Δυνατός παίκτης στο «Ρουά Ματ»

Δυνατός παίκτης στο «Ρουά Ματ»

Οι γονείς του ερωτεύτηκαν πάνω σε μια παρτίδα τάβλι. Μια παρτίδα που διήρκεσε 25 ολόκληρα χρόνια. Ο καρπός του έρωτά τους και του γάμου τους, ο Κωνσταντίνος Καζάκος, μετά από μια αξιοζήλευτη πορεία στο θέατρο ξεκινά μια παρτίδα σκάκι. Τηλεοπτική αυτή τη φορά. Και κάνει «Ρουά Ματ»

Δυνατός παίκτης  στο «Ρουά Ματ»
Εχει την ομορφιά της μητέρας του Τζένης Καρέζη και το παράστημα του πατέρα του Κώστα Καζάκου. Ο Κωνσταντίνος Καζάκος είναι ένα ιδιαίτερο κράμα ανθρώπου και καλλιτέχνη. Είναι ήρεμος και επαναστάτης. Ωριμος οικογενειάρχης και ένα μεγάλο παιδί. Αισιόδοξος και ρεαλιστής. Ανοιχτός στις προκλήσεις αλλά αποφασισμένος να ακολουθήσει την κατεύθυνση που έχει επιλέξει στην τέχνη του. 

Η νέα πρόκληση είναι τηλεοπτική και δεν είναι άλλη από τη νέα καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Ρουά Ματ». Στη σειρά υποδύεται τον Ανδρέα, τον ήρωα που άθελά του πρωταγωνιστεί σε ένα ερωτικό τρίγωνο. Ο πρώην σύντροφος της συζύγου του Μαρίας (Μαρία Κορινθίου), ο Φίλιππος (Γιάννης Σπαλιάρας), μπαίνει ανάμεσά τους και τους αναστατώνει τη ζωή. «Η επιστροφή μου στην τηλεόραση ήταν κάτι που το ήθελα. Είχα πέντε χρόνια να παίξω και δεν σου κρύβω ότι το ήθελα πολύ. Ολο αυτό το διάστημα έκανα το θέατρό μου, έπαιζα τις μουσικές μου, αλλά η τηλεόραση ως μέσο έχει μια διαφορετική δυναμική. Μπαίνεις στα σπίτια του κόσμου που ίσως δεν έχει την ευκαιρία να σε δει στο θέατρο. Το “Ρουά Ματ” είναι μια αξιοπρεπέστατη παραγωγή. Εχει ωραίο σενάριο, καλούς σκηνοθέτες, καλό καστ. Μια χαρά!», λέει στο «thema people» o Κωνσταντίνος Καζάκος. 

Κλείσιμο
Μιλώντας για τον ρόλο του στη σειρά, κάνει λόγο για έναν μυστηριώδη άνδρα που δεν έχει αποκαλύψει ακόμα όλες τις πτυχές της προσωπικότητάς του. Ουσιαστικά, ο Ανδρέας διεκδικεί την ίδια τη γυναίκα του. «Τη διεκδικεί, ναι. Αυτό που μπορώ να πω, για να μην προδώσω την πλοκή, είναι ότι στη νέα σεζόν ο Ανδρέας θα αποκαλύψει και μια πιο σκοτεινή πλευρά του χαρακτήρα του. Και αυτός της έχει κρύψει πράγματα, πολύ περισσότερα απ’ όσα του είχε κρύψει αυτή», περιγράφει. 


Με τη σύζυγό του Ιωάννα Μουρτζούκου


Τα γυρίσματα του «Ρουά Ματ», της σειράς που πήρε το εισιτήριο να συνεχιστεί και τη νέα σεζόν, γίνονται στην Κύπρο. Ο Κωνσταντίνος πηγαινοέρχεται μεταξύ Αθήνας και Κύπρου, κάνει πολύωρα γυρίσματα και καλείται μέσα σε δύο-τρεις ημέρες να βγάλει τις σκηνές όλης της εβδομάδας. «Πηγαινοέρχομαι. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας» λέει γελώντας. «Για να είμαι όμως απόλυτα ειλικρινής, τα ταξίδια τα έχω λίγο στο αίμα μου. Οπως όλοι οι ηθοποιοί. Δεν μπορούμε να μείνουμε για μεγάλο διάστημα στο ίδιο σημείο. Θέλουμε να αλλάζουμε. Μέσα σε έναν χρόνο μπορούμε να αλλάξουμε δύο, ακόμα και τρεις φορές συνεργάτες. Νομίζω ότι αυτή η εναλλαγή είναι στα θετικά του επαγγέλματος. Μας κρατάει ζωντανούς και μας διατηρεί μεγάλα παιδάκια. Αμα δεν δεις αυτή τη δουλειά σαν παιχνίδι, δεν έχεις καταλάβει την τέχνη σου. Γι’ αυτό λέμε “παίζω θέατρο, παίζω μουσική”. Είναι παιχνίδι. Σοβαρό παιχνίδι όμως. Με κανόνες. Αλλά αν πάψει να είναι παιχνίδι, χάνεται η μαγεία του», λέει στο «thema people». 

«Τα παιδιά δεν είναι χαζά»

Ο χειμώνας θα τον βρει στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» σε μια παιδική παράσταση που δεν είναι ανακοινώσιμη ακόμα. «Θεωρώ πολύ σημαντικό το παιδικό θέατρο. Να βλέπουν οι νέοι θεατές καλές δουλειές. Οχι αρπαχτές και πρόχειρες δουλειές. Ξέρετε, καμία φορά λένε: “Ελα, μωρέ, παιδάκια είναι. Τι θα καταλάβουν;” Λάθος! Τα μικρά παιδιά καταλαβαίνουν πάρα πολλά». 
Εχει εκπλαγεί ευχάριστα με την αντίληψη των παιδιών του, Τζένης και Ιάσονα; «Δεν εκπλήσσομαι ακριβώς. Γιατί εγώ αντιμετωπίζω τα παιδιά ως ενήλικες. Και στην κόρη μου και στον γιο μου τώρα, όταν τους μιλώ είναι σαν να απευθύνομαι σε δύο μεγάλα παιδιά. Οχι σαν να είναι δύο παιδιά που δεν καταλαβαίνουν. Τα αντιμετωπίζω ως ενήλικες και έτσι φέρονται ανάλογα. Μόλις ακούω να τους μιλάνε μωρουδίστικα δεν αντέχω! Τους λέω: “Καλά, γιατί μιλάτε έτσι στα παιδιά; Σαν να είναι χαζά;», λέει o Kωνσταντίνος Καζάκος. Η σύζυγός του Ιωάννα Μουρτζούκου ως γυναίκα δεν είναι πιο επιρρεπής στα «ζουζουνίσματα»; «Ναι, είναι αλήθεια. Οι γυναίκες είστε λίγο πιο επιρρεπείς στο ζουζούνισμα. Εντάξει, δεν με ενοχλεί αυτό. Αυτό που δεν αντέχω είναι να ακούω να απευθύνονται στα παιδιά σαν να είναι χαζά. Τα παιδιά βαριούνται αμέσως όταν τους μιλάς έτσι. Δεν λέω ότι δεν γίνονται λάθη. Κι εγώ ως γονιός κάνω τα λαθάκια μου. Ελπίζω όχι πολύ χοντρά. Το πιο σημαντικό είναι να κάνεις ένα παιδί να αισθανθεί την αγάπη, τη σιγουριά, την προστασία που του παρέχεις. Να αισθανθεί επίσης ότι το εμπιστεύεσαι. Αγάπη χωρίς εμπιστοσύνη δεν υπάρχει», τονίζει. 

«Να έχεις αγάπη και εκτίμηση»

Πιστεύει ότι ένας γάμος χρειάζεται δουλειά; «Κανονικά, σε ιδανικές συνθήκες, δεν θα χρειαζόταν δουλειά ένας γάμος. Γιατί ένας γάμος προϋποθέτει ότι έχεις βρει αυτό που σου ταιριάζει. Στην πράξη, όμως, νομίζω ότι χρειάζεται δουλειά και από τους δύο. Είναι απαραίτητο να συνεννοείσαι με τη σύντροφό σου, να έχεις κοινούς στόχους. Βασικά πράγματα. Να έχεις αγάπη, εκτίμηση, τρυφερότητα, στοργή. Πρέπει να υποχωρούν τα δικά σου "θέλω" κάποιες στιγμές. Αλλες φορές τα "θέλω" της συντρόφου σου. Να υπάρχει μία ισορροπία». Πώς επιτυγχάνεται η συνεννόηση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας; «Δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβουμε τις γυναίκες. Εμείς οι άνδρες πιστεύω ότι είμαστε πιο απλοί. Εσείς λέτε κάτι, εννοείτε κάτι άλλο κι εμείς πρέπει να το καταλάβουμε. Λειτουργεί διαφορετικά ο εγκέφαλός μας. Τι να κάνουμε; Αλλά δεν μπορούμε και χωρίς εσάς», απαντά. 

Στα θεατρικά πηγαδάκια ο Κωνσταντίνος έχει τη φήμη ενός καλοσυνάτου παιδιού που ξεχωρίζει με το ήθος του. Είχε αντιμετωπίσει ποτέ δυσκολίες επιβίωσης στον χώρο; «Οχι. Δυσκολίες επιβίωσης δεν αντιμετώπισα ποτέ. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν ήθος στο θέατρο, αλλά αυτοί οι άνθρωποι δεν απασχολούν. Είναι σαν την παρέλαση, όπου κοιτάς αυτόν που θα κάνει το λάθος. (γελάει) Τι θέλω να πω; Γνωρίζω πολλούς συναδέλφους μου που έχουν ήθος και καλοσύνη, αλλά αυτοί δεν φαίνονται. Υπάρχουν και κάποιοι άλλοι, που δεν έχουν, αλλά αυτοί φαίνονται. Αυτοί κάνουν τις κατινιές και ακούγονται», σημειώνει με ειλικρίνεια. 
Από τότε που γεννήθηκε βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας. Ετυχε να έχει γονείς δύο μεγάλους σταρ, την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο. Νονούς, δύο ιερά τέρατα του ελληνικού θεάτρου, την Κατίνα Παξινού και τον Αλέξη Μινωτή. Εχει απομυθοποιήσει το παιχνίδι της διασημότητας; «Τελείως όμως! Από την άλλη, δεν μπορώ να πω ότι είμαι χορτασμένος. Γιατί δεν ξέρω πόσο χορταίνει κανείς αυτά τα πράγματα. Πάντα θέλουμε να απασχολούμε με τη δουλειά μας. Δεν πιστεύω ότι θέλει κανείς να ξεχαστεί. Το θέμα είναι πώς προβάλλεσαι. Υπάρχουν διάφορα κόλπα. Κάποιοι κάνουν το “κακό παιδί” για τους γράφουν οι εφημερίδες. Υπάρχουν κι αυτά».

Πολιτική σαπίλα...

Για τις ημέρες που διανύουμε ως χώρα ο Κωνσταντίνος λέει με χιούμορ ότι θα μας γράψει η Ιστορία. «Είναι τραγικό όλο αυτό που ζούμε. Για την αξιοπρέπειά μας. Για την πατρίδα μας. Πολλές φορές λένε να διατηρήσουμε το γέλιο και την αισιοδοξία μας. Καλά όλα αυτά, αλλά με την αξιοπρέπειά μας τι κάνουμε; Δεν χρειάζεται να είμαι ένας ηλίθιος που χαζογελάει. Αυτό που θέλω είναι να είμαι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος». Eχει σκεφτεί ποτέ να ασχοληθεί με τα κοινά; «Ναι, αλλά όπως το σκέφτηκα, έτσι μου έφυγε. Προς το παρόν, με τίποτα!». Τι τον απωθεί στην πολιτική; «Πρέπει να πω πολλά; Δεν φαίνονται; (γελάει). Αυτή η σαπίλα, ας μου επιτραπεί η έκφραση. Οι περισσότεροι που μπαίνουν στη Βουλή είναι για κλωτσιές. Τέλος πάντων, νομίζω ότι ως χώρα έχουμε ατυχήσει πολύ σε αυτό τον τομέα. Θεωρώ πολύ άσχημο και βρωμερό να μπω σε αυτόν τον στίβο».

23 χρόνια χωρίς Τζένη

Στις 27 Ιουλίου συμπληρώθηκαν 23 χρόνια από την ημέρα που η δική μας Τζένη Καρέζη, και μητέρα του, έφυγε από τη ζωή. Πώς πιστεύει ότι θα ήθελε να τη θυμόμαστε; «Ακριβώς όπως τη θυμάστε. Η μάνα μου θα ήθελε να τη θυμάστε ακριβώς έτσι. Ολοι εκείνοι που την αγαπούν έχουν πεντακάθαρη εικόνα για το τι ήταν η μάνα μου. Ποια ήταν αυτή η γυναίκα. Γι’ αυτό την αγαπήσανε κιόλας. Δεν την αγάπησαν μόνο ως ηθοποιό ή μέσα από τις ταινίες της. Την αγάπησαν γι’ αυτό που ήταν».

Μεγαλώνοντας, καταλαβαίνει τους γονείς του καλύτερα; «Τους καταλάβαινα και μικρός. Δεν είχαμε διαφωνίες και τσακωμούς. Πάντα υπήρχε κατανόηση. Οτιδήποτε συνέβαινε το αντιμετωπίζαμε ως οικογένεια όλοι μαζί. Αν είχανε πρόβλημα στη δουλειά τους, θα καθόμασταν όλοι μαζί να το συζητήσουμε. Και μικρός που ήμουν, 9 και 10 χρονών. Θα τους έλεγα κι εγώ τη γνώμη μου. Τώρα, κατά πόσο την παίρνανε σοβαρά υπόψη τους, δεν έχει σημασία. Το σημαντικό είναι πως ό,τι τους απασχολούσε το γνώριζα και εγώ».

Ισχύει ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης το Ιδρυμα «Τζένη Καρέζη»; «Το ίδρυμα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα. Αντε να έχουμε κανένα χρόνο ζωής όπως έχει η κατάσταση. Δεν έχουμε έσοδα. Τίποτα! Ψάχνουμε να βρούμε μια λύση, αλλά φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Είναι πολύ κρίμα, γιατί το ίδρυμα έχει πολύ σημαντική αποστολή: την ανακουφιστική φροντίδα ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και άλλες χρόνιες παθήσεις. Ελπίζω να βρεθεί μια λύση», καταλήγει. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης