Επιστροφή στον θρόνο της Ευρώπης o επόμενος στόχος του Ολυμπιακού

Επιστροφή στον θρόνο της Ευρώπης o επόμενος στόχος του Ολυμπιακού

Το μήνυμα έδωσε ο Σφαιρόπουλος: Πάμε στη Μαδρίτη με στόχο να πάρουμε το κύπελλο - Μαζί με τους Πειραιώτες στο Final-4 η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη, η Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς και οι οικοδεσπότες της Ρεάλ - Χαμός στους ερυθρόλευκους οπαδούς για τα «μαγικά χαρτάκια»

Επιστροφή στον θρόνο της Ευρώπης o επόμενος στόχος του Ολυμπιακού
Στο θρόνο της Ευρώπης θα παλέψει να επιστρέψει για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο Ολυμπιακός μετά την επικών διαστάσεων πρόκριση κόντρα στη Μπαρτσελόνα.

Η νίκη και ακόμα περισσότερο ο τρόπος με τον οποίο επετεύχθη αποτελούν τον καλύτερο οιωνό για τους ερυθρολεύκους καθώς δεν είναι πολλές οι ομάδες που μπορούν να υπερηφανευθούν ότι πέτυχαν τρεις συνεχόμενες νίκες κατά της Μπάρτσα, πολύ περισσότερο, δε, όταν αυτές οι νίκες επιτυγχάνονται σε μια σειρά πλέι οφ με έπαθλο την πρόκριση στην κορυφαία τετράδα της μπασκετικής Ευρώπης.



Το μέταλλο που χτίζουν οι ομάδες μετά από τέτοιες επικές προκρίσεις μπορούν να αποτελέσουν το καλύτερο «καύσιμο» για να οδηγήσει μια ομάδα στην κορυφή. Το μόνο που χρειάζεται τώρα ο Ολυμπιακός είναι υγεία και λίγο τύχη καθώς το βράδυ της Παρασκευής απέδειξε ότι έχει στο dna του τον τρόπο να κερδίζει αγώνες με χαρακτήρα «do or die».
Κλείσιμο

Επόμενος αντίπαλος-εμπόδιο για την πρόκριση στον τελικό της αρμάδας του Σφαιρόπουλου η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη. Εκτός από το γεγονός ότι η ρωσική ομάδα είναι από τις καλύτερες ομάδες της φετινής Euroleague, την αδρεναλίνη ανεβάζει ακόμα περισσότερο το στοιχείο της παρουσίας του επί μακρόν βοηθού προπονητή του Παναθηναϊκού Δημήτρη Ιτούδη. Η επιστροφή, δε, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς σε Final4 μετατρέπει αυτομάτως τους αγώνες της Μαδρίτης σε μια πανδαισία μπάσκετ καθώς διαθέτουν όλα τα εχέγγυα για να καταγραφούν στην ιστορία ως ένα από τα καλύτερα μπασκετικά τριήμερα.



Η ποιότητα των τεσσάρων φιναλίστ (Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Ρεάλ Μαδρίτης) προκύπτει και από το γεγονός ότι είναι μόλις η δεύτερη φορά στην δεκαετή ιστορία της Euroleague στην οποία οι τέσσερις ομάδες «τσέκαραν» το εισιτήριό τους χωρίς να χρειαστεί να εξαντλήσουν τη σειρά των «best of 5» αγώνων. Όχι ότι το τελικό ταξίδι ήταν εύκολο καθώς τα πέντε από τα τελευταία επτά παιχνίδια των πλέι οφ κρίθηκαν με διαφορά μικρότερη των τριών πόντων, σε τρια χρειάστηκε το τελευταίο σουτ και σε ένα η παράταση.




Σφαιρόπουλος: Πάμε να το πάρουμε

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε μια μακρά εξομολόγησή μίλησε για τις φιλοδοξίες της ομάδας του στη Μαδρίτη, τα κλειδιά της επιτυχίας, αλλά και τις στιγμές που αποδείχτηκαν καθοριστικές στην πορεία της ομάδας προς το Final Four. 

Αναλυτικά, ο προπονητής των ερυθρολεύκων μίλησε για για: 

-την τελευταία επίθεση απέναντι στην Μπαρτσελόνα: «Εκείνη τη στιγμή, που είχαμε το τάιμ άουτ και απέμεναν 5 δευτερόλεπτα, βάλαμε ένα ευέλικτο σχήμα, με πέντε παίκτες και μοναδικό ψηλό τον Πρίντεζη, που όλοι μπορούσαν να εκτελέσουν. Είχε σχεδιαστεί να πάρουν όλοι το περιθώριο επιλογής. Όταν έπεσαν όλοι πάνω στον Σπανούλη, έγινε η πάσα στον Σλούκα, έκανε την έξτρα πάσα στον Πρίντεζη κι αυτός βρέθηκε μόνος. Ήταν μια πολύ καλή επιλογή, είχαμε καθαρό μυαλό και βρήκαμε ένα πολύ καλό σουτ για τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ο Γιώργος το έχει ξανακάνει αυτό κι όλοι χαρήκαμε για αυτή την πολύ σημαντική νίκη και πρόκριση». 

-το αν αποτελεί υπέρβαση η πρόκριση στο Final Four: «Δεν θεωρώ πως είναι υπέρβαση γιατί ο Ολυμπιακός πρέπει πάντα να πρωταγωνιστεί. Όποιος πάει στο Final Four πάει για τον τίτλο. Όλοι έχουμε 25% πιθανότητες. Είναι νωρίς να σχεδιάσουμε το πλάνο μας και πάμε εκεί για να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο». 

-το αν θα προτιμούσε άλλο αντίπαλο στα ημιτελικά από την ΤΣΣΚΑ: «Όταν πας στο Final Four όλες οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου. Με όποιον κι αν παίξεις οι πιθανότητες είναι ίδιες, 25%. Αν λες θέλω τον έναν ή τον άλλον, συχνά γυρνά μπούμερανγκ. Για μένα όπως τα φέρνει η τύχη ή η μοίρα είναι το πιο σωστό. Θα κάνουμε το παν για να φανούμε αντάξιοι της προσπάθειάς μας να φτάσουμε στην κορυφή που είναι και ο στόχος μας».  Διαβάστε περισσότερα στο sport-fm.gr

Σπανούλης και Πρίντεζης: Ο αρχηγός και ο υπαρχηγός

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχτισε μια ομάδα που παρά τις αναταράξεις των πρώτων μηνών της σεζόν και την παραίτηση Μπαρτζώκα, ανταποκρίνεται άψογα σε όσα εμπόδια της εμφανιστούν καθώς κατάφερε να φτάσει στο Final4 παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν έχασε με τραυματισμό μέχρι και τον φυσικό της ηγέτη τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Kill Bill, ο οποίος οδεύει για μια ακόμη φορά προς το βραβείο του MVP, έχοντας στο πλευρό του τον Γιώργο Πρίντεζη αποτελούν το δίδυμο της επιτυχίας για τους Πειραιώτες. Οι δύο τους με τις φοβερές εμφανίσεις σε όλη τη σειρά κόντρα στη Μπαρτσελόνα εξασφάλισαν την παρουσία των ερυθρολεύκων για τέταρτη φορά από το 2009 στην τελική τετράδα της Euroleague.



Με 14,9 πόντους ο αρχηγός και με 12,2 ο υπαρχηγός αλλά και με προσφορά που δεν αποτυπώνεται στη στατιστική, ηγούνται της επίθεσης των 75 πόντων κατά μέσο όρο και αποτελούν τους δύο προφανείς στόχους του Ιτούδη. Σλούκας, Μάντζαρης, Λοτζέσκι, Ντάντστον και Χάντερ καραδοκούν, πάντως, και απέδειξαν ότι δεν είναι αμελητέες μονάδες.




Η ομάδα του Στρατού απειλεί

Με τρεις ήττες σε 28 αγώνες στη φετινή κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δείχνει αποφασισμένη να κατακτήσει το τρόπαιο αλλά γνωρίζει ότι θα πρέπει να υπερκεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακό από τον οποίο σημειωτέον έχασε στον αγώνα του Πειραιά με 84-76.



Επτά χρόνια από τον τελευταίο τίτλο στην Euroleague και μετά από πέντε αποτυχημένες παρουσίες σε Final4 η ομάδα του Στρατού τίναξε την μπάνκα στον αέρα πείθοντας μέχρι και τον Αντρέι Κιριλένκο να μην κρεμάσει τη φανέλα του και να συμμετέχει σε μια τελευταία προσπάθεια για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου.

Μίλος Τεόντοσιτς, Νάντο ντε Κολό και Σόνι Ουιμς σηκώνουν το βάρος της επίθεσης που σκοράρει 87,82 πόντους κατά μέσο όρο με τον Σέρβο γκαρντ να αποτελεί τον «εγκέφαλο» της ομάδας του Ιτούδη.



Χαμός για τα μαγικά χαρτάκια

Από τη στιγμή που η μπάλα κατέληξε στο καλάθι της Μπαρτσελόνα και το χρονόμετρο μηδένισε οι ερυθρόλευκοι οπαδοί επιδόθηκαν σε φρενίτιδα για να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τους αγώνες της 15ης και της 17ης Μαΐου, ωστόσο είναι αδύνατο να ικανοποιηθεί η ζήτηση. 

Όσοι δεν προνόησαν να κλείσουν διαδικτυακά το εισιτήριό τους, θα πρέπει να διεκδικήσουν αλλιώς τη θέση τους στο «Παλάθιος ντε Ντεπόρτες». 

Κάθε ομάδα με την πρόκρισή της στο Final Four δικαιούται μόλις 800 εισιτήρια για να καλύψει τις ανάγκες των φιλάθλων της. Ο αριθμός είναι πολύ μικρός και οι πιθανότητες να αυξηθεί μικρές, αφού δεν αναμένονται επιστροφές από Ρεάλ, Φενέρ και ΤΣΣΚΑ. 

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός θα ανακοινώσει σύντομα λεπτομέρειες για το πώς θα διατεθούν τα εισιτήρια που θα έχει για τους φίλους της ομάδας και λογικά οι κάτοχοι διαρκείας θα έχουν προτεραιότητα. 

Σημειώνεται πως το 80% των θέσεων του γηπέδου, ήτοι 13.000, θα διατεθούν για τους φιλάθλους, ενώ το υπόλοιπο 20% προορίζεται για τους εκπροσώπους του Τύπου, τους χορηγούς, τις αρχές και τις ομάδες. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης