Εισοδήματα 89.840 ευρώ στο «πόθεν έσχες» του Γιάνη Βαρουφάκη

Εισοδήματα 89.840 ευρώ στο «πόθεν έσχες» του Γιάνη Βαρουφάκη

Καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, ακίνητα και επιχειρήσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών και της συζύγου του

Εισοδήματα 89.840 ευρώ στο «πόθεν έσχες» του Γιάνη Βαρουφάκη
O Γιάνης Βαρουφάκης στο πρώτο του
πόθεν έσχες εμφανίζει εισοδήματα 89.840 ευρώ, τα οποία δεν προέρχονται από την βουλευτική του αποζημίωση καθώς η δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε αφορά την οικονομική χρήση του 2014 που δεν ήταν βουλευτής. Άλλα 32.108 ευρώ δηλώνει η σύζυγος του.

Αναφορικά με τα ακίνητα που διαθέτει, ο πρώην υπουργός Οικονομικών φέρεται ως ιδιοκτήτης μιας οικίας 78 τμ και δύο αγροτεμαχίων. Η σύζυγος του έχει δύο οικίες 194 τμ και 380 τμ αντίστοιχα, ένα γραφείο και τρία αγροτεμάχια.

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται να έχει λογαριασμούς σε τραπεζικά ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού - στα δεύτερα μαζί με τη σύζυγο του. Συγκεκριμένα ο ίδιος έχει περί τις 7.000 ευρώ στην Εθνική αλλά και στην HSBC. Μαζί με την σύζυγο του έχει περί τις 50.200 δολάρια στην Bank of America ενώ η σύζυγος του έχει μόνη της άλλα 14.831 ευρώ στην ίδια τράπεζα. Η ίδια έχει τέλος άλλα 39 ευρώ στην Alpha Bank.
Κλείσιμο

Έχουν επίσης τρία αυτοκίνητα και τρεις μοτοσυκλέτες, μια από αυτές για τις μετακινήσεις στην Αίγινα.

Ο κ. Βαρουφάκης εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης επιχείρησης χωρίς να προσδιορίζεται το είδος της. Το ίδιο και η σύζυγος του που είναι όμως ιδιοκτήτρια άλλων δύο επιχειρήσεων. Η μια δηλώνεται ως ατομική και η άλλη ως παροχής υπηρεσιών.

Συλλέκτης οχημάτων και μηχανών ο πρώην υπουργός

Παρά την κρίση που ξέσπασε το 2010 και τα απανωτά Μνημόνια, ο τέως υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη σύζυγο του αγόρασαν από το 2010 τέσσερα διαφορετικά αυτοκίνητα και μηχανές
 
Σε «συλλέκτη» οχημάτων και μηχανών αναδεικνύεται ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ένα χόμπι το οποίο δεν στάθηκε ικανό να διακόψει ούτε η κρίση στη χώρα. Κάπως έτσι, όπως προκύπτει από το πόθεν έσχες του ο ίδιος και η σύζυγος του Δανάη Στράτου απέκτησαν από το 2010 και μετά τέσσερα διαφορετικά νέα οχήματα και για την ακρίβεια δύο αυτοκίνητα 1.598, 1986 (ο καθένας από αυτούς κατέχει το 50%) και δύο μηχανές 1.251 και 171 κυβικών. Παράλληλα με αυτά διατηρούν από το 2005 και μια ακόμη μεγάλου κυβισμού μηχανή (652 κυβικά).


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης