Λυκούδης: Η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί θετικά τις εκτιμήσεις Στουρνάρα

Λυκούδης: Η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί θετικά τις εκτιμήσεις Στουρνάρα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα νομίζω είναι το ότι πάσχει στο ζήτημα της αξιοπιστίας η ελληνική πλευρά, σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού

Λυκούδης: Η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί θετικά τις εκτιμήσεις Στουρνάρα
Στην ελλειμματική αξιοπιστία της κυβέρνησης και όχι στην συμπεριφορά των δανειστών εντοπίζει το νέο φιάσκο για το κλείσιμο της αξιολόγησης ο κ. Σπύρος Λυκούδης σπεύδοντας παράλληλα να τοποθετηθεί υπέρ του κ.
Γιάννη Στουρνάρα στον «πετροπόλεμο» που άνοιξε εναντίον του το Μέγαρο Μαξίμου.

«Ο κ. Στουρνάρας έχει υποχρέωση πολλές φορές να παρεμβαίνει και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου, είτε είναι κάποιος σύμφωνος με αυτά που λέει είτε όχι. Δεν συμφωνώ με την κατηγορία ότι πολιτικολογεί. Δεν μπορεί να απέχει η εκτίμηση του Κεντρικού Τραπεζίτη της χώρας από τα τεκταινόμενα. Καλό είναι να ξέρουμε και την γνώμη του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού μιλώντας στο «πρώτο Πρόγραμμα» για να προσθέσει
Κλείσιμο
«εγώ αν ήμουν κυβέρνηση θα είχα εκμεταλλευτεί θετικά τις δυσάρεστες εκτιμήσεις που διατύπωσε ο κ. Στουρνάρας. Θα τις είχα χρησιμοποιήσει δηλαδή αξιοποιώντας τις θετικά. Πιστεύω ότι έχει σημασία πώς αξιοποιεί κάποιος την παρέμβαση του Κεντρικού Τραπεζίτη».

Αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων εξήγησε πως «Είχαμε πριν από 3-4 εικοσιτετράωρα σχεδόν την βεβαιότητα ότι επιστρέφουν οι θεσμοί για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Τώρα νομίζω ότι είμαστε πάλι στο κενό» για να ρίξει το «καρφί» στην κυβέρνηση λέγοντας «Ακούμε το ότι διευρύνθηκαν –κατά την κυβέρνηση πάντα- οι απαιτήσεις των δανειστών. Έχω την εντύπωση ότι μπορεί να υπάρχει και τέτοιο στοιχείο αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα νομίζω είναι το ότι πάσχει στο ζήτημα της αξιοπιστίας η ελληνική πλευρά. Δεν είμαστε αξιόπιστοι. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που δημιουργεί τις δυσκολίες».

Τέλος, για τις αποχωρήσεις βουλευτών απ το Ποτάμι αλλά και τις διεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς παραδέχθηκε πως «Το Ποτάμι δυσκολεύεται, δεν μπορεί να το κρύψει κανένας αυτό. Δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις που το δείχνουν. Είναι και η γενικότερη αίσθηση που υπάρχει» δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος για ανάκαμψη του κόμματος εφόσον η ηγεσία του «αποσαφηνίσει τις στρατηγικές πολιτικές επιλογές» της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης