συγκινήθηκε. 

Ο Κωνσταντίνος δεν έχει καλλιτεχνικό όνομα 

Κλείσιμο

«Δεν ξέρουν καν ποιος είμαι. Ακούω το κομμάτι στο ραδιόφωνο και ο παραγωγός λέει “το κομμάτι του Persona ή το τραγούδι του PersonaS”. Ας το πάρουμε από την αρχή λοιπόν. Στην Κέρκυρα είχα ένα γκρουπ. Τους PersonaS. Σημαίνει “άνθρωποι”. Μαζί με ένα παιδί που ράπαρε. Oταν ανέβασα το κομμάτι στο YouTube, έγραψα Κωνσταντίνος και σε παρένθεση PersonaS γιατί έτσι μας ήξεραν στην Κέρκυρα. Από μικρός έγραφα μουσική και είμαι αυτοδίδακτος στο πιάνο. Αλλά δεν το κυνήγησα ποτέ. Στην Αθήνα ήρθα το 2006 γιατί σπούδαζα Αγγλική Φιλολογία και μόλις πήρα το πτυχίο μου εργάστηκα σε φροντιστήρια ως καθηγητής. Το λάτρευα αυτό το επάγγελμα. Για το χαρτζιλίκι μου δούλευα κάνοντας PR σε διάφορα μπαρ και κλαμπ. Εχουν γραφτεί διάφορα και για την καταγωγή μου. Εγώ από τριών ετών ζω στην Κέρκυρα και οι γονείς μου κατάγονται από τη Δρόπολη της Βορείου Ηπείρου. Ελληνες. Δεν καταλαβαίνω, όμως, πραγματικά γιατί συζητιέται η καταγωγή μου. Κι όταν ήμουν φοιτητής στην Αθήνα είχα δηλώσει συμμετοχή στο παιχνίδι του ALPHA “TV Stars, Παρουσιάστε!”. Δεν ήθελα κάτι παραπάνω από το να περάσω καλά». 



Ποια είναι η ιστορία του «Τίκα Τάκα Τίκα Τακ»


«Στην Κέρκυρα δούλευα ως dj σε ένα μικρό κλαμπ. Πριν από δύο χρόνια ένα βράδυ έρχεται ένας Σλοβένος ψιλομεθυσμένος τουρίστας και μου ζήτησε να παίξω το συγκεκριμένο κομμάτι. Δεν το ήξερα, δεν το είχα ακούσει ποτέ. Λέγεται “Uno momento” (σ.σ.: έχει πάνω από 62 εκατομμύρια views στο YouTube). Το κατεβάζω και μόλις το ακούω ξέρω ότι θα το κάνω επιτυχία. Είναι ένας κλασικός βαλκανικός ήχος. Στο μαγαζί το έβαζα κάθε μέρα και το είχα κάνει σουξέ, έτσι αποφάσισα να το βάλω στο κανάλι μου μήπως καταφέρω κάτι. Την παραγωγή του τραγουδιού την έκανε ο Πάρης Κάλπος. Ακόμα και σήμερα σπάνια θα το ζητήσουν ως “Η πιο ωραία στην Ελλάδα”, οι περισσότεροι θυμούνται τον στίχο “ζαλίζομαι από το πολύ ποτό”. Με έχουν σταματήσει στον δρόμο και με έχουν ρωτήσει “εσύ δεν είσαι ο ζαλίζομαι από το πολύ ποτό;”. Ηταν το πρώτο κομμάτι που κυκλοφόρησα σόλο. Είχα γράψει στο Facebook τον Σεπτέμβριο του 2014 ότι θα κάνω την επιτυχία του χειμώνα και έκανα και την επιτυχία του καλοκαιριού. Το πίστευα ότι θα γίνει επιτυχία αλλά με ξεπέρασε η πραγματικότητα. Και φέτος είναι η παρθενική μου εμφάνιση σε νυχτερινό μαγαζί, στο “Κέντρο Αθηνών”. Δεν μπορώ να σου περιγράψω πόσο χαίρομαι που δουλεύω με τον Νίκο. Είναι καλό παιδί, πολύ καλό, με έχει πιάσει να με συμβουλέψει με έναν τόσο ευγενικό τρόπο. “Θες να σου πω την άποψή μου;” με ρωτά, λες και δεν θα ήθελα να μου πει ο Βέρτης που έχει φανατικό κοινό και είναι sold out οι εμφανίσεις του πώς να στέκομαι στην πίστα. Αν έχω βγάλει χρήματα από τα views στο YouTube; Τη διασκευή την έκανα εντελώς πειρατικά, χωρίς να ζητήσω άδειες κ.τ.λ., οπότε όχι». 



Αναγνωρισιμότητα και καλάμια 

«Εχω γράψει στο Facebook για το κομμάτι: “Φέτος τον χειμώνα όλη η Ελλάδα θα ακούει PersonaS”. Δεν θέλω να φαίνεται ότι είμαι ψώνιο. Από τη χαρά μου το έκανα. Ναι, φοβάμαι μην παρεξηγηθώ. Ενας απλός άνθρωπος είμαι. Δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως με την αναγνωρισιμότητα. Με την ίδια κοπελιά που ήμουν και πριν είμαι, με τους κολλητούς μου συνεχίζω να βγαίνω. Με το ίδιο αυτοκινητάκι είμαι. Με όλους που θα έρθουν στο μαγαζί και θα ζητήσουν να βγάλουμε φωτογραφία θα φωτογραφηθώ. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα κάνουν υπερβολές. Ούτε με τα χρήματα που παίρνω θα αρχίσω να ξοδεύω. Φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά. Ναι, με έχουν πάρει από πολλές εκπομπές για να βγω να μιλήσω. Και θα ήθελα να πάω σε όλες ειλικρινά, αλλά με συμβουλεύει ο επιχειρηματίας Γιάννης Τσακουμάκος του “Κέντρου Αθηνών”, που τον εκτιμώ πολύ, να κάνω αργά και σταθερά βήματα. Να μην αγχώνομαι με τα views. Εγώ ήθελα ουσιαστικά με το κομμάτι να μπω στα νυχτερινά κέντρα, τώρα που μπήκα δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να ψάχνομαι και να δουλεύω. Ψάχνω πολύ τους συνεργάτες μου. Τώρα γυρίζω το επόμενο βιντεοκλίπ μου με τον  Γιάννη Παπαδάκο, που είναι κορυφαίος στο είδος. Το καινούριο κομμάτι μου θα λέγεται “Μετρώ Αντίστροφα (5,4,3,2,1)”.  Και κάνω εντατικά μαθήματα φωνητικής με τον Χρήστο Λυριτζή, που ήταν δάσκαλος του Πάνου Κιάμου, του Γιάννη Πλούταρχου και της Ελενας Παπαρίζου. Ακούω ψιθύρους στον δρόμο “είναι αυτός ή δεν είναι”, άλλοι με σταματούν και ξέρουν ποιος είμαι. Αλλά δεν είναι αυτό που με καίει. Οταν δεν σε ξέρει κανείς μπορείς να βγεις έξω με τους φίλους σου και να είσαι άνετος. Κοίτα, μακάρι το καινούριο τραγούδι να γνωρίσει την επιτυχία του “Η πιο ωραία στην Ελλάδα”». Κλείνει το τηλέφωνο λέγοντας: «Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου».








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης