Η κατάρα των Σίξερς!

Η κατάρα των Σίξερς!

Οι Σίξερς προσπαθούν εδώ και μερικά χρόνια να φτιάξουν μία νέα, δυναμική ομάδα από την αρχή, έχουν σπάσει το ένα αρνητικό ρεκόρ πίσω από το άλλο για να πάρουν υψηλές επιλογές στο ντραφτ και όλοι οι παίκτες τους τραυματίστηκαν σοβαρά! Με τελευταίο θύμα τον Μπεν Σίμονς…

Η κατάρα των Σίξερς!
Πραγματικά μοιάζει σαν να τους έχουν καταραστεί. Αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια ατυχία. Η αρχή έγινε με τον Νέρλενς Νόελ, τον οποίο επέλεξαν οι Πέλικανς στο Νο6 το 2013, αν και η πρόβλεψη μιλούσε για το Νο1. Εκεί όπου επιλέχθηκε το “παλτό”, Άντονι Μπένετ. Οι Σίξερς αντάλλαξαν τα δικαιώματα του Τζρου Χολντέι που είχε κάνει καλή σεζόν για να πάρουν τον Νόελ, αλλά φαίνεται πως πήγαιναν γυρεύοντας αφού ένας τραυματισμός στο κολέγιο τον έριξε χαμηλότερα στο ντραφτ. Τελικά έχασε τη σεζόν 2013-14 λόγω εγχείρισης στο γόνατο και τώρα μετά δύο καλές (μα όχι εντυπωσιακές) σεζόν κάνει… ναζάκια στους Σίξερς επειδή έχουν τρεις σέντερ στο ρόστερ.

Η Φιλαντέλφια δεν πτοήθηκε και στο επόμενο ντραφτ (2014) επέλεξαν τον Τζόελ Έμπιντ, τον πρωτοετή Καμεζουρένο σέντερ από το Κάνσας, που έφτασε στο Νο3. Γρουσούζικο νούμερο. Γιατί ο Έμπιντ θα παίξει για πρώτη φορά στο ΝΒΑ την τρίτη σεζόν μετά την επιλογή του! Την πρώτη διαπιστώθηκε σοβαρός τραυματισμός στο πόδι και την επόμενη (2015-16) υπέστη υποτροπή στο ίδιο σημείο! Φέτος θα κάνει το ντεμπούτο του, όλοι λένε πως εντυπωσιάζει αλλά διάολε, έχει να παίξει μπάσκετ δύο χρόνια. Τι θα δούμε άραγε από δαύτον;

Τρίτος και… φαρμακερός είναι ο Τζαχίλ Όκαφορ. Μια και ο Νόελ δεν εντυπωσίαζε και ο Έμπιντ “έσπαγε” και “ξαναέσπαγε”, οι Σίξερς πήραν και τρίτο σέντερ στη σειρά. Το 2015 είχαν και πάλι το Νο3 και επέλεξαν τον εντυπωσιακό στο Ντιούκ, Όκαφορ. Αν και δεν “διάλυσε” κάποιο σημείο του ποδιού ή του χεριού του από την αρχή της σεζόν, ο Όκαφορ δεν μπόρεσε να βγάλει υγιής ολόκληρη τη σεζόν. Στις 11 Μαρτίου και μετά 53 παιχνίδια, οι Σίξερς τον έβγαλαν “out of season” καθώς είχε σκιστεί ο μηνίσκος του και δεν υπήρχε λόγος να επισπεύσουν την επιστροφή του αφού ήθελαν να τερματίσουν… τελευταίοι.

Το Νο1 ήρθε στην κληρωτίδα, αλλά ο Μπεν Σίμονς δεν είχε διαφορετική τύχη από τους τρεις συμπαίκτες του και θα χάσει το ξεκίνημα της σεζόν με σπασμένο το πέμπτο μετατάρσιο. Και… βλέπουμε.


Κλείσιμο
Πηγή: eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης