Βούτσης: Οι μνημονιακές δεσμεύσεις περιορίζουν τη δημόσια διοίκηση

Βούτσης: Οι μνημονιακές δεσμεύσεις περιορίζουν τη δημόσια διοίκηση

«Θέλουμε κατά την περίοδο αυτή της Βουλής να κλείσει αυτό το πλαίσιο επιτηρήσεων για τη χώρα»

«Ναυαγεί» η πρωτοβουλία Βούτση για συνάντηση με τους αγρότες
Δεν έχασε ευκαιρία ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, και, μιλώντας σε συνέδριο με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, παραπονέθηκε για τους περιορισμούς που θέτουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις στη δημόσια διοίκηση, αλλά και έστειλε μήνυμα σε όσους ασκούν κριτική στην κυβέρνηση για «ίδρυση κομματικού κράτους» και στρατού.  

Όπως δήλωσε σε συνέδριο που διοργάνωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, με θέμα «Μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και ανάπτυξη: εμπειρίες και προτάσεις»: «Ευθέως να σας πω ότι είναι πρόβλημα να συζητάμε για τη δημόσια διοίκηση μέσα στους περιορισμούς που θέτουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις, υπό ένα καθεστώς επιτήρησης, με μεσοπρόθεσμα που έχουν άμεση συνέπεια στις μεταρρυθμίσεις για κάποιον που θέλει να διορθώσει τα κακώς κείμενα».  

Πρόσθεσε μάλιστα το επιχείρημα ότι μπορεί το κράτος να μικραίνει, αλλά χάνει σε ποιότητα.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δέχεται μαζικές επιθέσεις για τις προσλήψεις ημετέρων, ο κ. Βούτσης τόνισε: «Δεν δέχομαι τα περί κομματικού κράτους στρατών που στήνεται και να καταλάβουν ότι είναι υπερβολικά και υπάρχουν στοιχεία πολύ συγκεκριμένα, για να μπορεί κανείς να απαντήσει».
Κλείσιμο

Υπογράμμισε, δε, ότι το θέμα των διορισμών δεν είναι μικρής σημασίας, αλλά διαφώνησε με το γεγονός να μειωθούν κατά εκατοντάδες χιλιάδες οι δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς να θέτουμε ποιοτικά κριτήρια. «Δεν είναι ότι μείναμε λιγότεροι και άρα κάποιοι όροι ικανοποιήθηκαν, είναι θέμα ποιότητας» είπε χαρακτηριστικά.

Έστειλε ακόμη μήνυμα ότι «θέλουμε κατά την περίοδο αυτή της Βουλής να κλείσει αυτό το πλαίσιο επιτηρήσεων για τη χώρα» και κατέκρινε τον τρόπο με το οποίο η ΕΕ «βλέπει» τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι διαμορφώνεται μία τάση με όρους «μάνατζμεντ» και οδηγεί «στη  δημιουργία μίας κυβέρνησης τεχνοκρατών» για την «εγκατάσταση στην ουσία των αγοραίων κανόνων».

Χαρακτήρισε λάθος την ορολογία που υπάρχει ως δέσμευση στη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για αποπολιτοκοποίηση της δημόσια διοίκησης, γιατί, όπως είπε, άλλο αυτό και άλλο η αποκομματικοποίηση, που είναι το χτύπημα με θεσμικές παρεμβάσεις του πελατειακού κράτους, της διαφθοράς κλπ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης