Τσιπούρες γεμιστές

Τσιπούρες γεμιστές

Μοναδικές προτάσεις για το τραπέζι σας με τη σφραγίδα του Ηλία Μαμαλάκη

Τσιπούρες γεμιστές

Τσιπούρες με γέμιση ψωμιού

Από τον Ηλία Μαμαλάκη


Υλικά για 4 άτομα:

Κλείσιμο
1 τσιπούρα (1-1½  κιλό) ή 4 μικρές (300γρ. περίπου η  καθεμία) χωρίς τη ραχοκοκαλιά

½ ποτήρι ελαιόλαδο

1 λεμόνι, το  ξύσμα

1 ποτήρι κρασί λευκό, ξηρό

αλάτι, πιπέρι

 

Για τη γέμιση:

150γρ. ψωμί μπαγιάτικο

1 ποτήρι γάλα

2 κρεμμύδια  μέτρια, ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι  μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 αβγό

 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Elena Jeffrey

 

  •     Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα και το στύβετε καλά. Το ανακατεύετε με τα 2/3 του μαϊντανού, τα κρεμμύδια και το αβγό. Πλάθετε καλά το μίγμα.
  •     Πλένετε τις τσιπούρες και τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις αλατίζετε εσωτερικά και τις γεμίζετε με το μίγμα. Τις δένετε με σπάγκο κουζίνας για να διατηρηθεί το σχήμα τους.
  •     Βάζετε τις τσιπούρες στο ταψί, τις περιχύνετε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε, τις πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού.
  •     Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 40 λεπτά αν είναι μεγάλη η τσιπούρα ή για 20 λεπτά αν είναι μικρές. Περιχύνετε με το κρασί στη μέση του ψησίματος.
  •     Συνοδεύετε το φαγητό με πατατοσαλάτα και βραστά κολοκυθάκια ή με μπρόκολο βρασμένο, περιχυμένο με λαδολέμονο και καβουρδισμένα κουκουνάρια…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης