Από το «ναι» δεν χάνεται η δεδηλωμένη, λέει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος

Από το «ναι» δεν χάνεται η δεδηλωμένη, λέει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος

«Οφείλεις όταν έχεις εντολή για μια τετραετία να προασπίσεις τα συμφέροντα του λαού. Ποια κυβέρνηση θα τα διαχειριστεί αυτά αν όχι της Αριστεράς;» σημείωνε χαρακτηριστικά

Από το «ναι» δεν χάνεται η δεδηλωμένη, λέει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος
Την άποψη ότι δεν χάνεται η δεδηλωμένη που έχει πάρει η κυβέρνηση από τη Βουλή σε ένα ενδεχόμενο «ναι», εξέφρασε κυβερνητικό στέλεχος πολύ κοντά στον πρωθυπουργό, το απόγευμα της Πέμπτης. Η συγκεκριμένη κυβερνητική πηγή σημείωνε πως η κυβέρνηση «πέφτει» χάνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης που έχει πάρει μετά τις εκλογές. Έτσι, πρόσθεσε, πως στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός αποδεχθεί τις προτάσεις των δανειστών στο δημοψήφισμα της Κυριακής, θα χειριστεί τη μετέπειτα κατάσταση ο Αλέξης Τσίπρας, θα περάσει τη νέα συμφωνία από την κοινοβουλευτική ομάδα και θα την εγκρίνει η Βουλή.

Το κυβερνητικό στέλεχος μιλώντας με δημοσιογράφους ανέφερε ότι η κυβερνηση έχει μπροστά της μια τετραετία και ότι στο πλαίσιο της συμφωνίας που θα γίνει, θα μπορέσει να προωθήσει κάποιες δικές της πρωτοβουλίες. «Οφείλεις όταν έχεις εντολή για μια τετραετία να προασπίσεις τα συμφέροντα του λαού. Ποια κυβέρνηση θα τα διαχειριστεί αυτά αν όχι της Αριστεράς;» σημείωνε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο σε κάθε περίπτωση, στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η επιλογή του «όχι» θα επικρατήσει.

Επίσης σε ερώτηση για το αν θα κάνουν συμφωνία οι δανειστές με συνομιλητή τον ΣΥΡΙΖΑ, η εκτίμηση του κυβερνητικού στελέχους ήταν πως αφ´ ενός θα αναγκαστούν και αφετέρου δεν έχουν πει ότι δεν θέλουν να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι.

Σχολιάζοντας τις παρεμβάσεις των τελευταίων ημερών από διάφορους πολιτικούς, στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν ότι όσο μιλάνε κάποιοι παράγοντες υπερ του «ναι», τόσο ενισχύεται το «όχι». Συγκεκριμένα αναφερόμενοι στην παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σημείωναν πως «ήταν πάντα δεξιός» και ότι θύμισε στον κόσμο τι έκανε και πώς φτάσαμε ως εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης