Τούρκος αντιπρόεδρος: Για μας ανεξαρτησία είναι να μπορείς να πεις τον «γκιαούρη», «γκιαούρη»

Τούρκος αντιπρόεδρος: Για μας ανεξαρτησία είναι να μπορείς να πεις τον «γκιαούρη», «γκιαούρη»

Αμφιλεγόμενη στάση για τον επεκτατισμό: «Δεν έχουμε βλέψεις για τα εδάφη των άλλων, αλλά ο ορίζοντας της νέας Τουρκίας δεν αποτελείται μόνο από τα εδάφη της»

Τούρκος αντιπρόεδρος: Για μας ανεξαρτησία είναι να μπορείς να πεις τον «γκιαούρη», «γκιαούρη»
«Δεν έχουμε βλέψεις για τα εδάφη των άλλων, αλλά ο ορίζοντας της νέας Τουρκίας δεν αποτελείται μόνο από τα εδάφη της, αλλά είναι όλος ο κόσμος που βρίσκεται στην καρδιά μας» είπε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Νουμάν Κουρτουλμούς, κατά τη συμμετοχή του σε εκδήλωση του διοργάνωσε το ΑΚΡ στην Καστάμονου, θυμίζοντας τα επανειλλημένα λόγια του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν περί «συνόρων της καρδιάς». 

Ο ίδιος είπε στη συνέχεια ότι ο πιο σημαντικός πυλώνας για την Τουρκία είναι εκείνος του πολιτισμού, ενώ ανέφερε ότι «για εμάς ανεξαρτησία σημαίνει να μπορείς να λες τον γκιαούρη, γκιαούρη».

Διευκρίνισε στη συνέχεια ότι για τους Τούρκους, λέγοντας «γκιαούρης», δεν εννοούν τους μη μουσουλμανικούς πληθυσμούς, καθώς πρόκειται για ένα όνομα που αποδίδεται στους δυνάστες, τους τυράννους, τους ιμπεριαλιστές. «Το λέω αυτό για την οικονομική και πολιτική μας ανεξαρτησία» διευκρίνισε ο ίδιος. 

Κλείσιμο
Επίσης, θέτοντας μια ρητορική ερώτηση για το πως βλέπει την Τουρκία αφού συμφιλιωθούν με την ιστορία και τον πολιτισμό της, είπε: «Εκεί δεν υπάρχει ιμπεριαλισμός ούτε εκμετάλλευση. Αφού συμφιλιωθεί κανείς με την ιστορία και τον πολιτισμό του, δεν μπαίνει στον ζυγό μιας χώρας ιμπεριαλιστικής. Δεν μπαίνεις υπό την σκιά τους. Για αυτό αντισταθήκαμε στο Τσανάκαλε (Δαρδανέλλια). Γι' αυτό στον απελευθερωτικό πόλεμο δεν πιαστήκαμε αιχμάλωτοι. Δεν γονατίζουμε μπροστά σε κανέναν άλλον, πέραν του Αλλάχ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης