Κυβέρνηση για Βοσκοτόπι ΤV: Ομαλός ο διαγωνισμός - Στη Βουλή φέρνει το θέμα η ΝΔ

Κυβέρνηση για Βοσκοτόπι ΤV: Ομαλός ο διαγωνισμός - Στη Βουλή φέρνει το θέμα η ΝΔ

«Έχει υπεραξία το βοσκοτόπι - Δεν είναι Gida resort» η απάντηση του επιχειρηματία Καραμπάτσου για τις επίμαχες εκτάσεις στην Ιθάκη, που παραχωρήθηκαν στον Καλογρίτσα ως εγγύηση

Κυβέρνηση για Βοσκοτόπι ΤV: Ομαλός ο διαγωνισμός - Στη Βουλή φέρνει το θέμα η ΝΔ
Παρά τις αποκαλύψεις για τις υπέρογκες δανειοδοτήσεις του Χρήστου Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, αλλά και για την αμφίβολη αξία των αγροτεμαχίων στην Ιθάκη που συμπεριέλαβε στον φάκελο με την περιουσιακή του κατάσταση, η κυβέρνηση επιμένει ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκε ομαλά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύει να κηρύξει έκπτωτο τον επιχειρηματία, αν δεν υπάρξει δικαστική απόφαση σε βάρος του, από τις προσφυγές που έχουν καταθέσει τα κανάλια.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς
από τη Νέα Υόρκη που βρίσκεται συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το γράμμα του νόμου, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στη ΝΔ καλώντας την χαρακτηριστικά να «βγάλει την περούκα της διαπλοκής».

Από την άλλη πλευρά, η αξιωματική αντιπολίτευση μετέφερε σήμερα στην
Κλείσιμο
Βουλή, τις καταγγελίες που διατυπώνει για την αδειοδότηση Καλογρίτσα, αλλά και για τον δανεισμό του από την Τράπεζα Αττικής, καλώντας την κυβέρνηση να περιφρουρήσει την νομιμότητα και να ακυρώσει τον διαγωνισμό. Αναπτύσσοντας την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Μάκης Βορίδης επισήμανε ότι: πρώτον, ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και πλήττει την πολυφωνία, δεύτερον, ο κ. Κρέτσος επέλεξε να μην ενεργοποιήσει τον ανεξάρτητο εκτιμητή και ανέθεσε τον έλεγχο του πόθεν έσχες στην επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού, τρίτον, η ίδια η επιτροπή αναγνωρίζει ότι δεν έκανε τον έλεγχο όπως επέβαλε ο νόμος, αρκούμενη σε... εξουσία διαθέσεως! Ενώ η προκήρυξη μιλούσε για έλεγχο προέλευσης και όχι επάρκειας. Είναι ευθεία παραβίαση, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ. 

Στην αντιπαράθεση ενεπλάκη χθες, Δευτέρα, και ο δικηγόρος  Σπύρος Καραμπάτσος, που δώρισε στην εταιρεία Καλογρίτσα την έκταση των 5.029 στρεμμάτων στην Ιθάκη, υπογραμμίζοντας ότι κατέχει νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας που δεν αμφισβητούνται και προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται για βοσκοτόπια, αλλά για έναν αριθμό οικοπέδων σημαντικής αξίας, στην οποία προγραμμάτιζε τουριστική επένδυση 738 εκατομμυρίων ευρώ!  

Οι αποκαλύψεις σε βάρος του κ. Καλογρίτσα κλυδωνίζουν την κυβέρνηση, με έναν σημαντικό αριθμό κυβερνητικών και κομματικών στελεχών να υποστηρίζουν πλέον δημοσίως ότι ο κ. Καλογρίτσας θα πρέπει να αποσυρθεί από τη μάχη διεκδίκησης των τηλεοπτικών αδειών.
Όμως στην ανακοίνωσή του ο κ. Παππάς, υπερασπίστηκε για μια ακόμη φορά τις διαδικασίες του διαγωνισμού και σημείωσε ότι όλα θα τελειώσουν την άλλη εβδομάδα που θα καταβληθεί η πρώτη δόση από τους νέους καναλάρχες.
 
«Είναι προφανές ότι η ΝΔ αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής. Είναι γνήσιος εκφραστής του χρεοκοπημένου παρελθόντος» τόνισε στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Επικρατείας, προσθέτοντας   ότι ο διαγωνισμός έγινε, τα κριτήρια ήταν αυστηρά, κι ο οικονομικός έλεγχος γίνεται με το γράμμα του νόμου.

«Είναι ντροπή. Ντροπή μεγαλύτερη ακόμα και από τα 27 χρόνια απραξίας και διαπλοκής. Τους ενημερώνουμε πως δεν περνάνε οι θρασύδειλες απειλές εναντίον των μελών της Επιτροπής. Ο διαγωνισμός έχει πραγματοποιηθεί. Όσο και αν η Ν.Δ. φωνάζει, η Ελλάδα προχωρά» υπογράμμισε ο κ. Παππάς.

Απαντώντας στον υπουργό Επικρατείας, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με ανακοίνωσή του χαρακτήρισε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών «Βατερλό» της κυβέρνησης και μπούμερανγκ για τον ίδιο τον υπουργό. 
 
«Ο κ. Παππάς θα πρέπει να συνηθίζει στην ιδέα ότι η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών έχει ήδη γίνει μπούμεραγκ για τον ίδιο τον Yπουργό - καναλάρχη, για τον πρωθυπουργό και την Κυβέρνησή τους. Σήμερα μάλιστα, μετά τις αποκαλύψεις για τα δάνεια ενός εκ των πλειοδοτών, η υπόθεση εξελίσσεται σε κυβερνητικό Βατερλό» ανέφερε η ανακοίνωση.
 
«Όμως, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του κ. Παππά, τα νέα αυτά δεν πρέπει να φτάνουν στον τόπο των πολυήμερων τουριστικών περιηγήσέων του σε Καναδά και ΗΠΑ.
 
Περιηγήσεων που γίνονται με χρήματα των άγρια φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
 
Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα από την οποία είναι αποκομμένος ο κ. Παππάς, αν και είναι Yπουργός ... Επικρατείας!»

Νωρίτερα η ΝΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία χαρακτήριζε τον διαγωνισμό «παρωδία» σημειώνοντας:
 
«Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί και πάλι να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό, λέγοντας ότι όποιος από τους "προσωρινούς υπερθεματιστές" δεν πληροί τις προϋποθέσεις, δεν θα πάρει άδεια.
 
Λυπούμαστε που θα τον στεναχωρήσουμε, αλλά τον ενημερώνουμε, αφού, όπως όλα δείχνουν, δεν τον ενημερώνουν ο κ. Παππάς και η κυρία Γεροβασίλη, ότι ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης, με την υπ’ αριθμό 239/9.9.2016 απόφασή του, που ενέκρινε το υπ’ αριθμό 24/9.9.2016 πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, ανακήρυξε ως οριστικούς υπερθεματιστές τους τέσσερις πλειοδότες. 
 
Επομένως, αναμένουμε ο κ. Τσίπρας να αποδεχθεί το αίτημά μας και να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Παππάς, οι πλειοδότες, καθώς και όσοι έχουν άμεση εμπλοκή στη διαγωνιστική διαδικασία, που εξελίσσεται σε φιάσκο».

«Καμία πρωτοτυπία. Την ανακοίνωση της ΝΔ την έχουν γράψει οι φέροντες περούκα εδώ και τρεις μέρες» είναι η απάντηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά.

Καραμπάτσος: Δεν είναι «γίδα Resort»
 
Μακροσκελή ανακοίνωση εξέδωσε χθες και ο επιχειρηματίας Σπύρος Καραμπάτσος, καταγγέλλοντας «συκοφαντική, ψευδή και χυδαία» επίθεση εναντίον του και υποστηρίζοντας ότι η έκταση που δώρισε στον Χρήστο Καλογρίτσα είναι δική του, δεν αμφισβητείται και δεν σκοπεύει να απολογηθεί σε κανέναν για την δωρεά του.

Μεταξύ άλλων, ο Σπύρος Καραμπάτσος αναφέρει ότι η ΑΓΥΙΑ ΑΕ λειτουργεί ανελλιπώς από το 1987 έως σήμερα και είναι ελληνική και όχι offshore εταιρεία.

Ως προς την ακίνητη περιουσία του στην Ιθάκη δηλώνει ότι δεν υπήρξε ποτέ τσιφλίκι, ούτε εκκλησιαστική περιουσία, αλλά προέρχεται από την αγορά και συνένωση εκατοντάδων ιδιοκτησιών, επί των οποίων δεν υπάρχει καμία διεκδικητική αγωγή, ούτε αξίωση.

Για τα πληρεξούσια αναφέρει ότι εξ αυτών «προκύπτουν τελεσίδικες, μη επιδεχόμενες αμφισβήτηση απαντήσεις για το εάν έχω απόλυτη εξουσία επί των ανωτέρω ακινήτων», ενώ ως προς την αξία τους υποστηρίζει, μεταξύ άλλων: «Δεν έχω καμμία διάθεση να υπερασπισθώ την αξία μιας έκτασης 5.000 στρεμμάτων στην Ιθάκη, με 5 χιλιόμετρα πρόσοψη στην θάλασσα, την σπανιότητά της, την ομορφιά της και το αναπτυξιακό δυναμικό της. Ούτε οτι από τα χιλιάδες στρέμματα δείχνουν επί 4 ημέρες 20-30 στρέμματα με την κλειστή είσοδο και την γνωστή πλέον στο πανελλήνιο στάνη».

»Ακόμη κι αν κανείς αμφισβητούσε την εκτίμηση αξίας της ακίνητης περιουσίας μου, που βασίζεται στο από 20ης Μαΐου του 2011 Valuation Report του τμήματος real estate, συστημικού πιστωτικού ιδρύματος θα πρέπει να απαντήσει στο ότι: Η ΑΓΥΙΑ ΑΕ υπέβαλλε τέλη 2013 στο Fast Track επενδυτικό σχέδιο ύψους 738,4 εκατομμυρίων ευρώ, η περιγραφή του οποίου αναρτάται στον σχετικό ιστότοπο».
 
Σε ό,τι αφορά δε, την απόφασή του να δωρίσει την έκταση αυτή στον Χρήστο Καλογρίτσα, ο Σπύρος Καραμπάτσος αναφέρει:

«Το εάν, το πώς, το πότε και για ποιον λόγο διαθέτω την περιουσία μου, συνιστά συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και επ΄ αυτού δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.

Όλα όσα ανέφερα ανωτέρω με αφορούν κυρίως ως επιχειρηματία. Ως πολίτης όμως της χώρας αυτής, με αφορά η πραγματικότητα που βίωσε η οικογενειά μου και εγω προσωπικά, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο τηλεοπτικό τοπίο. Διαπίστωσα λοιπόν, ότι κανάλια και καναλάρχες έχουν τη δυνατότητα, χρησιμοποιώντας ως δύναμη πυρός τους ασύστολα ψέμματα, να διαμορφώνουν κατά το δοκούν την κοινή γνώμη. Διαπίστωσα, ότι οποιοσδήποτε πολίτης, μπορεί να λοιδορείται και να συκοφαντείται μέχρις ισοπεδώσεως, χωρίς αιδώ, χωρίς όριο.

Οι υπαίτιοι όλης αυτής της προκλητικά ψευδούς και αήθους επίθεσης εναντίον μου, μπορούν να είναι απολύτως βέβαιοι, ότι θα κληθούν λίαν συντόμως στις αίθουσες των αρμόδιων Ελληνικών Δικαστηρίων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης