PROTOTHEMA

Πολιτική

Επιμένει για πλεονάσματα 2%

Φίλης: Το ρωμαλέο κίνημα να ανατρέψει το νόμο για τις απεργίες

Φίλης: Το ρωμαλέο κίνημα να ανατρέψει το νόμο για τις απεργίες

Ζητά ενημέρωση για την πώληση της ΔΕΗ - Καλεί σε εγρήγορση τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών - Απευθύνει αίτημα για συμπληρωματική νομοθεσία για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Έκκληση για ένα ρωμαλέο εργατικό κίνημα που μπορεί με τη μαζική και συνειδητή συμμετοχή των εργαζομένων να καταργήσει στην πράξη τις ρυθμίσεις για τις απεργίες που σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση απευθύνει ο Νίκος Φίλης.


Ζητά, επίσης, να υπάρξει συμπληρωματική νομοθετική προστασία της πρώτης κατοικίας για τα λαϊκά στρώματα υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι ένα αίτημα πολλών συναδέλφων του από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από άλλα κόμματα.

«Το ζήτημα των κόκκινων δανείων από στεγαστικά επηρεάζει αναμφίβολα τους τραπεζικούς ισολογισμούς, όμως αντί να οδηγηθούμε σε αντικοινωνικούς μαζικούς πλειστηριασμούς πρέπει να δούμε τι γίνεται με εκείνους τους λίγους που χρωστούν τα περισσότερα π.χ. στον τομέα των επιχειρηματικών δανείων και να βάλουμε προτεραιότητες και στόχους» προσθέτει στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Καλεί, επίσης, σε εγρήγορση τα κινήματα αλληλεγγύης, τις αριστερές οργανώσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ζητά να ενδυναμώσουν την παρουσία τους δίπλα στους πολίτες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με τους πλειστηριασμούς χωρίς να τους υποκαθιστούν.

Ζητά, ακόμα, ενημέρωση από την κυβέρνηση για την πώληση του 40% της ΔΕΗ λέγοντας ότι «πρέπει να αξιολογήσουμε την τελική συμφωνία γιατί ο τομέας της ενέργειας έχει τεράστια στρατηγική σημασία μπροστά στην οποία ακόμα και η πώληση ενός ακόμη 17% της ΔΕΗ και μάλιστα για 100 μόλις εκατομμύρια είναι ένα αμελητέο ποσό».

Τονίζει, δε, ότι οι μνημονιακοί καταναγκασμοί σε όλα σχεδόν τα πεδία θα παραμείνουν επανερχόμενος στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων. «Με την ευρύτερη δυνατή εθνική συμφωνία και στήριξη η κυβέρνηση πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί το ζήτημα των πλεονασμάτων σε συνάρτηση με το χρέος ώστε αυτά να πέσουν κάτω από το 2% του ΑΕΠκ και να σταματήσουν να πριονίζουν τα πόδια της ανάπτυξης».

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΧΡΗΣΤΟΣ06/12/201715:58

Ουσιαστικα λεει, υποχρεουμεθα να το ψηφισουμε αλλα θα φροντισουμε να μην εφαρμοστει κινητοποιωντας συνδικαλο-μπαχαλακηδες.

Απάντηση
Παχύδερμο ολκής...06/12/201715:38

Όχι μόνο σωματικά αλλά και στο μυαλό (ακόμα περισσότερο εκεί). Αλλά όταν είναι να ψηφίσει το βουλώνει και λέει ναι σε όλα. Θα ήθελα να ξέρω τι σκέφτονται τα ζώα που τον ψηφίζουν, αυτόν και όλους τους άλλους "αριστερούληδες" του γλυκού νερού που μπροστά στα χιλιάρικα και τα βουλευτικά αυτοκίνητα δεν βάζουν τίποτα άλλο. Εύγε (ξανά) στα ζώα που τους ψήφισαν για να διώξουν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα (όχι δύο, ένα) άρθρο!

Απάντηση
ΚΟΙΛΙΑΚΟΣ ΜΥΣ !!!06/12/201715:30

ΡΩΜΑΛΕΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΝΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΗΟΤ ΣΠΟΤ !!!MONO KATI ΚΗΦΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΗΔΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ''ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ '' !! ΚΟΙΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ !

Απάντηση
Ταξικός αποστάτης 06/12/201715:23

Μπράβο στον Φίλη που παραμένει αντιμνημονιακός , αταξικός κι αλληλέγγυος

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία