Νίκος Αναστασιάδης: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έπαιρνε αποφάσεις για να υπηρετεί την πατρίδα

Νίκος Αναστασιάδης: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έπαιρνε αποφάσεις για να υπηρετεί την πατρίδα

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναγνωρίζεται ως ο πολιτικός που είχε την τόλμη να υιοθετεί πολιτικές περιφρονώντας το πολιτικό κόστος. Ηξερε ότι η πατρίδα υπηρετείται με τόλμη και έπαιρνε αποφάσεις με κριτήριο να είσαι ωφέλιμος στην πατρίδα, παρά αρεστός, είπε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας 

Νίκος Αναστασιάδης: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έπαιρνε αποφάσεις  για να υπηρετεί την πατρίδα
Με έντονη συγκινησιακή φόρτιση απηύθυνε τον ύστατο χαιρετισμό στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ο κ.Αναστασιάδης μίλησε τόσο για τον πολιτικό άνδρα, όσο και για τον φίλο του, τον άνθρωπο που τον τίμησε με την ανιδιοτελή φιλία του, όπως χαρακτηριστικά είπε, έναν άνθρωπο που εν τέλει είχε ως βασικό του χαρακτηριστικό τη γενναιότητα.

Ο κ.Αναστασιάδης, μεταξύ άλλων, είπε: 

Η γενναιότητα χαρακτήριζε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη: Στο μέτωπο της Αλβανίας, με γεναιότητα και χαμόγελο σε όλη την πολιτική του διαδρομή, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο. Στάθηκε με γενναιότητα όρθιος στην ώρα της οικογενειακής τραγωδίας, ζητώντας ενότητα. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναγνωρίζεται ως ο πολιτικός που είχε την τόλμη να υιοθετεί πολιτικές περιφρονώντας το πολιτικό κόστος. Ηξερε ότι η πατρίδα υπηρετείται με τόλμη και έπαιρνε αποφάσεις με κριτήριο να είσαι ωφέλιμος στην πατρίδα, παρά αρεστός. Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στην αρμοδιότητα της ιστορίας. Υλοποίησε πολιτικές που τώρα είναι πανθομολογούμενο ότι θα μπορούσαν να αποτρέψουν πολλά δεινά που τώρα η Ελλάδα ζει. Στήριξες, αγαπητέ μου φίλε με πάθος την υπόθεση της Κύπρου. Είχες άριστη γνώση όλων των κρίσιμων πτυχών του Κυπριακού, οι σχέσεις σου με όλους του προέδρους της Κύπρου, υπήρξαν εξαίρετες. Δεν θα αποδεχθώ ποτέ ότι η μοίρα της Κύπρου είναι η μοίρα της κατοχής. Να παραδώσω στις επόμενες γενιές μια πατρίδα ελεύθερη, μια Κύπρο Ευρωπαϊκή. Εκ μέρους όλων των Κυπρίων και ως Ελληνας, εκφράζω την απεριόριστη αγάπη και θαυμασμό. Ο Κωνσταντίνος είναι από τους πολιτικούς που σκεφτόταν τις επόμενες γενιές, όχι τις επόμενες εκλογές. Ηταν statesman και όχι πολιτικός. 

Κλείσιμο
Είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πολιτεύθηκε πιο μπροστά από την εποχή του και αυτό δεν του αναγνωρίσθηκε. Τα παιδιά σου θα τηρήσουν τη βαριά παρακαταθήκη που τους άφησες. Κυριάκο, Ντόρα, Κατερίνα και Αλεξάνδρα ξέρω ότι είστε περήφανοι για τον πατέρα σας για όσα έκανε για την πατρίδα και την οικογένεια. Η κληρονομιά του αποτελεί για σας τη μεγίστη τιμή και για μας τη μεγίστη ευθύνη για να συνεχίσουμε το δρόμο του. Είχα την υψίστη τιμή να με θεωρείς φίλο σου και με τίμησες με ανιδιοτελή φιλία. Καλό ταξίδι αγαπημένε μου πρόεδρε. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης