Γεννηματά κατά κυβέρνησης για την πετρελαιοκηλίδα: Επιχείρησαν να κοροϊδέψουν τους πολίτες

Γεννηματά κατά κυβέρνησης για την πετρελαιοκηλίδα: Επιχείρησαν να κοροϊδέψουν τους πολίτες

Αντιμετώπισαν το πρόβλημα με προπαγάνδα, είπε στην παρέμβασή της η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Γεννηματά κατά κυβέρνησης για την πετρελαιοκηλίδα: Επιχείρησαν να κοροϊδέψουν τους πολίτες
Οξύτατη κριτική συνολικά στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Ναυτιλίας Πάνο Κουρουμπλή άσκησε η κυρία Φώφη Γεννηματά για την ολιγωρία που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός στην αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας που έχει καταστρέψει τον Σαρωνικό.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με παρέμβασή της στην Ολομέλεια της  Βουλής, με αφορμή επίκαιρη επερώτηση για τον ΕΦΚΑ, είπε πως «η οικολογική καταστροφή με την βύθιση του δεξαμενόπλοιου αποδεικνύει ότι η ευαίσθητη περιοχή είναι ξέφραγο αμπέλι και η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Το θράσος της κυβέρνησης ξεπερνά κάθε όριο. Άλλη μια μαύρη κηλίδα. Αντιμετώπισαν το πρόβλημα με προπαγάνδα. Επιχείρησαν να κοροϊδέψουν τους πολίτες».

Η κυρία Γεννηματά ανέφερε πως «την ώρα που ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ «εξαφάνιζε» τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, ξεκινούσε η καταστροφή Σαρωνικού. Απαιτήθηκαν έξι ημέρες για να ασχοληθεί ο πρωθυπουργός. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο αρμόδιος υπουργός θα είχε αποπεμφθεί ή παραιτηθεί. Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ η έννοια πολιτικής ευθιξίας δεν υπάρχει. Δεν περιμέναμε από τον άφαντο πρωθυπουργό στις πυρκαγιές κάτι καλύτερο στα ζητήματα οικολογικής πολιτικής. Τον μάθαμε μετρήθηκε και μετρήθηκε από τους πολίτες».

Αναφορικά με τα εργασιακά και το περιεχόμενο της επερώτησης της ΔΗΣΥ, η κυρία Γεννηματά χαρακτήρισε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ως «αρνητικούς πρωταγωνιστές που κόψατε συντάξεις, ΕΚΑΣ και επιδόματα».
Κλείσιμο

Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ έκανε ειδική αναφορά στο «πετσόκομμα» των συντάξεων χηρείας λέγοντας μεταξύ άλλων «η πολιτική σας έφτασε σε ακρότητες όπως η συμπεριφορά σας απέναντι στις χήρες που τους κόψατε 50% των συντάξεων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με το δικό σας μνημόνιο από την 1.1.2019 θα αφαιρεθούν ακόμα 2,3 δισ. ευρώ από τους συνταξιούχους. Μετατρέπετε τις συντάξεις σε βοηθήματα».

Να σημειωθεί πως, νωρίτερα, η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε αποδεικτικά συντάξεων, που εμφανίζουν χήρες να λαμβάνουν σύνταξη μόλις 345 ευρώ, επισημαίνοντας πως στο ποσό συμπεριλαμβάνεται και το επίδομα τέκνων!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης