Η Ευρώπη κατακτά το ΝΒΑ: Νέο ιστορικό ρεκόρ! (infographics)

Η Ευρώπη κατακτά το ΝΒΑ: Νέο ιστορικό ρεκόρ! (infographics)

Το ΝΒΑ έχει ανοίξει τις πόρτες του στους διεθνείς παίκτες και οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να σημειώσουν ένα ιστορικό ρεκόρ ως προς τη συμμετοχή τους στην κορυφαία λίγκα του κόσμου.

Η Ευρώπη κατακτά το ΝΒΑ: Νέο ιστορικό ρεκόρ! (infographics)
Αυτό το καλοκαίρι τα μεγαλύτερα ονόματα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ μεταξύ των οποίων οι Μίλος Τεόντοσιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, αλλά και σπουδαία ταλέντα όπως οι Λάουρι Μαρκάνεν και Φρανκ Ντιλίκινα, πήραν την απόφαση να εγκατασταθούν μόνιμα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Την τελευταία δεκαετία άλλωστε το φαινόμενο της παγκοσμιοποίησης δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο το ΝΒΑ με τους υπεύθυνους, τους παίκτες και τους φιλάθλους από όλο τον πλανήτη να μετατρέπουν τον “μαγικό κόσμο” σε μία διεθνή λίγκα. Η ραγδαία αύξηση των Ευρωπαίων έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Κλείσιμο
Το Eurohoops με τη βοήθεια συγκεκριμένων στοιχείων και διαγραμμάτων παρουσιάζει την σταδιακή αύξηση των αθλητών από τη Γηραιά ήπειρο μέχρι το φετινό ρεκόρ των 74 παικτών. Αφετηρία της ανάλυσης αποτελεί η συμμετοχή του Φρίντο Φρέι, δηλαδή του πρώτου Ευρωπαίου (Γερμανός) που δοκίμασε τις δυνάμεις του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε την διαρκή αύξηση του συγκεκριμένου αριθμού. Από τις καταπληκτικές εμφανίσεις των Ντράζεν Πέτροβιτς και Τόνι Κούκοτς στη δεκαετία του ’90 μέχρι και σήμερα οι ομάδες του ΝΒΑ έχουν επενδύσει στο Ευρωπαϊκό ταλέντο με τις περιπτώσεις των Πάου Γκασόλ και Ντιρκ Νοβίτσκι να αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Διαβάστε περισσότερα www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης