Ποιούς Θα Θυμόμαστε απο τους Ολυμπιακούς της καταχνιάς

Ποιούς Θα Θυμόμαστε απο τους Ολυμπιακούς της καταχνιάς

Ισως να φταίει η αιώνια βρετανική καταχνιά, η διαρκής και εκνευριστική ψιχάλα που κάνει τους αγωνιστικούς χώρους βαρείς κι ασήκωτους. Ισως εξαιτίας του μελαγχολικού καιρού να επηρεάζονται οι αθλητές και να μη δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ισως η ασφυκτική αστυνόμευση μέσα και έξω από τα στάδια να αποθαρρύνει τους τολμηρούς - μολονότι ένα αδέσποτο μπουκάλι μπίρας ξέφυγε από την προσοχή των φρουρών και έφτασε σχεδόν ως τα πόδια του Γιουσέιν Μπολτ, του αυτοαποκαλούμενου «ζωντανού θρύλου».

Ποιούς Θα Θυμόμαστε απο τους Ολυμπιακούς της καταχνιάς
Ισως να φταίει η αιώνια βρετανική καταχνιά, η διαρκής και εκνευριστική ψιχάλα που κάνει τους αγωνιστικούς χώρους βαρείς κι ασήκωτους. Ισως εξαιτίας του μελαγχολικού καιρού να επηρεάζονται οι αθλητές και να μη δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Ισως η ασφυκτική αστυνόμευση μέσα και έξω από τα στάδια να αποθαρρύνει τους τολμηρούς - μολονότι ένα αδέσποτο μπουκάλι μπίρας ξέφυγε από την προσοχή των φρουρών και έφτασε σχεδόν ως τα πόδια του Γιουσέιν Μπολτ, του αυτοαποκαλούμενου «ζωντανού θρύλου».

Oπου και αν οφείλεται, πάντως, γεγονός είναι πως ο έλεγχος επιδόσεων των φετινών Ολυμπιακών είναι ιδιαίτερα φτωχός: εξετάζοντας αποκλειστικά και μόνο τα ρεκόρ (ολυμπιακά, παγκόσμια, ευρωπαϊκά κ.ά.) στο Λονδίνο το 2012 έχουν καταρριφθεί μόλις 75, ενώ στην αμέσως προηγούμενη διοργάνωση, στο Πεκίνο, το 2008, τα ρεκόρ που πέτυχαν οι αθλητές έφτασαν τα 175. Εξυπακούεται ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν έχουν να κάνουν μόνο με το κυνήγι των απόλυτων επιδόσεων, αλλά με την υπέρβαση των προσωπικών ορίων, τη συγκινητική υπερπροσπάθεια και την άμιλλα. Ωστόσο, ακόμη και το όποιο «δραματικό» στοιχείο των φετινών Ολυμπιακών είναι περιορισμένο και γι’ αυτό δεν μπορεί να ευθύνονται ούτε η απαγόρευση των κολυμβητικών στολών υψηλής υδροδυναμικής απόδοσης, ούτε τα δρακόντεια μέτρα αντι-ντόπινγκ. Φαίνεται πως με κάποιο, ανεξήγητο μέχρι στιγμής τρόπο, οι Βρετανοί κατάφεραν να οργανώσουν Αγώνες δίχως εξάρσεις και απολύτως ελάχιστες συναρπαστικές στιγμές. Κάτι που, βέβαια, έχει και τη θετική του πλευρά: αντί για τα μετάλλια του Μάικλ Φελπς μπορείς να ασχολείσαι απρόσκοπτα με την εκπάγλου καλλονής σύντροφό του…

Κόμπι Μπράιαντ

Κλείσιμο

«Είναι ο Κόμπι Μπράιαντ ο πιο ενδιαφέρων άνθρωπος σε όλο τον πλανήτη;» αναρωτιέται η «USA Today» και απαντά αμέσως η ίδια: «Ναι!». Δεν θα μπορούσε βέβαια να είναι διαφορετικά αφού ο «Black Mamba» είναι πράγματι ο καλύτερος παίκτης του NBA. Κλείνοντας λοιπόν την ολυμπιακή καριέρα του απέδειξε περίτρανα το ταλέντο του, όταν στον αγώνα μπάσκετ των ΗΠΑ εναντίον της Αυστραλίας κατάφερε να παγώσει τους αντιπάλους του με τις «δολοφονικές» βολές του, κερδίζοντας με 119-86. Πέρα από τους Αγώνες, ο 33χρονος Μπράιαντ έχει συμβόλαιο με τους Λέικερς για δύο ακόμα χρόνια, ενώ δεν αποκλείεται να συνεχίσει στην Ευρώπη. Αλλωστε, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, «είναι κάτι φυσικό για μένα και καθόλου απίθανο. Μεγάλωσα εδώ (σ.σ.: στην Ευρώπη)», ενώ το γεγονός ότι μιλάει εξαιρετικά καλά ιταλικά και ισπανικά αποτελούν σημαντικό προνόμιο. Βέβαια τα ταξίδια του στο εξωτερικό ίσως προκαλέσουν πάλι πονοκέφαλο στη σύζυγό του Βανέσα, η οποία μπορεί να απέσυρε την αίτηση διαζυγίου που υπέβαλε λίγο μετά τη φημολογούμενη απιστία του αγαπημένου της, αλλά ίσως το ξανασκεφτεί όταν διαπιστώσει ότι οι πειρασμοί στη Γηραιά Ηπειρο είναι πολλοί και οι φανατικές θαυμάστριες του Κόμπι ακόμα περισσότερες.

Ντάρια Ιούσκο - Ξένια Σιντορένκο


Μπορεί να μην κατάφεραν να αποσπάσουν κάποιο μετάλλιο στη συγχρονισμένη κολύμβηση, όμως οι Ουκρανές Ντάρια Ιούσκο και Ξένια Σιντορένκο φιγουράρισαν στις περισσότερες αθλητικές σελίδες για το φιλί στο στόμα που έδωσαν η μία στην άλλη στο τέλος της χορογραφίας τους.Αφού λοιπόν ολοκλήρωσαν την εντυπωσιακή επίδειξή τους με τις αρμονικές φιγούρες τους, πλησίασαν και έδωσαν ένα φιλί στο στόμα που άναψε φωτιά στο Twitter. «Οι δύο Ουκρανές κολυμβήτριες μόλις φιλήθηκαν ή μου φάνηκε;» έγραψε ένας χρήστης, για να ακολουθήσουν δεκάδες άλλοι σε όλο τον κόσμο, που εκείνη τη στιγμή παρακολουθούσαν το ντουέτο. Πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν αν το φιλί στο στόμα ανάμεσα σε δύο γυναίκες είναι μέρος της ουκρανικής παράδοσης, ενώ άλλοι αν ήταν προγραμματισμένο να τελειώσει με αυτόν τον τρόπο η χορογραφία των δύο κοριτσιών. Δεν ήταν λίγες οι αθλητικές σελίδες που ασχολήθηκαν με το φιλί των κοριτσιών, το οποίο απέδωσαν στη χαρά που ένιωσαν επειδή κατάφεραν να ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους.

Μακάιλα Μαρόνεϊ


Μετά το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στο ομαδικό της ενόργανης γυμναστικής, περίμενε μια ανάλογη διάκριση στο ατομικό στη δοκό, όμως η Μακάιλα Μαρόνεϊ κατάφερε να αποκτήσει το ασημένιο μετάλλιο, διάκριση εξαιρετικά σημαντική για οποιονδήποτε αθλητή, όχι όμως και για τη 16χρονη από την Καλιφόρνια που ανήκει στις «Fab 5». Ετσι όταν ανέβηκε στο πόντιουμ για να παραλάβει το ασημένιο μετάλλιο το στραβωμένο στόμα της και τα χέρια της πρόδιδαν σε τόσο έντονο βαθμό τη δυσαρέσκεια ή την αδιαφορία της που οι χαρακτηρισμοί «σνομπ», «ντίβα», «κακομαθημένη» κατέκλυσαν όλα τα Μέσα. Η διαδικτυακή εκστρατεία «Η Μακάιλα Μαρόνεϊ δεν εντυπωσιάζεται» που ξεκίνησε αμέσως εξαπλώθηκε αστραπιαία. Ετσι, επεξεργασμένες φωτογραφίες από τον πρώτο άνθρωπο στο Φεγγάρι, το αριστούργημα της Καπέλα Σιξτίνα, ένα διπλό ουράνιο τόξο, την αμερικανική επανάσταση, τον Πύργο του Αϊφελ, τον Πύργο της Πίζα έως και τον Γιουσέιν Μπολτ να πανηγυρίζει είχαν δίπλα τους την κατσουφιασμένη Μακάιλα και τη λεζάντα: «Και τι έγινε; Η Μακάιλα δεν εντυπωσιάζεται». Η ίδια μάλιστα σχολίασε στον λογαριασμό της στο Twitter: «Πολύ αστείο, με κάνατε να γελάσω»...

Αριάν Φρίντριχ


Εκτός από τις αθλητικές της ικανότητες, η Αριάν Φρίντριχ κλέβει την παράσταση και με το εντυπωσιακό τατουάζ που κοσμεί την πλάτη της. Η αθλήτρια της Γερμανίας που αγωνίζεται στο άλμα εις ύψος φαίνεται ότι έχει κάνει το ανδρικό φύλο να ανακτήσει το ενδιαφέρον του σχετικά με τα αγωνίσματα του στίβου. Η 28χρονη Αριάν όμως έχει στο ιστορικό της και αρκετές επιτυχίες, καθώς το 2009 κέρδισε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Βερολίνο το χάλκινο μετάλλιο. Η ίδια μάλιστα είχε δηλώσει τότε ότι η πίεση για την κατάκτηση ενός μεταλλίου ήταν πολύ μεγάλη, γεγονός που, όπως υποστήριξε, την έκανε να αγχωθεί πολύ περισσότερο. Η Αριάν υπήρξε πρωταθλήτρια Γερμανίας τα έτη 2004, 2007, 2008, 2009 και 2010.
Γελένα Ισινμπάγεβα


Τσαρίνα των Αιθέρων, Βασίλισσα του Αλματος επί κοντώ, είναι μόνο δύο από τους εγκωμιαστικούς τίτλους που συνοδεύουν το όνομα της κορυφαίας αθλήτριας του επί κοντώ Γελένα Ισινμπάγεβα. Μπορεί λοιπόν η Ρωσίδα να στόχευε στο τρίτο συνεχόμενο χρυσό της μετά τους Αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου, όμως ηττήθηκε από την Αμερικανίδα Τζένιφερ Σουρ και αρκέστηκε στο χάλκινο μετάλλιο.

Μπορεί μετά την αποτυχία της να χαιρετούσε χαμογελαστή το πλήθος που τη χειροκροτούσε θερμά και να πανηγύριζε με τη σημαία γύρω από τους ώμους της δείχνοντας χαρούμενη, ωστόσο η απογοήτευση για το αποτέλεσμα δεν άργησε να φανεί. «Οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Η φορά του ανέμου άλλαζε συνεχώς και προτού αρχίσω τις προσπάθειες άρχισε να βρέχει και έπεσε και άλλο η θερμοκρασία. Απλώς ήμουν άτυχη», δήλωσε και υποσχέθηκε ότι θα πάρει το χρυσό στο Ρίο. «Το 2016 θα είμαι 34 ετών. Αρκετά νέα ακόμα για να αγωνιστώ. Γιατί όχι; Θα πάω στο Ρίο και θα πάρω το χρυσό μου», δήλωσε αισιόδοξη και σίγουρη για τον εαυτό της η προς το παρόν έκπτωτη βασίλισσα.

Λιου Ξιανγκ


Χρυσό μετάλλιο ατυχίας μπορεί να απονεμηθεί στον Κινέζο πρωταθλητή στα 110 μέτρα με εμπόδια Λιου Ξιανγκ, καθώς μετά τον σοβαρό τραυματισμό του που του στέρησε τη συμμετοχή στους Αγώνες του Πεκίνου, ένας λάθος βηματισμός στο Λονδίνο αποδείχθηκε και πάλι μοιραίος. Ο Ξιανγκ, που είναι κάτοχος του ολυμπιακού ρεκόρ με 12,91’’ και χρυσού μεταλλίου από τη διοργάνωση στην Αθήνα, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, αφού στο πρώτο κιόλας εμπόδιο χτύπησε και τραυματίστηκε σοβαρά. Μάλιστα, προκειμένου να αποφύγει τυχόν τραυματισμό, ο Ξιανγκ είχε προτιμήσει να μεταβεί στην πιο θερμή Γερμανία -από την Αγγλία- για το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του εν όψει των Αγώνων, ενώ για να καταπολεμήσει τον τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα πριν από το Πεκίνο είχε συμβουλευτεί ψυχολόγο. Πάντως, παρά την ατυχία του, ο Ξιανγκ αποθεώθηκε από τους συναθλητές του και όλο το πλήθος όταν αποφάσισε να τρέξει με κουτσό την κούρσα από την εξωτερική πλευρά μέχρι τον τερματισμό.

Γιουσέιν Μπολτ


Παρά την αμφισβήτηση των τελευταίων μηνών μετά τις ήττες του στους προκριματικούς στην πατρίδα του, εκείνος απέδειξε ότι δίκαια κατέχει τον τίτλο του Βασιλιά. Ο Τζαμαϊκανός σούπερ σταρ των σπριντ Γιουσέιν Μπολτ σαν αστραπή έκανε νέο ολυμπιακό ρεκόρ στα 100 μ. με 9.63’’ και κατέκτησε δύο νέα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια -ένα στα 100 μ. και ένα στα 200 μ.- κάνοντας ένα ολόκληρο στάδιο να παραληρεί.

«Ο λόγος που αυτή η νίκη ήταν πιο γλυκιά από τις άλλες είναι επειδή εσείς με αμφισβητήσατε. Εδειξα στον κόσμο πως είμαι ο καλύτερος και αυτό θα κάνω κάθε φορά», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο ανίκητος Μπολτ.
Τι κι αν έχει υπάρξει θέμα μελέτης από ειδικούς που προσπαθούν να εντοπίσουν από πού αντλεί ενέργεια για να παραμένει στην κορυφή, τι κι αν δεν είναι λίγοι εκείνοι που κακόβουλα κάνουν λόγο για χρήση απαγορευμένων ουσιών, το φαινόμενο Μπολτ μπορεί να κάθεται άνετα στον χρυσό του θρόνο και να απολαμβάνει τις νίκες του.
Οσκαρ Πιστόριους


Εδωσε μάθημα ζωής και θέλησης. Απέδειξε ότι ακόμα και με τεχνητά μέλη μπορεί να αγωνιστεί ισάξια με τους αρτιμελείς αθλητές. Ο «Blade Runner» έγραψε ιστορία. Ο λόγος για τον Νοτιοαφρικανό Οσκαρ Πιστόριους που, παρότι γεννήθηκε με ανωμαλία στην περόνη και σε ηλικία μόλις έντεκα μηνών ακρωτηριάστηκε από το γόνατο και κάτω, κατάφερε να συγκλονίσει με την προσπάθειά του όλο τον κόσμο.

Δεν τον πτόησε η αμφισβήτηση πολλών που για χρόνια θεωρούσαν πως οι «λεπίδες» του του χάριζαν σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους αθλητές που δεν αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα. Ο Οσκαρ, πάντως, χάρη στην αγάπη και την υποστήριξη που του πρόσφερε η οικογένειά του κατάφερε σήμερα να αγωνίζεται στους Ολυμπιακούς. Εγινε λοιπόν ο πρώτος αθλητής με κινητική αναπηρία που συμμετέχει στον ολυμπιακό στίβο, φτάνοντας μάλιστα μέχρι και στον ημιτελικό των 400 μέτρων υπό τις επευφημίες των δεκάδων χιλιάδων θεατών του σταδίου.

Μάλιστα, στο τέλος της κούρσας ο νικητής Κιράνι Τζέιμς από τη Γρενάδα, αφού συνεχάρη τον Πιστόριους για την προσπάθειά του, του ζήτησε ως αναμνηστικό το επίσημο χαρτί με το όνομά του από τη φανέλα του και πανηγύρισε την πρόκρισή του στον τελικό κρατώντας το στο χέρι του.

Τομ Τζέιμς


Αγωνίστηκε σκληρά, κωπηλάτησε δυναμικά και έτσι η ομάδα τετρακώπου άνευ πηδαλιούχου ανδρών της κωπηλασίας της Μεγάλης Βρετανίας πήρε το χρυσό.

Οι Τομ Τζέιμς, Στιβ Ουίλιαμς, Πιτ Ριντ και Αντριου Χοτζ ήταν το χρυσό πλήρωμα που αποθεώθηκε από τους θεατές. Ωστόσο ένας από τους τέσσερις αξίζει δυνατότερο χειροκρότημα, καθώς ο Ουαλός Τομ Τζέιμς κατόρθωσε να συμμετάσχει και να κερδίσει αντιμετωπίζοντας πρόβλημα υγείας που θα μπορούσε και να τον είχε αποθαρρύνει. Ο 28χρονος, που διαγνώστηκε πριν λίγο καιρό ότι πάσχει από κολπική μαρμαρυγή όταν στη διάρκεια της προετοιμασίας ένιωσε κόπωση κι έντονη καρδιακή αρρυθμία, δεν πτοήθηκε. «Δεν πρόκειται να με κρατήσει μακριά από τους Ολυμπιακούς», είχε δηλώσει και με τη βοήθεια του γιατρού του, αλλά κυρίως χάρη στην πυγμή του κατόρθωσε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του πόντιουμ.

Βούλα Παπαχρήστου


Πρωταγωνίστρια για λάθος λόγους έγινε η πρωταθλήτρια στο τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου όταν με απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποκλείστηκε από τους αγώνες. Αφορμή αποτέλεσε ρατσιστικό σχόλιό της στο Twitter για τους Αφρικανούς στη χώρα μας: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό». Πολλοί σχολίασαν αρνητικά τη «χιουμοριστική» διάθεση της αθλήτριας, η οποία φέρεται να διατηρεί επαφές με μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ζητώντας της να ανακαλέσει. Η Παπαχρήστου, αν και ζήτησε δημόσια συγγνώμη, αποχώρησε από τη διοργάνωση.

Νάντια Ντριγκάλα - Μισέλ Μοργκανέλα


Αποκλείστηκαν επειδή οι απόψεις τους «δεν συνάδουν με το ολυμπιακό ιδεώδες και τις θέσεις της διοργάνωσης». Η Γερμανίδα κωπηλάτρια Νάντια Ντριγκάλα και ο Ελβετός ποδοσφαιριστής Μισέλ Μοργκανέλα εγκατέλειψαν προτού καν ξεκινήσουν τη δική τους προσπάθεια στους Αγώνες. Στην περίπτωση της Ντριγκάλα, ο αποκλεισμός της αποφασίστηκε όταν έγινε γνωστό ότι διατηρεί δεσμό με στέλεχος του γερμανικού ακροδεξιού κόμματος NPD, ενώ φαίνεται πως είναι κοινό μυστικό ότι και η ίδια έχει ακροδεξιές αντιλήψεις. Ο Μοργκανέλα, από την άλλη, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, μετά τον αγώνα με τη Νότιο Κορέα, από την οποία η ομάδα του έχασε: «Θέλω να δείρω όλους τους Νοτιοκορεάτες!  Είναι ένα μάτσο διανοητικά καθυστερημένοι». Παρά τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε, ήταν ήδη αργά για τον Ελβετό αθλητή, που αποχαιρέτησε τη διοργάνωση. Με κοινό τους στοιχείο τη ρατσιστική διάθεση, οι περιπτώσεις αυτές έγιναν εθνικά θέματα συζήτησης, με πολλούς να αναρωτιούνται αν οι αθλητές δικαίως αποβλήθηκαν.

Φεντερίκα Πελεγκρίνι - χρυσό στον έρωτα


Είναι το κορίτσι-θαύμα της ιταλικής κολύμβησης με δεκάδες μετάλλια σε Ολυμπιακούς και Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Την έχουν λατρέψει για την έντονη προσωπικότητά της και την εντυπωσιακή εμφάνισή της. Μπορεί η Φεντερίκα Πελεγκρίνι στους Αγώνες του Λονδίνου να μην κατάφερε να προκριθεί, όμως βρήκε τρόπο να κάνει πρωτοσέλιδα. Γνωρίζοντας πολύ καλά τον μαγικό κόσμο της επικοινωνίας, μια καυτή της δήλωση ήταν αρκετή για να αναστατώσει τον Τύπο: «Και βέβαια κάνουμε σεξ πριν από τους Αγώνες. Κι εγώ θα κερδίσω στους Ολυμπιακούς του σεξ», απάντησε αποστομωτικά σε όσους συναδέλφους της υποστήριζαν ότι έκαναν «ενάρετη» ζωή κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Με τέτοιες δηλώσεις βέβαια δικαιολογείται ο μαέστρος του ερωτικού κινηματογράφου Τίντο Μπρας, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία η 24χρονη Βενετσιάνα να συμμετάσχει σε ένα από τα καυτά του αριστουργήματα.

Ρόμπερτ Χάρτινγκ - Ο «Απίθανος Χουλκ»


Η μόνη του διαφορά με τον «Απίθανο Χουλκ» είναι ότι εκείνος δεν έγινε πράσινος - κατά τα άλλα, η ομοιότητα ήταν τρομακτική. Ο λόγος για τον χρυσό ολυμπιονίκη Ρόμπερτ Χάρτινγκ, ο οποίος, αφού έριξε τον δίσκο του στα 68,27 μέτρα χαρίζοντας στη Γερμανία την πρωτιά, μετά το 1996 του Λαρς Ριντλ, επιδόθηκε σε έξαλλους πανηγυρισμούς παρασύροντας τους θεατές του Ολυμπιακού Σταδίου που χειροκροτούσαν θερμά. Με φωνές που ακούστηκαν σε κάθε σημείο του σταδίου, ο Χάρτινγκ έσκισε την μπλούζα του βγάζοντας κραυγή θριάμβου μπροστά στους κάμεραμαν και φωτογράφους, που έτρεχαν πίσω του για να απαθανατίσουν τη σκηνή, και στη συνέχεια άρχισε να πηδά τα εμπόδια που είχαν στηθεί για τα 100 μ. εμπόδια των γυναικών.

Καμίλ Λακούρ - Ο πιο σέξι αθλητής


Εχει στην κατοχή του τρία χρυσά μετάλλια, αν και στους φετινούς Αγώνες βγήκε τέταρτος στα 100 μέτρα ύπτιο. Κολυμπάει από τα τρία του χρόνια και η εβδομαδιαία προπόνησή του φτάνει τις 25 ώρες. Δεν είναι όμως αυτά τα μόνα στοιχεία που κάνουν τον Γάλλο Καμίλ Λακούρ να ξεχωρίζει. Με ύψος δύο μέτρα, μάτια που θυμίζουν το γαλάζιο της θάλασσας της Μασσαλίας, όπου του αρέσει να χαλαρώνει, και σώμα μοντέλου -επαγγελματική ενασχόληση που δεν τον άφησε αδιάφορο, έστω και για λίγο καιρό-, δεν έχει αναδειχθεί άδικα ο πιο σέξι αθλητής των Ολυμπιακών του Λονδίνου. Ο 27χρονος Λακούρ περιμένει το πρώτο του παιδί από τη σύντροφό του, την πρώην Μις Γαλλία Βαλερί Μπεγκ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης