Ονομαστική για «μποναμά» Τσίπρα: «Παρών» από ΝΔ, «ναι» από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΧΑ, αποχή από Ποτάμι, το σκέφτεται ο Λεβέντης

Ονομαστική για «μποναμά» Τσίπρα: «Παρών» από ΝΔ, «ναι» από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΧΑ, αποχή από Ποτάμι, το σκέφτεται ο Λεβέντης

Για «τυχοδιωκτισμό» και «ψευτοπαλικαρισμούς» Τσίπρα κάνει λόγο η αντιπολίτευση - Από «παρών» έως αποχή οι σκέψεις στην Ένωση Κεντρώων 


Ονομαστική για «μποναμά» Τσίπρα: «Παρών» από ΝΔ, «ναι» από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΧΑ, αποχή από Ποτάμι, το σκέφτεται ο Λεβέντης
Να ψηφίσει «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία που αναμένεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον «μποναμά Τσίπρα» που συζητείται αυτή την ώρα στη Βουλή προσανατολίζεται σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία.

Κύκλοι της ΝΔ εξηγώντας την στάση του κόμματος στην ονομαστική ψηφοφορία εξηγούν ότι «είναι μια απόφαση υπεύθυνη και σοβαρή μετά από πολύ σκέψη που στηρίζεται στην δήλωση του προέδρου της και που δείχνει ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που δεν λαϊκίζει κινούμενη στην στρατηγική αλήθειας με τους πολίτες. Στους τυχοδιωκτισμούς του κ. Τσίπρα που εγκλωβίζουν την χώρα σε αδιέξοδα, η ΝΔ δεν θα μπορούσε να είναι συνένοχη» 

«Η απόφαση του ESM να παγώσει την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, είναι μειωτική για την χώρα και επιβαρύνει το ήδη δυσμενές οικονομικό κλίμα», αναφέρει σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ.

«Δυστυχώς, οι ψευτοπαλικαρισμοί του κ. Τσίπρα υπονομεύουν ακόμη και τα πενιχρά αποτελέσματα της διπλά αποτυχημένης διαπραγμάτευσής του», συμπληρώνει.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί λύση, ώστε οι χαμηλοσυνταξιούχοι να μην χάσουν το βοήθημα που έχει αναγγελθεί – και υπενθυμίζεται πως το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη δεσμευθεί δια της προέδρου του, Φώφης Γεννηματά, να υπερψηφίσει την σχετική διάταξη στη Βουλή.

Να απέχει από την ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί το απόγευμα στη Βουλή για την «μισή 13η σύνταξη» αποφάσισε πριν από λίγο το Ποτάμι.

Την απόφαση έλαβε ομόφωνα η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη που συνεδρίασε πριν από λίγο ενόψει της συνεδρίασης στη Βουλή.

Στην Ένωση Κεντρώων ο Βασίλης Λεβέντης αρχικά είχε αποφασίσει να πει «ναι» στο βοήθημα προς τους συνταξιούχους και τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται πλέον από το «παρών» έως την αποχή.

«Ο Τσίπρας πάει να μας χρησιμοποιήσει, σε ένα σκηνικό ρήξης με τους ξένους. Εμείς δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο σκηνικό, δεν θέλουμε ρήξη με τους ξένους αλλά συνεννόηση», ανέφερε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Το ΚΚΕ θα ψηφίσει την τροπολογία για την εφάπαξ παροχή που εξήγγειλε η κυβέρνηση, γιατί «πολλοί συνταξιούχοι το έχουν ανάγκη». Ωστόσο, όπως επισημαίνει ότι, «πρόκειται για κοροϊδία» και καλεί τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στο σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο για να διεκδικήσουν τη θεσμοθέτηση (ξανά) της 13ης και 14ης σύνταξης. 

Και η Χρυσή Αυγή έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει ναι στην ψηφοφορία για την εφάπαξ παροχή που εξήγγειλε η κυβέρνηση και για τον ΦΠΑ στα νησιά. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης