Το χειμερινό πάρε-δώσε των ομάδων της Super League: Ποιοι ήρθαν, ποιο έφυγαν

Το χειμερινό πάρε-δώσε των ομάδων της Super League: Ποιοι ήρθαν, ποιο έφυγαν

Διαβάστε όλες τις μεταγραφές που έκαναν οι ελληνικές ομάδες, λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία του φετινού πρωταθλήματος

Το χειμερινό πάρε-δώσε των ομάδων της Super League: Ποιοι ήρθαν, ποιο έφυγαν
Η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή στους οπαδούς των ομάδων, ειδικά αυτών που διεκδικούν τον τίτλο, δημιουργήθηκαν μεγάλες προσδοκίες. Είναι αλήθεια επίσης ότι συγκριτικά με πέρσι έγιναν πιο τρανταχτές κινήσεις, τόσο στις αφίξεις, όσο και στις αποχωρήσεις.

Φυσικά η μεταγραφή που ξεχώρισε είχε να κάνει με παίκτη που έφυγε από την Super League κι αναφερόμαστε στον Ντίνο Μαυροπάνο ο οποίος από τον ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε στο Λονδίνο και την Άρσεναλ βιώνοντας το δικό του ποδοσφαιρικό παραμύθι.

Από και κει πέρα αν εξαιρέσει κανείς την απόκτηση του Κέβιν Μιραλάς από τον Ολυμπιακό, άλλη μεταγραφή αεροδρομίου (στην προκειμένη περίπτωση ο όρος έχει και κυριολεκτική σημασία) δεν προέκυψε.

Βέβαια υπάρχουν πάντα οι προσδοκίες ότι παίκτες που δε γεμίζουν το μάτι, μπορεί να εξελιχθούν σε… αστέρια, αρκεί να θυμίσουμε ότι π.χ πέρσι τέτοια εποχή ο Ολυμπιακός έπαιρνε τον Ανσαριφάρντ από τον Πανιώνιο, ο ΠΑΟΚ τον Πρίγιοβιτς από την Λέγκια κι η ΑΕΚ τον Αραούχο από την Λας Πάλμας, ενώ πρόπερσι ο Παναθηναϊκός είχε αποκτήσει (μεταξύ άλλων) Βιγιαφάνιες και Μολέδο.

Ο Παναθηναϊκός πάντως είναι από μόνος του ένα ολόκληρο κεφάλαιο σ’ αυτή τη μεταγραφική περίοδο, αλλά θα το δούμε παρακάτω, ξεκινώντας πρώτο με το γκρουπ των τριών διεκδικητών του τίτλου.
Κλείσιμο

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ πήρε σχετικά νωρίς τον Βραζιλιάνο αριστερό μπακ Αζεβέδο από την Σαχτάρ, αλλά μάλλον πιο νωρίς θα παίξουν οι δύο προσθήκες της τελευταίας ημέρας. Ο Γάλλος χαφ Μουλέν που ήρθε από την Λέγκια (πρώην ομάδα των Πρίγιοβιτς, Οφόε) κι ο Βόσνιος αμυντικός Μιχόγεβιτς από την Σαράγεβο. Στη μάχη των εντυπώσεων πάντως μοιάζει χαμένος καθώς δεν μπόρεσε να πάρει Μολέδο, Κουρμπέλη σε δύο σίριαλ που δεν είχαν χάπι έντ, ενώ μάλλον απρόσμενα (έως παράλογα) έδωσε στην Σταντάρ Λιέγης  τον Τσίμιροτ, καθότι ο Βόσνιος ήταν ο μέσος με τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Θεωρητικά το κενό του θα καλύψει ο Μουλέν, αρκεί να «βγει» κι αυτός όπως κι ο Πρίγιοβιτς. Αναμενόμενες οι αποχωρήσεις των Κάτσε, Μυστακίδη (δανεικοί στον ΠΑΟ), Κωνσταντινίδη.

Ο Ολυμπιακός έκανε την πιο ηχηρή μεταγραφή (βλέπε Μιραλάς), αλλά έχοντας αλλάξει προπονητή στις αρχές του χρόνου (Γκαρθία αντί Λεμονή) είχε το σημαντικό μειονέκτημα. Ο Βέλγος με το καλημέρα έχει γίνει βασικός, νωρίτερα είχαν έρθει οι Χατζισαφί, Ίγκορ και τελευταία προσθήκη ο Κροάτης τερματοφύλακας Ίβουσιτς. Οι ερυθρόλευκοι ψάχτηκαν αρκετά για ένα δεύτερο μπαμ τύπου Μιραλάς, ο Γκαρθία φέρεται να έχει ζητήσει έναν δεξιό οπισθοφύλακα, τα ονόματα που κυκλοφόρησαν (με αποκορύφωμα την Τετάρτη) ουκ ολίγα, ωστόσο άλλο μπαμ δεν ακούστηκε. Όσον αφορά τις αποχωρήσεις, δεν προέκυψε κάποια έκπληξη αν και παραμένει άγνωστο το τι θα γίνει με παίκτες όπως ο Καπίνο που δεν έχει βρει ομάδα.

Η ΑΕΚ βρέθηκε από νωρίς να ψάχνει αντικαταστάτες για τους Μάνταλο, Γιόχανσον συν αριστερό μπακ (ως εναλλακτική λύση για τον Λόπες) και ένα εξτρέμ, αλλά δεν βρήκε μόνο τον τελευταίο.

Οι Μοράν, Μασούντ κάλυψαν τα κενά των δύο πρώτων, ο Χουλτ στο παρά ένα ήρθε για να δώσει ενίσχυση στο αριστερό άκρο, ωστόσο η μη απόκτηση εξτρέμ και η δεδομένη δυσκολία που έχει η ΑΕΚ απέναντι σε κλειστές άμυνες (θυμηθείτε τις γκέλες με Απόλλωνα, Λάρισα) δημιουργεί έναν προβληματισμό. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που πλησιάζει και η ώρα των Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων (οπότε θα μεγαλώσει και η επιβάρυνση).
Όσον αφορά τις αποχωρήσεις παικτών από τη στιγμή που έμεινε ο Βράνιες, όλοι οι υπόλοιποι που χαιρέτισαν δεν υπολογίζονταν.

Ο Παναθηναϊκός ήταν στο επίκεντρο των μεταγραφών, αλλά όχι για τους λόγους που ήθελαν οι οπαδοί του. Οι πράσινοι υπέστησαν πραγματική αφαίμαξη και η παραμονή του Κουρμπέλη σε συνδυασμό με τους δανεισμούς των Κάτσε, Μυστακίδη ναι μεν είναι σημαντικοί αλλά σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν όλα τα κενά και ιδιαίτερα αυτό στην επίθεση, όπου ο καθαρόαιμος φορ… αναζητείται.

Ο Ατρόμητος πήρε νωρίς τον Σάκιτς και ήδη ο Αυστριακός παίζει, ο Μπρούνο έδειξε στο ντεμπούτο του ότι έχει στοιχεία για να δώσει βάθος στο ρόστερ (οι βασικοί έχουν τραβήξει μεγάλο κουπί) ενώ δεν είχε κάποια σημαντική απώλεια. Μία μόνο μεταγραφή έκανε ο Αστέρας, που όπως έδειξε και κόντρα στον Ολυμπιακό έχει βρει πλέον κορμό και ρυθμό, ενώ πολλές προσθήκες έκανε ο Πανιώνιος, που έχασε βέβαια τρία σημαντικά εργαλεία (Μασούντ, Χατζισαφί, Οικονόμου).

Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακός έκαναν από μία κίνηση, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον κορμό που έχουν χτίσει, ο Λεβαδειακός απέκτησε βασικά παίκτες που ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα ενώ και πάλι στην Λάρισα είχαμε ουκ ολίγα νέα πρόσωπα που κάλυψαν τις ουκ ολίγες αποχωρήσεις.

Τέλος οι ομάδες που εμπλέκονται στη μάχη της παραμονής (Λαμία, Απόλλων, Κέρκυρα, Πλατανιάς) προφανώς θέλοντας να παίξουν τα… ρέστα τους για να σώσουν την κατηγορία έκαναν ουκ ολίγες κινήσεις.

Είχαμε αλλαγές προπονητών (Χατζηνικολάου ο τρίτος μέσα στην σεζόν για τον Πλατανιά, Μαντζουράκης ο τρίτος μέσα στην σεζόν για την Κέρκυρα, ενώ ο Παράσχος πριν τις γιορτές ανέλαβε τον Απόλλωνα) και αρκετές προσθαφαιρέσεις.

Υπάρχει βέβαια και το παράθυρο των παικτών που κυκλοφορούν ελεύθεροι, οπότε κάλλιστα μπορεί να προκύψουν και κινήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες ωστόσο, σε γενικές γραμμές αυτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στις ομάδες της Super League κι ενώ μπαίνουνε στο… βιράζ για το τελευταίο σπριντ του φετινού μαραθωνίου. 


Αναλυτικά το πάρε-δώσε των ομάδων

ΠΑΟΚ
Ήρθαν: Μουλέν (Λέγκια Βαρσοβίας), Μιχόγεβιτς (Σαράγεβο), Αζεβέδο (Σαχτάρ)
Έφυγαν: Τσίμιροτ (Σταντάρ Λιέγης), Κάτσε (δανεικός σε ΠΑΟ), Μυστακίδης (δανεικός σε ΠΑΟ), Κωνσταντινίδης (Μπρέσια)

Ολυμπιακός
Ήρθαν: Μιραλάς (Έβερτον), Χατζισαφί (Πανιώνιος), Ιγκόρ (Αστέρας Τρίπολης), Ίβουσιτς (Ίστρα)
Έφυγαν: Φιγκέιρας (Μπράγκα), Μίλιτς (ελεύθερος), Καρσελά (Σταντάρ), Ζντίελαρ (δανεικός σε Παρτίζαν), Βούκοβιτς (δανεικός σε Βερόνα), Μπεν (Ερυθρός Αστέρας), Ελιονούσι (ΑΙΚ Στοκχόλμης), Εμενίκε (Λας Πάλμας)

ΑΕΚ
Ήρθαν: Μοράν (Λεγανές), Μασούντ (Πανιώνιος), Χουλτ (Παναθηναϊκός), Μεληκιώτης (λήξη δανεισμού σε Κέρκυρα)
Έφυγαν: Βινίσιους (Σαπεκοένσε), Πατίτο (Νιουκάστλ Τζετς), Τρίστασον (λήξη δανεισμού από Ραπίντ Βιέννης)

Ατρόμητος
Ήρθαν: Μπρούνο (ΛΑΣΚ Λιντς), Σάκιτς (Άλταχ), Κωτσόπουλος (Νάουσα)
Έφυγαν: Βασιλείου (Ολίμπια Πράγας), Μπαστακός (Άρης), Ζούνιορ (ελεύθερος), Ζησόπουλος (Απόλλων), Οριόλ (ελεύθερος)

Πανιώνιος
Ήρθαν: Νίλσεν (Λεχ Πόζναν), Νόβακ (Χάρτς), Ουάσινγκτον (Άβες), Μακρύλλος (Ροκντέιλ Σίτι Σανς), Μπραχίμι (Γκρασχόπερς), Τασουλής (λήξη δανεισμού από Λανς)
Έφυγαν: Κάργας (ελεύθερος), Ταποκό (Άρης Λεμεσού), Χατζισαφί (Ολυμπιακός), Οικονόμου (Παναθηναϊκός), Σοτζέι (ΑΕΚ)


Αστέρας Τρίπολης
Ήρθαν: Ζααντί (δανεικός από Ουντινέζε)
Έφυγαν: Ζουμά (ελεύθερος), Τσουκαλάς (Απόλλων), Ίγκορ (Ολυμπιακός), Στανισλάβεβιτς (ελεύθερος), Μάσα (Ντάγκλας)

Ξάνθη
Ήρθαν: Τζουρίσκοβιτς (Παρτίζαν)
Έφυγαν: Χατζητερζόγλου (δανεικός σε Πανσερραϊκό), Ορφανίδης (ελεύθερος), Κώστας (ελεύθερος)

Παναθηναϊκός
Ήρθαν: Οικονόμου (Πανιώνιος), Κάτσε (δανεικός από ΠΑΟΚ), Μυστακίδης (δανεικός από ΠΑΟΚ), 
Έφυγαν: Βιγιαφάνιες (Αλάνιασπορ), Χουλτ (ΑΕΚ), Τσάβες (Ουρακάν), Χίλιεμαρκ (λήξη δανεισμού από Τζένοα), Ρέις (Σετούμπαλ), Σιλά (λήξη δανεισμού από Ρεν), Καμπέσας (λήξη δανεισμού από Αταλάντα)

ΠΑΣ Γιάννινα
Ήρθαν: Τσικάρσκι (Εθνικός Άχνας)
Έφυγαν: Μαυροπάνος (Άρσεναλ), Κοζορώνης (Χάμιλτον), Ναδάλες (Απόλλων)

Λάρισα
Ήρθαν: Μόρας (Παναιτωλικός), Γκοϊκοβιτς (Ράντνικ Σουρντούλιτσα), Χούμπτσεφ (Ντούναφ), Μλαντένοβιτς (Ζέμουν), Μιλοσάβλιεβιτς (Λουγκάνο)
Έφυγαν: Ναβάρο (ελεύθερος), Κούσας (ελεύθερος), Κόντορ (ελεύθερος), Γιαννιτσάνης (Τρίκαλα), Φάρκας (ελεύθερος), Κρητικός (Πανσερραϊκός), Μπάμπιτς (ελεύθερος)

Λεβαδειακός
Ήρθαν: Μαρκόφσκι (Παναιτωλικός), Ντιόγκο (Κέρκυρα), Σαβαντογκό (Σατορού)
Έφυγαν: Μπραντάο (ελεύθερος), Μανωλάς (ελεύθερος), Ναμάσκο (ελεύθερος), Μεντί (ελεύθερος), Βασιλείου (Παναχαϊκή), 

Παναιτωλικός
Ήρθαν: Άργκους (Μπράγκα)
Έφυγαν: Μόρας (Λάρισα), Λόπες (λήξη δανεισμού από Μπενφίκα), Μαρκόφσκι (Λεβαδειακός(

Λαμία
Ήρθαν: Πριντέτα (Πλατανιάς), Μπούτνικ (Πλατανιάς), Ορτέγκα (ΟΦΗ), Άστσεριτς (Βαλέτα)
Έφυγαν: Βουό (ΟΦΗ), Ντακόλ (Τρίκαλα)

Απόλλων 
Ήρθαν: Ζησόπουλος (Ατρόμητος), Τσουκαλάς (Αστέρας Τρίπολης), Ναδάλες (ΠΑΣ Γιάννινα), Ντεβέσα (Πλατανιάς), Στάθης (Πλατανιάς), Αλίβοντιτς (Νάπρεντακ)
Έφυγαν: Μάαντσι (ελεύθερος), Ντάσιος (Παναχαϊκή), Κιταμπάλα (ελεύθερος), Μπιζιμίν (ελεύθερος), Μπάμπιαζ (ελεύθερος)

Κέρκυρα
Ήρθαν: Ρόλε (Χίγκινς), Γκράσι (Νέα Σαλαμίνα), Αντέτζο (ελεύθερος), Λέκοβιτς (Ντιναμό Μίνσκ), Μυτίδης (ΑΕΚ Λάρνακας)
Έφυγαν: Μεληκιώτης (λήξη δανεισμού ΑΕΚ), Σοϊλέδης (ελεύθερος), Ντιόγκο (Λεβαδειακός), Ντουαλά (Πλατανιάς)

Πλατανιάς
Ήρθαν: Πετρόπουλος (Δόξας Δράμας), Ουντότζι (Λίλεστρομ), Νίλι (Αλμπαθέτε), Κασάλιτσα (Νάπρεντακ), Μάλσα (Φορτούντα Σιτάρντ), Κλάιτς (Παρτίζαν), 
Έφυγαν: Στάθης (Απόλλων), Πριντέτα (Λαμία), Μπούτνικ (Λαμία), Ντεβέσα (Απόλλων)

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης