Ουγγαρία-Βέλγιο 0-4: «Σκόρπισαν» τους Μαγυάρους οι εκπληκτικοί Βέλγοι του Βίλμοτς

Ουγγαρία-Βέλγιο 0-4: «Σκόρπισαν» τους Μαγυάρους οι εκπληκτικοί Βέλγοι του Βίλμοτς

Η Ουαλία περίμενε και με το σφύριγμα της λήξης επιβεβαίωσε ότι θα παίξει με το Βέλγιο στα προημιτελικά - Αλντερβάιρελντ (8΄), Μπατσουαγί (78'), Αζάρ (79'), και Καράσκο (91') υπέγραψαν το θρίαμβο των Βέλγων

Ουγγαρία-Βέλγιο 0-4: «Σκόρπισαν» τους Μαγυάρους οι εκπληκτικοί Βέλγοι του Βίλμοτς
Ουγγαρία και Βέλγιο, «στήθηκαν» στη σκακιέρα του δημοτικού σταδίου της Τουλούζ, για να διεκδικήσουν μια θέση στα προημιτελικά του EURO. Και οι δύο μπήκαν με όρεξη στο γρασίδι, όμως οι Βέλγοι με σαφώς πιο ποιοτικό κέντρο, πήραν τα ηνία και την κυκλοφορία της μπάλας. 

Ντε Μπρόινε, Αζάρ και Μέρτενς ξεκίνησαν με δαιμονιώδη ρυθμό.

Δείτε την εξέλιξη του παιχνιδιού εδώ

Λίγο πριν συμπληρωθούν δέκα λεπτά παιχνιδιού, όμως, ο Αλντερβάιρελντ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ, από στημένη φάση, όταν πήρε κεφαλιά σε εκτέλεση του Αζάρ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κίραλι
Κλείσιμο



Μετά το γκολ, οι Βέλγοι «αναγκάστηκαν» να παίξουν το αγαπημένο τους παιχνίδι. Έδωσαν χώρο στους Ούγγρους, οι οποίοι πήραν την κατοχή της μπάλας και απείλησαν κυρίως με Ντζούντζακ και Σάλαϊ. Όμως στις αντεπιθέσεις, οι Ντε Μπρόινε, Αζάρ και Μέρτενς ήταν φωτιά, δημιουργώντας σε κάθε ευκαιρία, επικίνδυνη φάση στα καρέ του 40χρονου Γκαμπόρ Κίραλι.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 57% κατοχή για τους Ούγγρους και 16 τελικές προσπάθειες για τους Βέλγους.



Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό δεν άλλαξε, με τους Ούγγρους να έχουν την κατοχή της μπάλας και με υπομονή να καταφέρνουν να απειλήσουν την εστία του Κουρτουά, ιδαίτερα με τους Γιούχας, Πίντερ και Ντζούντζακ, ενώ οι Βέλγοι στις αντεπιθέσεις «πετούσαν φωτιές» με τον Αζάρ να χάνει δύο σοβαρές ευκαιρίες.



Στο 76' ο Μιτσί Μπατσουαγί μπήκε ως αλλαγή και ενάμιση λεπτό αργότερα δέχτηκε την ασίστ από τον Εντέν Αζάρ και έκανε το 2-0 για τους Βέλγους.



Η ολοκληρωτική κατάρρευση για τους Ούγγρους, έδωσε την ευκαιρία στο Βέλγιο, σε άλλη μια αντεπίθεση να κάνει το 3-0 και να «καθαρίσει» το παιχνίδι, με πολύ ωραία ενέργεια του αρχηγού Εντέν Αζάρ.  



Στο 91', η «αρμάδα» του Μαρκ Βίλμοτς έδειξε αυτό για το οποίο την πιστεύουν πολλοί στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Το κέφι μέχρι το σφύριγμα του διαιττητή. Ο Ρατζά Ναϊνγκολάν έκανε την κάθετη και έβγαλε τον Καράσκο τετ-α-τετ, και ο παίκτης της Ατλέτικο δεν δίστασε και έκανε το 4-0 κλειδώνοντας την πανηγυρική πρόκριση της ομάδας του στα προημιτελικά




Συνθέσεις: 

Ουγγαρία (Στορκ): Κίραλι, Λανγκ, Γιούχαζ, Γκούζμικς, Κάνταρ, Γκέρα, Νάγκι, Τζούτζακ, Πίντερ, Λόβρεντσιτς, Ζαλάι. 

Βέλγιο (Βίλμοτς): Κουρτουά, Μουνιέ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν, Βερτόνγκεν, Ναϊνγκολάν, Βίτσελ, Μέρτενς, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Λουκάκου.

Το 1-0 από τον Αλντερβάιρελντ



Το 2-0 από τον Μπατσουαγί στο 78'



Το 3-0 στο 79' από τον Αζάρ



Το πανηγυρικό 4-0 από τον Καράσκο στις καθυστερήσεις


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης