Άναψαν τα αίματα στην Κεντροαριστερά: Ανοιχτή σύγκρουση Θεοδωράκη - Καμίνη - Ανδρουλάκη

Άναψαν τα αίματα στην Κεντροαριστερά: Ανοιχτή σύγκρουση Θεοδωράκη - Καμίνη - Ανδρουλάκη

«Δεν έχουν σχέση με τη δημοκρατική παράδοση οι ιδέες για διάλυση των δύο ΚΟ» απάντησε στην κριτική Καμίνη - «Να πουν ποιος θα είναι ο ταχυδρόμος τους στη Βουλή» κάλεσε τον δήμαρχο της Αθήνας και τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Άναψαν τα αίματα στην Κεντροαριστερά: Ανοιχτή σύγκρουση Θεοδωράκη - Καμίνη - Ανδρουλάκη
Η συμφωνία του Σταύρου Θεοδωράκη
με τη
Φώφη Γεννηματά για τη λειτουργία των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου του προέδρου του Ποταμιού για τη μορφή του νέου φορέα στην
Κεντροαριστερά
Κλείσιμο
. «Θα υπάρχουν δύο κοινοβουλευτικές ομάδες για λόγους δημοκρατίας, καθώς έχουν ψηφιστεί από τους πολίτες. Θα συνεργάζονται υπό τη νέα ηγεσία» απάντησε ο κ. Θεοδωράκης και προσέθεσε:

«Μία κοινοβουλευτική φωνή, αλλά με πολλούς εκπροσώπους. Θα είμαστε εκεί με μία φωνή επί δύο, θα υπάρχει ένα ενιαίο πολιτικό κέντρο μετά την εκλογή του νέου αρχηγού. Είμαι έτοιμος για τη συγκρότηση της νέας ηγετικής ομάδας, ώστε να αντιμετωπιστούν οι διαφοροποιήσεις. Στόχος μία θέση, μία ψήφος στη Βουλή». 
 
Ο πρόεδρος του Ποταμιού εστίασε στις αντιδράσεις Ανδρουλάκη- Καμίνη: «Είναι το καλύτερο δώρο στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ» είπε χαρακτηριστικά και εξαπέλυσε πυκνά πυρά μόλις ενημερώθηκε για τη δήλωση του δημάρχου Αθηναίων.

«Ο κ. Καμίνης μέσα στη φούρια του να τα προλάβει όλα είναι λίγο αδιάβαστος. Αλίμονο αν κάποιος που έρχεται εκ τους αφαλούς να διεκδικήσει την ηγεσία λέει ότι δεν έχουμε την τόλμη» ήταν η πρώτη του αντίδραση. «Και μια απορία» προέθεσε: «πως ο ίδιος θα μείνει στον Δήμο επειδή έχει τη ψήφο των πολιτών και δύο κόμματα θα διαλυθούν»; 

«Είναι προσβλητικό να χρησιμοποιεί κάποιος ενα επιχείρημα δημοκρατίας για τον εαυτό του και όχι για τους άλλους» κλιμάκωσε την επίθεση. «Η ψήφος του κόσμου στο Ποτάμι και τη ΔΗΣΥ δε μπορεί να πεταχτεί στα σκουπίδια» συνέχισε και χαρακτήρισε «επικίνδυνες απόψεις που δεν έχουν σχέση με την παράδοση του δημοκρατικού χώρου» τα όσα υποστήριξε ο δήμαρχος της Αθήνας. 

«Αν η Αθήνα είναι σε αυτή την κατάσταση με έναν δήμαρχο που δουλεύει όλη τη  μέρα σκεφτείται πως θα είναι με έναν δήμαρχο που θα δουλεύει τις μισές μέρες» κατέληξε. 

Για το νέο κόμμα...
«Είμαστε κιόλας στην επόμενη μέρα. ΄Εχουν γίνει οι εκλογές και υπάρχει ο αρχηγός». Με αυτή την υπόθεση εργασίας ο Σταύρος Θεοδωράκης έθεσε το βασικό ερώτημα: πως θα είναι το νέο κόμμα.

Και έδωσε την απάντηση: Πολυτασικό (όχι ομοσπονδιακό, εργαστήρι παραγωγής πολιτικής και δημοκρατικό. Σε συνεχή διάλογο με την κοινωνία για προώθηση άμεσων λύσεων. 

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκαθάρισε ότι θα καταργήσει τις φοιτητικές παρατάξεις και θα συγκροτήσει τομείς πολιτικής με συμμετοχή ειδικών με συνεχή αξιολόγηση εργαζομένων και στελεχών.

Με διαφάνεια στα έσοδα και τα έξοδα. Με μάνατζερ στη θέση του γενικούς διευθυντή. Και κόφτη δαπανών σε περίπτωση υπέρβασης του προύπολογισμού. 

«Ένα νέο κόμμα δε μπορεί να δημιουργεί χρέη, ο πρόεδρος πρέπει να είναι υπεύθυνος με την περιουσία του» τόνισε.

Παρουσίασε και το σχέδιο για τη μετάβαση. Άμεση δημιουργία πολιτικού κέντρου, συνεργασία των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων και συγκρότηση αντιπροσωπευτικής επιτροπής για τη διενέργεια συνεδρίου την Άνοιξη του 2018. Το συνέδριο θα εγκρίνει πολιτικές θέσεις, καταστατικό και θα εκλέξει τα όργανα. 

Η απάντηση του Γιώργου Καμίνη:

«Ο κ. Θεοδωράκης είπε πολλά και άδικα αλλά τίποτα για το επίμαχο ζήτημα, που είναι η συμφωνία που έκανε με την κυρία Γεννηματά να μη συγχωνεύσουν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες. Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα το αποφασίσει συλλογικά η νέα ηγεσία και δεν επιτρέπεται αυτή την απόφαση να την προκαταλαμβάνει κανείς. Και οι δύο περιφρόνησαν τη διαδικασία. Στο ζήτημα αυτό ο κ. Θεοδωράκης απάντηση δεν έδωσε, γιατί πολύ απλά απάντηση δεν υπάρχει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης