51ο Ράλι Αιγαίου: Νικητής της 3ης ιστιοδρομίας το «Hakuna Matata»

51ο Ράλι Αιγαίου: Νικητής της 3ης ιστιοδρομίας το «Hakuna Matata»

Η 4η ιστιοδρομία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα από την Αστυπάλαια στην Ίο συνολικής απόστασης 61 νμ.  θα κρίνει πολλά ακόμη κι ως προς την τελική έκβαση του φετινού αγώνα

51ο Ράλι Αιγαίου: Νικητής της 3ης ιστιοδρομίας το «Hakuna Matata»
Μικρή αλλά άκρως σημαντική αποδείχθηκε η 3η ιστιοδρομία του 51ου Ράλι Αιγαίου που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ με μεγάλο χορηγό τα ΠΑΓΩΤΑ ΕΒΓΑ, ανοιχτά της Αστυπάλαιας.
 
Νικητής της ιστιοδρομίας στην αγωνιστική κατηγορία Orc I, αναδείχτηκε την Τετάρτη το σκάφος HAKUNA MATATA με κυβερνήτη τον Στέφανο Σωτηρίου από τον ναυτικό Όμιλο Βόλου Ανοικτής θαλάσσης και πλήρωμα δέκα άτομα, που αγωνίζεται για τρίτη χρονιά στον αγώνα.

Τα φαβορί της φετινής διοργάνωσης δεν κατάφεραν να πλασαριστούν στην πρώτη τριάδα της σύντομης  ( 25 ναυτικά μίλια )  inshore ιστιοδρομίας με αποτέλεσμα να χάσουν έδαφος αλλά και να μειώσουν τις διαφορές μεταξύ τους.
 
Έτσι η συνέχεια του Ράλι αναμένεται συναρπαστική και η 4η ιστιοδρομία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα από την Αστυπάλαια στην Ίο συνολικής απόστασης 61 νμ.  θα κρίνει πολλά ακόμη κι ως προς την τελική έκβαση του φετινού αγώνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την 3η ιστιοδρομία ανοιχτά της Αστυπάλαιας το Optimum 3 Aspida Saxo-Bank με κυβερνήτες τους Περική Λιβά και Νίκο Λάζο (που είχε μια 1η και μια 2η θέση μέχρι στιγμής) κατέλαβε μόλις την 7η θέση ενώ το Bullet – Skuld με κυβερνήτη τον Δημήτρη Δεληγιάννη πήρε την 5η θέση. Τέλος δε, το Fairytale του Αριστοτέλη  Χατζησταματίου επίσης από τον Βόλο τερμάτισε στην 3η θέση αυτής της ιστιοδρομίας και έχει κρατηθεί σταθερά στα σκάφη που είναι στα φετινά φαβορί.
Κλείσιμο

Μετά τα αποτελέσματα αυτά όλα πλέον είναι ανοιχτά αφού τα τρία πρώτα σκάφη της γενικής βαθμολογίας στην κλάση ORC βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής μεταξύ της. Σταθερά προηγείται το Optimum 3  Aspida Saxo- Bank αλλά με μόλις μισό βαθμό ποινής ακολουθεί το Bullet ενώ με ανάλογη διαφορά στην 3η θέση βρίσκεται και απειλεί το Fairytale με κυβερνήτη τον Αριστοτέλη Χατζησταματίου.
 
Στην κατηγορία IRC την νίκη στην ιστιοδρομία πήρε το σκάφος ΑΠΗΔΑΛΟΣ ΝΑΥΣ με κυβερνήτη την Αλίκη Κούρκουλου, ενώ στην γενική προηγείται το Dragon με κυβερνήτη την Βιργινία Εθνοπούλου. Στην κατηγορία CLUB το σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού Σορόκος κέρδισε την σημερινή ιστιοδρομία και μάλλον είναι φαβορί για την νίκη στην κατηγορία σκαφών κρουαζιέρας.
 
Το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομών των νικητών για τις δυο τελευταίες ιστιοδρομίες.

Το γνωστό μελτέμι του Αιγαίου συνεχίζει να σνομπάρει τη φετινή διοργάνωση και ο στόλος προετοιμάζεται για ακόμη δύσκολη και με λίγο αέρα ιστιοδρομία που όμως αναμένεται να είναι καθοριστική.
 
Τα 30 σκάφη του 51ου Ράλλυ Αιγαίου αποχωρούν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την Αστυπάλαια αφού όλα τα πληρώματα και οι διοργανωτές έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τους κατοίκους και τις αρχές του κυκλαδίτικου νησιού
 
Αναλυτικά οι τρεις νικητές της γενικής μετά από τρείς ιστιοδρομίες ανά κατηγορία :
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORCI  ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑ  ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ INSHORE & ΓΕΝΙΚΗ
 
1.        OPTIMUM 3 ASPIDA SAXO – BANK  ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΛΙΒΑΣ & ΝΙΚΟΣ ΛΑΖΟΣ  (  ΘΕΣΕΙΣ 2 & 1  & 7  )  ΒΑΘΜΟΙ 8.25
 
2.        BULLET – SKULD  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ & ΣΙΜΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ & ΝΙΚΟΣ ΣΙΝΟΥΡΗΣ
 
( ΘΕΣΕΙΣ 3 & 2 &  5 ) ΒΑΘΜΟΙ 8.75
 
3.        FAIRYTALE  ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ( ΘΕΣΕΙΣ 4 & 3 & 3  ) ΒΑΘΜΟΙ 9.25
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης