ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2: Χάος και οριστική διακοπή του αγώνα μετά από εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2: Χάος και οριστική διακοπή του αγώνα μετά από εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο

Σαββίδης: «Δεν παίζουμε επαναληπτικό» - Ολυμπιακός: Δεν ασχολούμαστε με το παραλήρημα Σαββίδη - Συγκρούσεις εντός και εκτός γηπέδου και συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 1-2: Χάος και οριστική διακοπή του αγώνα μετά από εισβολή οπαδών του ΠΑΟΚ στο γήπεδο
Στο πρώτο μέρος του ημιτελικού μεταξύ ΠΑΟΚ-και Ολυμπιακού, που διεξήχθη στην Τούμπα, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο 9ο λεπτό. Μπαλιά βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού προς τον Μακ, ο οποίος τη δέχτηκε και πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Καπίνο για το τέρμα.

Στο 27ο λεπτό, οι ερυθρόλευκοι ισοφάρισαν με γκολ του Εστεμπάν Καμπιάσο μετά από κόρνερ του Φουστέρ και οι δυο ομάδες έφτασαν στο ημίχρονο ισόπαλες.

Στο 57' ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Νταβίντ Φουστέρ, που κινήθηκε έξυπνα μέσα στην περιοχή του δικεφάλου του Βορρά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη.

Η ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που υπήρχε στο γήπεδο μετατράπηκε σε περιστατικό, όταν ο Μάρκο Σίλβα δέχτηκε στην πλάτη του ένα μπουκάλι με νερό. Αμέσως άρχισαν οι διαμαρτυρίες και ο διαιτητής προειδοποίησε ότι στο επόμενο περιστατικό θα διακόψει το παιχνίδι.

Ο Ρομπερτ Μακ αποβλήθηκε στο 89ο λεπτό και κατευθύνθηκε εκνευρισμένος εκτός αγωνιστικού χώρου εκνευρισμένος. Αμέσως υπήρξε αναταραχή στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι άρχισαν να πετάνε φωτοβολίδες. Ο διαιτητής της αναμέτρησης διέταξε τη διακοπή του αγώνα, καθώς προηγουμένως είχε κάνει σχετικές προειδοποιήσεις. Οπαδοί των γηπεδούχων μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και τα ΜΑΤ έλαβαν εντολή να παραταχθούν μέσα στο γήπεδο.
Κλείσιμο

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έφυγαν τρέχοντας για τα αποδυτήρια, ενώ ακολούθησαν η διαιτητική ομάδα και οι παίκτες του ΠΑΟΚ. 

Μετά από περίπου 15 λεπτά οι παίκτες των δυο ομάδων βγήκαν ξανά στο χορτάρι. Τους ακολούθησε και το διαιτητικό τρίο. Μετά από μια απόπειρα να ξεκινήσει το παιχνίδι υπήρξε καταιγίδα από αντικείμενα και φωτοβολίδες ενώ κάποιοι επιχείρησαν να μπουν ξανά στο γήπεδο, με τις ομάδες να είναι ακόμα μέσα.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει ήδη σε τρεις συλλήψεις οπαδών του ΠΑΟΚ έξω από το γήπεδο, ενώ ο αριθμός των συλληφθέντων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν συγκρούσεις και στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, με τους οπαδούς να πετούν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Αρκετή ώρα μετά την εκδήλωση των επεισοδίων, ανακοινώθηκε η οριστική διακοπή του αγώνα. Πλέον αναμένεται να γίνει γνωστό τι έχει γράψει στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής, ώστε να προκύψει το κατηγορητήριο και να εκδικαστεί η υπόθεση στα αρμόδια όργανα. Η τιμωρία πάντως του ΠΑΟΚ αναμένεται να είναι αρκετά βαριά.


Ολυμπιακός: Δεν ασχολούμαστε με το παραλήρημα του κ. Σαββίδη

Σύντομη, αλλά αρκούντως περιεκτική των διαθέσεων της ήταν η αντίδραση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για όσα δήλωσε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, μετά την οριστική διακοπή του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου. 

«Δεν ασχολούμαστε με το παραλήρημα του κ. Σαββίδη», ήταν η λιτή πλην όμως σαφής θέση της ΠΑΕ.


Αντίδραση υπήρξε και από τον διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά, ο οποίος ανάρτησε μήνυμα στα social media: 

«Αλητείες σε εμάς δεν περνάνε. Ένα παιχνίδι για 0-5 το πήγαν πάλι στην μιζέρια. Περιμένουμε να μας πουν για τα πέναλτι υπέρ μας στο πρώτο μέρος, για τις υποσχέσεις ότι το γήπεδο θα είναι εκκλησία, για τα κουτσαβάκια που πήγαν να προσβάλλουν τον προπονητή μας στην συνέντευξη Τύπου αλλά σε μας αυτά δεν περνάνε. Περιμένουμε να μας πουν για τις φωτοβολίδες που έπεφταν ασταμάτητα, για τα δακρυγόνα και τους 'αιχμαλώτους' οπαδούς μέσα στα αποδυτήρια μας.
 
Αυτή ήταν η φιλοξενία τους. Να μας πουν για την διακοπή του αγώνα που δεν έγινε γιατί εμείς είμαστε Ολυμπιακός και είπαμε να παίξουμε. Να μας πει ο ΟΤΕ γιατί δεν ξανάδειξε το πρώτο ριπλέι στην θέση του Καπίνο που φαίνεται ότι βρίσκει μπάλα και μετά αυτή χτυπάει στο χέρι του Μακ. Χαιρετίσματα λοιπόν στους πικραμένους... Προχωράμε».


Δείτε τα γκολ:





 

Εδώ η στιγμή που ο προπονητής του Ολυμπιακού δέχεται το μπουκάλι




Έβαλαν φωτιά στη Θύρα 4
Από το μένος των οπαδών του ΠΑΟΚ δεν ξέφυγε ούτε το γήπεδο της Τούμπας, καθώς οι ταραξίες έβαλαν φωτιά σε τουλάχιστον τέσσερα σημεία στο πέταλο της Θύρας 4, όπου κάθονται οι οργανωμένοι οπαδοί, Οι εστίες ήταν μεγάλες και κάηκαν αρκετά πλαστικά καθίσματα, προκαλώντας σημαντικές ζημιές στην εξέδρα.







Δείτε βίντεο από τα επεισόδια








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης