Πινγκ πονγκ: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γιάννης Σγουρόπουλος

Πινγκ πονγκ: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γιάννης Σγουρόπουλος

Ο αθλητής του Ολυμπιακού κατέκτησε τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων που διεξάγεται στην Πορτογαλία

Πινγκ πονγκ: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γιάννης Σγουρόπουλος
Μία ακόμη σπουδαία επιτυχία πανηγύρισε σήμερα ο Ελληνικό αθλητισμός, καθώς ο Γιάννης Σγουρόπουλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων στην επιτραπέζια αντισφαίριση που διεξάγεται στην Πορτογαλία. 

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος, επικράτησε με 4-3 στον τελικό του Ρουμάνου Κριστιάν Πλετέα, που ήταν νούμερο 1 του ταμπλό και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ καλά τον τελικό και βρέθηκε να προηγείται με 3-1 σετ, ωστόσο ο Ρουμάνος απέδειξε γιατί είναι Νο1 στο ταμπλό καταφέρνοντας να ισοφαρίσει σε 3-3 και να προηγηθεί με 6-2 στο τελευταίο και καθοριστικό σετ. Εκεί όμως ήρθε η αντίδραση του Σγουρόπουλου που απάντησε με ένα σερί 6-0, προηγήθηκε 8-6 και κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά επικρατώντας με 12-10!

Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του 17χρονου αθλητή, η οποία έρχεται να προστεθεί στο χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό Τοπ 10 παίδων πρόπερσι αλλά και το χρυσό στο Όπεν νέων της Κροατίας, την περυσινή χρονιά.

Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Σγουρόπουλο, αποτελεί και μια ιστορική διάκριση για το ελληνικό πινγκ πονγκ, που ποτέ στο παρελθόν είχε μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα στο θεσμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης