ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός 81-77: Μεγάλη εμφάνιση, αλλά λύγισε στο φινάλε

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός 81-77: Μεγάλη εμφάνιση, αλλά λύγισε στο φινάλε

Ο Παναθηναϊκός έβγαλε χαρακτήρα στη Μόσχα και πραγματοποιώντας την καλύτερη του φετινή εμφάνιση έφτασε την ΤΣΣΚΑ στα όρια της, αλλά δεν μπόρεσε να την συνδυάσει με μια σπουδαία νίκη - Κορυφαίος των πράσινων ο εκπληκτικός Νίκολς ενώ σπουδαίο παιχνίδι έκαναν και οι Καλάθης, Γκιστ

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Παναθηναϊκός 81-77: Μεγάλη εμφάνιση, αλλά λύγισε στο φινάλε
Κρίμα και άδικο! Ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά σε μια τεράστια νίκη στη φετινή EuroLeague η οποία θα του έδινε ψυχολογική ώθηση και βαθμολογική αβάντα ενόψει της συνέχειας, αλλά στο τελευταίο τετράλεπτο υπέστη καθίζηση και γνώρισε την ήττα από την... άνοστη ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 81-77.

Οι «πράσινοι» ήταν εντυπωσιακοί από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά, να ελέγχουν το ματς και να έχουν το προβάδισμα με 63-68! Ομως από εκείνο το σημείο και μετά έπαθανα πραγματικό μπλακ άουτ και δέχτηκαν ένα σερί 11-0!! Οι Ρώσοι πήραν το μομέντουμ του αγώνα και έχοντας τα ηνία στο σκορ (74-68 στο 38') δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη, στερώντας τον Παναθηναϊκό  μια μεγάλη νίκη.

Ο Ντιμίτρις Νίκολς έκανε το ματς της ζωής του απέναντι στην παλιά του ομάδα, αφού οι 20 πόντοι που σημείωσε συνιστούν και προσωπικό ρεκόρ στην EuroLeague. Ο Νικ Καλάθης ήταν πληθωρικός και ο x factor των «πρασίνων» προκειμένου να πραγματοποιήσει ο Παναθηναϊκός ένα «γεμάτο» τρίτο δεκάλεπτο, ενώ οι Ρίβερς και Γκιστ ήταν εκείνοι που έδωσαν πολύτιμες λύσεις για να ελέγχει το ματς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο πρώτο μισό του αγώνα η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν κάτι παραπάνω από... εξαιρετική, ειδικά στην δεύτερη περίοδο, όταν και δέχθηκε μόλις 13 πόντους. Αν ήταν πιο προσεκτικός στην επίθεση, πιο συγκεντρωμένος και έβαζε τη μπάλα περισσότερο μέσα στο καλάθι ίσως και να μπορούσε να έχει το προβάδισμα στο σκορ. Ο Νίκολς έκανε όλη τη δουλειά έχοντας 14 πόντους σε αυτό το διάστημα (με 3/4 τρίποντα), την ώρα που οι «πράσινοι» είχαν θέσει εκτός αγώνα τους Ντε Κολό (1π., 0/4δίπ., 0/1τρίπ., 1/2βολ.) και Τεόντοσιτς (2π., 1/1δίπ., 0/2τρίπ.) οι οποίοι ήταν... ξεκάθρα εκτός κλίματος αγώνα.

Αν έλειπαν τα εννέα λάθη (τα έξι εκ των οποίων στην πρώτη περίοδο) ο Παναθηναϊκός ίσως να είχε την ευκαιρία για το κάτι καλύτερο, αν και ο μεγάλος αστερίσκος ήταν στα συνεχόμενα περιφερειακά σουτ, με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με 5/15 δίποντα και 5/12 τρίποντα! Στα θετικά ότι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια είχε βελτιώσει αρκετά την επίδοση στα ριμπάουντ, αφού η ΤΣΣΚΑ είχε ανανεώσει μόλις 4 φορές τις επιθέσεις της.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 35-30, 57-58, 81-77

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης