Στη Λευκωσία η πρώτη τριμερής συνάντηση κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ιορδανίας

Στη Λευκωσία η πρώτη τριμερής συνάντηση κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ιορδανίας

Πραγματοποιείται σε ανώτατο επίπεδο, αφού σε αυτή θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β'

Στη Λευκωσία η πρώτη τριμερής συνάντηση κορυφής Ελλάδας - Κύπρου - Ιορδανίας
Πραγματοποιείται σε λίγη ώρα στη Λευκωσία η Τριμερής Συνάντηση μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας, στην οποία θα υπογραφούν διακηρύξεις μεταξύ άλλων για το Κυπριακό και το Φυσικό Αέριο.

Η συνάντηση πραγματοποιείται σε ανώτατο επίπεδο, αφού σε αυτή θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β'.

H υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα 


Κλείσιμο
Η υποδοχή του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β'

Η Λευκωσία χαρακτήρισε την τριμερή ως ιστορική, καθώς πρόκειται για την πρώτη τριμερή μεταξύ των τριώνο χωρών σε επίπεδο αρχηγών κυβερνήσεων, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδης να σημειώνει ότι στόχος της Κυπριακής Κυβέρνησης είναι η ενδυνάμωση των σχέσεών της με όλα τα γειτονικά κράτη.

Από την πλευρά της η Αθήνα θεωρεί τη Σύνοδο μέρος της ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής που επιχειρεί να εγκαινιάσει και συνέχεια της πρωτοβουλίας για τη Σύνοδο των χωρών του Νότου και τη δημιουργία τριμερών σχημάτων Ελλάδας και Κύπρου με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, τον Λίβανο και την Παλαιστίνη. Από την ελληνική κυβέρνηση, μάλιστα, τονίζουν ότι η Ιορδανία είναι «χώρα-κλειδί» για την περιοχή καθώς είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες σταθερότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης