Wimbledon: Νέα «βασίλισσα» η Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα

Wimbledon: Νέα «βασίλισσα» η Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα

Στα 23 της χρόνια η Ισπανίδα τενίστρια κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο στο τουρνουά του Λονδίνου επικρατώντας με 2-0 (7-5, 6-0) της Βίνους Γουίλιαμς

Wimbledon: Νέα «βασίλισσα» η Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα
Το 2015 είχε φτάσει για πρώτη φορά στον τελικό του Wimbledon, αλλά η Σερένα Γουίλιαμς δεν την άφησε να πανηγυρίσει. Δύο χρόνια αργότερα, κι αφού ενδιάμεσα πανηγύρισε στο Ρολάν Γκαρός τον πρώτο της τίτλο σε τουρνουά Grand Slam, η Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα πήρε την… εκδίκηση της. Έστω κι αν αντίπαλος της ήταν η Βίνους Γουίλιαμς (η μεγάλη αδερφή της Σερένα).

Η 23χρονη Ισπανίδα επικράτησε με 2-0 (7-5, 6-0) της 27χρονης Αμερικανίδας και πανηγύρισε για πρώτη φορά τον τίτλο στο φημισμένο τουρνουά του Λονδίνου.



Ουσιαστικά ο τελικός είχε ενδιαφέρον μόνο στο πρώτο σετ… Εκεί όπου η Βίνους είχε σταθερά το προβάδισμα μέχρι το 5-4 του πρώτου σετ, αλλά τα δύο χαμένα σετ πόιντς αποδείχθηκαν καθοριστικά.
Κλείσιμο

Η Μουγκουρούθα έμεινε ζωντανή, έκανε το μπρέικ (6-5) και στο 30-15 του επόμενου γκέιμ έβγαλε την άμυνα του τουρνουά (με το γύρισμα της να σκάει πάνω στη γραμμή) «σκοτώνοντας» ψυχολογικά την Βίνους!

Κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα από την αρχή του β’ σετ όπου ξεκίνησε με μπρέικ και με το γκάζι πατημένο έφτασε στο επιβλητικό 6-0!

«Η Βίνους αποτελούσε πάντα έμπνευση για μένα και μεγάλωσα βλέποντας την να παίζει», είπε η Μουγκουρούθα μετά το τέλος του αγώνα κι αντιλαμβανόμενη ότι αυτό ίσως να προσέβαλε τη μεγάλη της αντίπαλο γύρισε αμέσως και της ζήτησε συγνώμη, για να συμπληρώσει: «Προφανώς και είμαι νευρική γιατί για μένα ήταν ένα όνειρο να είμαι εδώ».

Κι όταν ρωτήθηκε τι θα ήθελε να πει στο επιτελείο της, γύρισε κι έδειξε με νόημα το… τρόπαιο. «Ότι έχω να τους πω είναι αυτό που κρατώ στα χέρια μου».

Η Μουγκουρούθα έγινε η δεύτερη Ισπανίδα που κατακτά το Wimbledon νε την πρώτη, Κοντσίτα Μαρτίνεθ (το κατέκτησε το 1994) να είναι πλέον η προπονήτρια της και να την καμαρώνει από την κερκίδα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης