Νέες βολές Φίλη: Δεν μπορούμε να βγούμε από το Μνημόνιο με στόχο για πλεόνασμα 3,5%

Νέες βολές Φίλη: Δεν μπορούμε να βγούμε από το Μνημόνιο με στόχο για πλεόνασμα 3,5%

«Μας κόβει τα πόδια ο στόχος αυτός, χρειάζεται εθνική πρωτοβουλία για να αλλάξει» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Νέες βολές Φίλη: Δεν μπορούμε να βγούμε από το Μνημόνιο με στόχο για πλεόνασμα 3,5%
Nέες βολές κατά της κυβερνητικής πολιτικής και των συμφωνιών που έχει κάνει με τους δανειστές εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης
αποδομώντας αυτή τη φορά τη ρητορική περί εξόδου από τα Μνημόνια.

Όπως είπε ο στόχος του 3,5% κόβει τα πόδια στην προσπάθεια εξόδου από τα Μνημόνια ζητώντας εθνική πρωτοβουλία προκειμένου να ζητηθεί από τους δανειστές αυτό να αλλάξει.

Κλείσιμο
«Γιατί δεν υπάρχει μια πρωτοβουλία από όλες τις δυνάμεις, εθνική πρωτοβουλία, που να πάνε και να πουν στους δανειστές βγαίνουμε από το μνημόνιο τώρα, από τη δανειακή σύμβαση για να είμαι πιο ακριβής, αλλά δεν μπορούμε να βγούμε με 3,5% πλεονάσματα, αυτό μας κόβει τα πόδια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης μιλώντας στον RealFM.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των
πλειστηριασμών ζητώντας να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να υπάρξει προστασία της λαϊκής κατοικίας και να μην περάσουν σε funds όλα τα σπίτια.

«Εδώ χρειάζεται μια σοβαρή, κατά τη γνώμη μου, πρωτοβουλία που θα έχει και νομοθετικό χαρακτήρα. Όχι μόνο στα λόγια. Ένα θέμα αφορά αυτό, το θέμα των funds. Ένα δεύτερο θέμα, πολύ ουσιαστικό, αφορά τη σιωπηρή συμφωνία που υπάρχει ανάμεσα στις τράπεζες και την κυβέρνηση για το να μην γίνονται πλειστηριασμοί μέχρι 300.000 ευρώ για ακίνητα. Χρειάζεται να δούμε πώς θα προχωρήσουμε σε μία νομοθετική κατοχύρωση» είπε ο κ. Φίλης. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης