Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έτρεξαν 7 χιλιόμετρα παραπάνω στο clasico!

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έτρεξαν 7 χιλιόμετρα παραπάνω στο clasico!

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να ήταν το πρόσωπο του αγώνα με τα δύο γκολ που πέτυχε το βράδυ της Κυριακής στη νίκη επί της Ρεάλ, όμως τα στατιστικά στοιχεία της Ισπανικής Λίγκας έδειξαν ότι οι Καταλανοί έτρεξαν πολύ περισσότερο από τους Καστιγιάνους

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έτρεξαν 7 χιλιόμετρα παραπάνω στο clasico!
Ο Λιονέλ Μέσι απολύτως δικαιολογημένα συγκέντρωσε πάνω του όλα τα βλέμματα μετά την… χιτσκοκική νίκη της Μπαρτσελόνα εις βάρος της Ρεάλ το βράδυ της Κυριακής, με τον Αργεντινό σούπερ σταρ να ισοφαρίζει σε 1-1 και να πετυχαίνει το γκολ της νίκης στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Μόνο που για να μπορέσει η Μπάρτσα να κάνει την ανατροπή και να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου, χρειάστηκε κι οι συμπαίκτες του Αργεντινού να βάλουν το χεράκι τους ή για να ακριβολογούμε τα… πνευμόνια τους.

Όπως κατέγραψε η στατιστική υπηρεσία της Ισπανικής Λίγκας, οι «μπλαουγκράνα» έτρεξαν συνολικά 105 χιλιόμετρα και 406 μέτρα στα 92 λεπτά που διήρκησε ο αγώνας, επτά χιλιόμετρα περισσότερα από τους «μερένχες» οι οποίοι έμειναν στα 98 χιλιόμετρα και 750 μέτρα.

Κι αυτό συνέβη παρόλο που η Μπαρτσελόνα είχε μία μέρα λιγότερη για ξεκούραση (έπαιξε Τετάρτη τον επαναληπτικό του Champions League με την Γιουβέντους ενώ η Ρεάλ την Τρίτη με την Μπάγερν, αλλά το δικό της ματς οδηγήθηκε στην παράταση).

Ο… μαραθωνοδρόμος του clasico ήταν ο Σέρχι Ρομπέρτο, με τον νεαρό άσο των Καταλανών να είναι ο μόνος που έτρεξε περισσότερα από 12 χιλιόμετρα (με τα τελευταία μέτρα να είναι η εκπληκτική κούρσα από την περιοχή του που έβγαλε την αντεπίθεση για το γκολ του Μέσι), με τους Ράκιτιτς, Άλμπα να ξεπερνούν τα 11 και τους Μπουσκέτς, Πικέ, Ινιέστα τα 10. Κι ενώ η Μπάρτσα είχε έξι παίκτες με.. διψήφιο αριθμό χιλιομέτρων, η Ρεάλ είχε μόλις δύο Κρόος, Καρβαχάλ).
Κλείσιμο

Το στοιχείο πάντως που προκαλεί έκπληξη έχει να κάνει με τον ποδοσφαιριστή που κατέγραψε τη… μεγαλύτερη ταχύτητα σε κάποιο από τα σπριντ του αγώνα. Κι αυτός δεν ήταν ο Ρονάλντο (τρίτος με 33.14 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ δεύτερος ήταν ο Ασένσιο με 33.22) ή κάποιος άλλος μεσοεπιθετικός, αλλά ο κεντρικός αμυντικός της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ που «έπιασε» τα 33.33 χιλιόμετρα!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης