Πρόωρος τελικός με γερμανοϊταλική κόντρα (22:00, ΕΡΤ1)

Πρόωρος τελικός με γερμανοϊταλική κόντρα (22:00, ΕΡΤ1)

Το πιο «καυτό» ζευγάρι της προημιτελικής φάσης θα βρεθεί αντιμέτωπο στο Μπορντό - Η Γερμανία δεν έχει χάσει ποτέ σε προημιτελικό Euro, αλλά και οι Ιταλοί δεν έχουν χάσει ποτέ από τους Γερμανούς σε τελική φάση οποιασδήποτε διοργάνωσης

Πρόωρος τελικός με γερμανοϊταλική κόντρα  (22:00, ΕΡΤ1)
Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ο τελικός της διοργάνωσης, όχι μόνο λόγω των ονομάτων τους, αλλά κυρίως λόγω της εικόνας που έχουν δείξει μέχρι στιγμής στα γήπεδα της Γαλλίας.

Δυστυχώς όμως, μόνο μία από τις Γερμανία (τυπικά γηπεδούχος) και Ιταλία θα περάσει στην τετράδα του Euro 2016 διατηρώντας ελπίδες κατάκτησης του τίτλου. Αν κρίνουμε από την παράδοση, αυτή που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσει, είναι η Ιταλία.

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» είναι αήττητη (!) και στις 8 αναμετρήσεις που έχει δώσει με την «Νατσιονάλμανσαφτ» σε τελικές φάσεις Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και Παγκοσμίου Κυπέλλου, μετρώντας 4 νίκες και 4 ισοπαλίες. Ο συνολικός απολογισμός των μεταξύ τους αναμετρήσεων είναι υπέρ των Ιταλών που έχουν 15 νίκες, 10 ισοπαλίες και 8 ήττες.

Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες σε επίσημο ματς ήταν πριν από τέσσερα χρόνια στον ημιτελικό του Euro, όταν οι Ιταλοί, χάρη σε δύο γκολ του Μπαλοτέλι (20’, 36’) επικράτησαν με 2-1 των Γερμανών (ο Οζίλ είχε σκοράρει στο 92’).

Πάντως η Γερμανία ήταν αυτή που πανηγύρισε στις 30 Μαρτίου, όταν οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες σε φιλικό παιχνίδι στο Μόναχο, με την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ να συντρίβει το σύνολο του Αντόνιο Κόντε με 4-1. Υπάρχειόμως και ένα άλλο στοιχείο που κάνει τους Γερμανούς να αισιοδοξούν: Το ότι δεν έχουν χάσει σε κανέναν από τους πέντε προημιτελικούς Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που έχουν δώσει. Το σίγουρο είναι, λοιπόν, ότι κάποιο ιστορικό ρεκόρ θα σπάσει.
Κλείσιμο

Αφήνοντας στην άκρη τις παραδόσεις, το βράδυ στο Μπορντό θα κοντραριστούν οι δύο κορυφαίες άμυνες του τουρνουά, καθώς ο Μάνουελ Νόιερ μετά από τέσσερα ματς δεν έχει μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του, κάτι που ισχύει και για τον Τζίτζι Μπουφόν. Η Ιταλία δέχθηκε γκολ (στο μοναδικό παιχνίδι που δεν έπαιξε ο πορτιέρο της Γιούβε) όταν ηττήθηκε με 1-0 από την Ιρλανδία.

«Η Ιταλία δεν έχει μόνο αμυντικές αρετές κι αυτό το ξέρουμε πολύ καλά, όπως φυσικά δεν ξεγελά κανέναν μας το γεγονός ότι κερδίσαμε εύκολα στο φιλικό του Μαρτίου. Ξέρουμε ότι οι Ιταλοί δεν δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα φιλικά και σίγουρα αύριο θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι», τόνισε στην συνέντευξη Τύπου ο Γιόακιμ Λεβ και συμπλήρωσε: «Φυσικά η ομάδα που θα κερδίσει αυτόν τον προημιτελικό θα είναι από τα φαβορί για τον τίτλο, αλλά όποια ομάδα είναι στην τετράδα έχει τον ίδιο στόχο».

Οι Γερμανοί δεν έχουν ιδιαίτερα προβλήματα, σε αντίθεση με τους Ιταλούς που έχουν αμφίβολο τον Ντε Ρόσι και απόντες τους Καντρέβα και Μότα. Ο Αντόνιο Κόντε βρήκε την ευκαιρία να εκφράσει τα παράπονα του: «Όταν ξεκίνησε το Euro, για τον ιταλικό αλλά και τον διεθνή Τύπο δεν ήμασταν ιδιαίτερα… αξιόπιστοι. Όλοι περίμεναν μαύρες μέρες για μας, αλλά με σκληρή δουλειά και σωστή οργάνωση ξεπεράσαμε τα υψηλά εμπόδια που είχαμε», είπε ο Ιταλός εκλέκτορας και συμπλήρωσε: «Κόντρα στην Ισπανία κάναμε κάτι το εξαιρετικό. Το Σάββατο πρέπει να κάνουμε κάτι ακόμη πιο μεγάλο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης