Οι αντιδράσεις του ξένου Τύπου μετά την τηλεμαχία

Οι αντιδράσεις του ξένου Τύπου μετά την τηλεμαχία

Δείτε αναλυτικά τι έγραψαν τα ξένα ΜΜΕ

Οι αντιδράσεις του ξένου Τύπου μετά την τηλεμαχία
Η επόμενη μέρα μετά την 20η Σεπτεμβρίου είναι αυτή που απασχολεί ιδιαίτερα τα διεθνή ΜΜΕ με τις γερμανικές εφημερίδες να επισημαίνουν ότι ο Τσίπρας αποκλείει το ενδεχόμενο ενός μεγάλου συνασπισμού με το συντηρητικό κόμμα. Από την πλευρά του, το πρακτορείο Reuters υποστηρίζει ότι και οι δύο πολιτικοί άνδρες επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ωστόσο από τη χθεσινή τηλεμαχία δεν υπήρξε καθαρός νικητής.

Reuters
Κλείσιμο



Ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε ξανά το κάλεσμα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη για συγκυβέρνηση και στην χθεσινή τηλεμαχία, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, κάνοντας μία αποτίμηση της χθεσινής τηλεμαχίας, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Όπως υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα, ο πρώην πρωθυπουργός θέτει ακόμη μεγαλύτερες αμφιβολίες σχετικά με το αν θα προκύψει σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα μετά τις εκλογές, κάτι που ήδη δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις. Και οι δύο αρχηγοί επιδόθηκαν σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων, μόλις έξι μέρες πριν τις εκλογές, με στόχο να πείσουν τους αναποφάσιστους, όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο. Από την πλευρά του, ο ηγέτης της Ν.Δ, Ευάγγελος Μειμαράκης τόνισε την ανάγκη επιστροφής της χώρας στη σταθερότητα, η οποία θα προκύψει από την συγκυβέρνηση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας, όμως για μια ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την πρότασή του, χαρακτηρίζοντας παρά φύσιν μια συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, ακόμη κι αν τα δύο κόμματα δίνουν μάχη στήθος με στήθος στις δημοσκοπήσεις. «Έχουμε θεμελιώδεις διαφορές και δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε», διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Spiegel



O Αλέξης Τσίπρας αποκλείει το ενδεχόμενο ενός μεγάλου συνασπισμού, γράφει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» αναφερόμενο στις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού κατά τη χθεσινή τηλεμαχία και προσθέτει «την Κυριακή οι Έλληνες οδηγούνται στις κάλπες όπου αναμένεται μία συναρπαστική μάχη μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα και των Συντηρητικών, με ηγέτη τον Ευάγγελο Μειμαράκη». Όπως υποστηρίζει το περιοδικό, ο Τσίπρας ξεκαθάρισε στην χθεσινή τηλεμαχία ότι είτε θα υπάρχει μία προοδευτική κυβέρνηση ή μία συντηρητική κυβέρνηση. «Ένας μεγάλος συνασπισμός θα ήταν μία παρά φύσιν συνεργασία, επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός» γράφει το περιοδικό και συνεχίζει με αναφορά στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν ότι την Κυριακή θα διεξαχθεί μία μάχη στήθος με στήθος μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ., ενώ ο ηγέτης της Ν.Δ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δεν απέκλεισε έναν μεγάλο συνασπισμό προκειμένου όπως είπε, να βγει η χώρα από την κρίση.

Handelsblatt



«O Tσίπρας δείχνει ψυχρός απέναντι στην Δεξιά», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα της Γερμανίας «Handelsblatt» επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι δεν θέλει να συγκυβερνήσει με το κόμμα της Ν.Δ .

Zonebourse



Ο Τσίπρας εμφανίζεται εχθρικός σε έναν μεγάλο συνασπισμό με την Δεξιά, γράφει η οικονομική ιστοσελίδα της Γαλλίας, «Ζonebourse», επισημαίνοντας ότι και χτες στη διάρκεια του debate, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το κόμμα της Ν.Δ. 

Le Figaro

O Tσίπρας αρνείται μία συνεργασία με την Δεξιά, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», επισημαίνοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τo συντηρητικό κόμμα της Ν.Δ. Η συντηρητική εφημερίδα της Γαλλίας υποστηρίζει ότι λίγες μέρες πριν τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μάχη στήθος με στήθος.

De Zeit

«Ο Τσίπρας αποκλείει έναν μεγάλο συνασπισμό», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Die Zeit, η οποία επισημαίνει ότι κατά τη χθεσινή τους τηλεμαχία Τσίπρας και Μεϊμαράκης εμφανίστηκαν αδιάλλακτοι στο θέμα μιας ενδεχόμενης συνεργασίας. Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «αφύσικη» μια συνεργασία μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, τονίζει η εφημερίδα. Από την πλευρά του ο Μεϊμαράκης δεν απέκλεισε μια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτει.

Frankfurter Allgemeine

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Frankfurter Allgemeine στο άρθρο της με τίτλο: «Τσίπρας εναντίον Μεϊμαράκη». Και αυτή η εφημερίδα επικεντρώνεται στο γεγονός ότι ο Τσίπρας απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι βάσει των δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα φαίνεται να δίνουν μάχη στήθος με στήθος.

Focus

Tο περιοδικό Focus στον ιστότοπό του τονίζει ότι ο χρόνος μετρά ανάποδα για την Ελλάδα. Στη χθεσινή τους τηλεμαχία ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης έκαναν τα πάντα για να πείσουν τους πολίτες, προσθέτει, και καταλήγει ότι το αποτέλεσμα θα φανεί την Κυριακή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης