Απολαυστική συνύπαρξη Κόμπι-Σακίλ: Η τεράστια κόντρα, η συγγνώμη και το ”κορυφαίο δίδυμο στην ιστορία”!

Απολαυστική συνύπαρξη Κόμπι-Σακίλ: Η τεράστια κόντρα, η συγγνώμη και το ”κορυφαίο δίδυμο στην ιστορία”!

Σακίλ Ο’Νιλ και Κόμπι Μπράιαντ έκαναν μία φανταστική συζήτηση και μίλησαν για τις ιστορικές κόντρες τους, ενώ αποκάλυψαν και πολλά ανέκδοτες ιστορίες τους!

Απολαυστική συνύπαρξη Κόμπι-Σακίλ: Η τεράστια κόντρα, η συγγνώμη και το ”κορυφαίο δίδυμο στην ιστορία”!
Οι δύο πρώην αστέρες του ΝΒΑ, με φόντο τα πρωταθλήματα των Λος Άντζελες Λέικερς συζήτησαν για πολλά και διάφορα! Οι δύο τους έχουν πανηγυρίσει μαζί 3 σερί πρωταθλήματα με την φανέλα των Λέικερς, όμως η συνύπαρξή τους μόνο ειρηνική δεν ήταν!

”Αν έμενες το  2004, θα πήγαινα στους Μπουλς!”
Η πρώτη μεγάλη αποκάλυψη ήταν ότι ο Κόμπι θα ζητούσε ανταλλαγή στους Μπουλς, αν το καλοκαίρι του 2004 γινόταν επέκταση της ομάδας με τον θηριώδη σέντερ! Ο Κόμπι είπε ότι “νόμιζα ότι θα φύγω εγώ. Είχα πάει μάλιστα αρκετές φορές στο Σικάγο με την γυναίκα μου για σπίτι. Και ξαφνικά μία μέρα έμαθα ότι πήγες στο Μαϊάμι και τότε κατάλαβα ότι οι Λέικερς αποκλείεται να δώσουν και τους δυο μας το ίδιο καλοκαίρι”.

Η αρχή της κόντρας
Οι δύο αστέρες θυμήθηκαν πως ξεκίνησαν όλα. Τον πρώτο τσακωμό τους, που έγινε κατά την διάρκεια του lock out της σεζόν 1998/99 όταν πήγαν να ανταλλάξουν μπουνιές. ”Ήμασταν σε αντίπαλες ομάδες και μου έκανες συνέχεια trash talking. Κοίταξα τριγύρω και είδα ότι τα έκανες σε μένα. Και σου είπα τί είπες; Και ξαφνικά είδα ένα πελώριο χέρι να έρχεται προς τα πάνω μου και εγώ έφυγα από την άλλη”!

Η κόντρα συνεχίστηκε άτυπα με τον Μπράιαντ να εξομολογείται πως είχε βάλει στόχο να πάρει περισσότερα δαχτυλίδια από τον Σακίλ: ”Όταν χωριστήκαμε, είχα στόχο να σε περάσω σε πρωταθλήματα. Ήξερα ότι θα έπαιρνες ακόμα ένα σίγουρα με τους Χιτ του Ουέιντ, επομένως ήξερα πως έπρεπε να πάρω τουλάχιστον 2-3 ακόμα, για να είμαι πάνω από εσένα”!
Κλείσιμο

Το Al Star Game και η συγγνώμη που άργησε 8 χρόνια
Υπήρξε και η καθοριστική στιγμή, που ο παλαίμαχος σέντερ κατάλαβε πως όφειλε μία συγγνώμη στον Κόμπι. Αυτή ήταν στο All Star Game του 2009, όταν οι δυο τους μοιράστηκαν το βραβείο του MVP και ο Κόμπι είπε στον Σακ να πάρει το τρόπαιο και να το δώσει στον γιο του, τον Σαρίφ:

“Μου είπες εκείνη την στιγμή να πάρω το τρόπαιο και να το δώσω στον γιο μου. Τότε κατάλαβα ότι κάτι έχω κάνει λάθος. Πολλές φορές μέχρι τότε με την κόντρα μας να βρίσκεται στο επίκεντρο, ξέρει ότι επειδή μου άρεσε να μιλάω, θα έλεγα κάτι κακό. Όταν όμως το έκανες αυτό, ενώ δεν χρειαζόταν να το κάνεις, είπα στον εαυτό μου: ‘Ευτυχώς κέρδισα τρία πρωταθλήματα με αυτό τον τύπο. Αλλά μάλλον ήμουν μ… ας μαζί του.

Σου χρωστάω μία συγγνώμη, θα στην δώσω αλλά χωρίς δάκρυα, όπως με τους Μάτζικ-Αζάια! Σε ευχαριστώ για εκείνη την στιγμή. Περνούσα πολλά εκείνη την περίοδο. Ο γιος μου σε αγαπάει μετά την κίνηση αυτή και εγώ σε αγαπάω για αυτή την χειρονομία”.

”Κι όμως, ήμασταν το καλύτερο δίδυμο!”
Στο τέλος ωστόσο είχε ενδιαφέρον η άποψη του Ο’Νιλ ότι οι δυο τους ενδέχεται να δημιούργησαν το καλύτερο δίδυμο σταρ στο ΝΒΑ: “Κανένα άλλο δίδυμο δεν είχε τις δικές μας διαφωνίες. Ούτε οι Τζόρνταν-Πίπεν, ούτε οι Μάτζικ-Τζαμπάρ. Εμείς δεν αγκαλιαζόμασταν, αλλά όταν μπαίναμε στο παρκέ τα ξεχνούσαμε όλα. Γι’ αυτό θεωρώ ότι ήμασταν ίσως το καλύτερο δίδυμο”.

Απολαύστε την μοναδική συνέντευξη, στο βίντεο που ακολουθεί:






Πηγή:www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης