Τσίπρας σε Βαλς: «Είναι καιρός να δούμε το ''φως'' στο βάθος»

Τσίπρας σε Βαλς: «Είναι καιρός να δούμε το ''φως'' στο βάθος»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον ομόλογό του θα υπογράψουν συμβολικά συμφωνίες συνεργασίας, με το σκεπτικό να στείλει μήνυμα προσέλκυσης επενδύσεων

Τσίπρας σε Βαλς: «Είναι καιρός να δούμε το ''φως'' στο βάθος»
Στα γαλλικά γράφει, όπως φαίνεται,  την πρώτη σελίδα της... ανάπτυξης ο πρωθυπουργός, ο οποίος προσπαθεί να μετουσιώσει σε πράξη  το θετικό κλίμα το οποίο καλλιέργησε στο υπουργικό συμβούλιο  και να πείσει ότι έρχεται καλοκαίρι μετά τον παρατεταμένο χειμώνα, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της ψήφισης όλων των νέων σκληρών μέτρων στη Βουλή.

 Στο πλαίσιο της αλλαγής σελίδας που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας
υποδέχεται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τον Γάλλο ομόλογό του Μανουέλ Βαλς, με τον οποίο είχε δείπνο το βράδυ της Πέμπτης στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Κλείσιμο



Ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον ομόλογό του θα υπογράψουν συμβολικά συμφωνίες συνεργασίας, με το σκεπτικό να στείλει μήνυμα προσέλκυσης επενδύσεων.  

Υποδεχόμενος τον κ. Βαλς στο δείπνο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «έχουμε περάσει έναν μεγάλο και παρατεταμένο χειμώνα» και τόνισε ότι «είναι καιρός να δούμε το φως στο βάθος». Σημείωσε ότι χρειάζεται προσέλκυση επενδύσεων και τόνισε πως «ξεπεράσαμε όρθιοι δύο πολύ μεγάλες κρίσεις, την προσφυγική και την οικονομική». Ακόμη, εκτίμησε ότι θα έχουμε ένα καλό τουριστικό καλοκαίρι, κάνοντας λόγο για υπολογισμούς που φτάνουν στους 27 εκατ. επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και πολλοί Γάλλοι.

Σύμφωνα με πηγές, το Μαξίμου από τη συνάντηση προσδοκά αρχικά την επέκταση της πολιτικής συνεργασίας στο πλαίσιο της Ευρωζώνης απέναντι στις ακραίες πολιτικές λιτότητας, την προώθηση των εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων από το Παρίσι και τ στην περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών για την προσφυγική κρίση. Αναμένεται να  υπογραφεί (πάλι) σε συνέχεια της αρχικής συμφωνίας με τον Φρανσουά Ολάντ σύμφωνο για την απορρόφηση 500 προσφύγων το μήνα από τη Γαλλία στο πλαίσιο του προγράμματος relocation.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των δύο πολιτικών θα υπογραφεί οδικός χάρτης συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας με πέντε βασικούς άξονες

- Συνεργασία για μεταρρυθμίσεις σε επίπεδο τεχνογνωσίας για τη Δημόσια Διοίκηση
-Συνεργασία για επενδύσεις και υποδομές. Ήδη από το Παρίσι έχει εκφραστεί ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και υπηρεσίες υδάτων. 
- Συνεργασία για καινοτομίες και νέες τεχνολογίες
- Συνεργασία για την αγροτική ανάπτυξη
- Συνεργασία για την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και εναλλακτικών μορφών τουρισμού

Παράλληλα, αναμένεται να υπογραφούν συνεργασίες και για την Παιδεία και τον Πολιτισμό, μεταξύ των οποίων και ανταλλαγές σε επίπεδο προγραμμάτων υποτροφιών. Σύμφωνο  αναμένεται να  υπογραφεί και για τους τομείς Άμυνας, Ασφάλειας και Δικαιοσύνης. Σε αυτό το πλαίσιο επίκειται συμφωνία για την αύξηση του προσωπικού που θα στείλει το Παρίσι για τη στελέχωση της Frontex και των Υπηρεσιών Ασύλου, καθώς και για την ευρωπαϊκή ακτοφυλακή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης