Βεντέτα ΚΚΕ - Ζωής: Στο τέλος θα μείνεις με τον Παναγιώταρο, της είπε ο Παφίλης

Βεντέτα ΚΚΕ - Ζωής: Στο τέλος θα μείνεις με τον Παναγιώταρο, της είπε ο Παφίλης

Βρωμιές, ψέματα και συκοφαντίες στοχεύουν να κρύψουν την υποταγή με τσαμπουκάδες, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Περισσού - Καραθανασόπουλος: Το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος είναι «καρικατούρα» - Κωνσταντοπούλου: Ο Καραθανασόπουλος «χαριεντίζεται» με τη ΝΔ

Βεντέτα ΚΚΕ - Ζωής: Στο τέλος θα μείνεις με τον Παναγιώταρο, της είπε ο Παφίλης
Τον έντονο εκνευρισμό του Περισσού για την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μετέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τα πρωτοφανή επεισόδια που εξελίχθησαν κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής ΔΕΚΟ.

Με οξύτατες εκφράσεις που σπανίως χρησιμοποιεί το ΚΚΕ για συγκεκριμένα πρόσωπα και ιδίως θεσμικά, ο κ. Παφίλης μίλησε για «βρωμιές, ψέματα και συκοφαντίες» που στοχεύουν «να κρύψουν την υποταγή με τσαμπουκάδες».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε θερμό επεισόδιο με τον κ. Νίκο Καραθανασόπουλο όταν ο δεύτερος χαρακτήρισε «καρικατούρα» το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος και πρότεινε στην Πρόεδρο και την κυβέρνηση: «Αν έχετε τα κότσια προχωρήστε μονομερώς σε διαγραφή του χρέους».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε το ΚΚΕ για «διγλωσσία» υποστηρίζοντας ότι άλλα λέει στις Διασκέψεις των Προέδρων και άλλα στις δημόσιες συνεδριάσεις και για αδυναμία να «σταχυολογεί» τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών. Άφησε μάλιστα αιχμές ότι ο κ. Καραθανασόπουλος «χαριεντίζεται» με τη ΝΔ.

Η ένταση μεταφέρθηκε στη νέα Διάσκεψη των Προέδρων με τον κ. Παφίλη να καταγγέλλει την Πρόεδρο και να της λέει πως «στο τέλος θα μείνεις μόνο με τον Παναγιώταρο».
Κλείσιμο

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αμέσως μετά σε ενημέρωση δημοσιογράφων επισήμανε πως: «Είπε πως η πάγια θέση του ΚΚΕ, η οποία εκφράζεται από το σύνολο των στελεχών του, είναι πως το χρέος πρέπει να διαγραφεί και πως δεν υπάρχει καλό και κακό χρέος. Γι' αυτό και καταψηφίσαμε την πρόταση για να συζητηθεί το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας στην Ολομέλεια».

Πρόσθεσε πως «όσα είπε ο κ. Καραθανασόπουλος σήμερα τα είχαμε πει και εμείς στην χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων. Η Πρόεδρος όμως υποστήριξε το αντίθετο. Της επισημάναμε ότι το ΚΚΕ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ για να έχει 100 φωνές και της ζητήσαμε να ανακαλέσει τα ψέματα. Αρνήθηκε και αποχωρήσαμε».


Τι προηγήθηκε
Η αρχή έγινε στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής ΔΕΚΟ όπου ήταν προγραμματισμένη η εξέταση του διοικητή  της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα για την πρόσφατη έκθεση νομισματικής πολιτικής. Ο κ. Στουρνάρας δεν παρέστη λόγω των υποχρεώσεών του που έχουν να κάνουν με τις οριακές διαπραγματεύσεις με αποτέλεσμα η κα. Κωνσταντοπούλου να επαναφέρει τις απειλές περί βίαιης προσαγωγής. Η απειλή προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις που επεκτάθηκαν σε άλλα θέματα. Ειδικότερα, ο κ. Καραθανασόπουλος κατά την τοποθέτησή του μίλησε και για το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, για το οποίο είπε ότι στερείται σοβαρότητας.«Είναι να απορεί κανείς με την στάση σας για το χρέος» είπε η κυρία Κωνσταντοπουλου, αφήνοντας αιχμές για το ΚΚΕ.

Υποστήριξε μάλιστα πως όσα αναφέρει ο κ. Καραθανασόπουλος απέχουν από όσα είπαν οι συνάδελφοί του, του ΚΚΕ στην Διάσκεψη αναφορικά με το πόρισμα της Επιτροπής,  για να πυροδοτηθεί ο εξής διάλογος:

Ν. Καραθανασόπουλος: Ο ρόλος που παίζει το ΚΚΕ είναι αδιαπραγμάτευτος. Εμείς μιλάμε για μονομερή διαγραφή χρέους και αν έχετε τα κότσια να πείτε στην κυβέρνηση να το κάνει.  Αφήστε την προβοκάτσια. Το καταλάβατε;
Ζ. Κωνσταντοπουλου: Στερείστε της ικανότητας να σταχυολογήσετε τα δικαιώματα του λαού. Έπρεπε να το έχετε κάνει σημαία το πόρισμα αν είστε ειλικρινής. Διαφορετικά, στερείστε πολιτικής βούλησης... Δεν έχετε το λόγο, κ. Καραθανασόπουλε.
Ν. Καραθανασόπουλος: Δεν ντρέπεσαι καθόλου; Σοβαρά; Δεν έχω το λόγο; Θα με κάνεις... "ντα". Τι ρόλο παίζει το ΚΚΕ; Αν είναι δυνατόν!
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σας υπερασπίζεται ο κ. Κακλαμάνης, ετοιμάζεται και ο κ. Μεϊμαράκης. Μου θυμίζει τότε που η ΝΔ χειροκροτούσε! 
Ν. Καραθανασόπουλος : Εχεις γίνει εισαγγελέας των πάντων.
Ζ. Κωνσταντοπουλου: Σας ανακαλώ στην τάξη για τις εκφράσεις σας.
 
Στο τέλος της συνεδρίασης ακολούθησε νέο επεισόδιο με τον κ. Καραθανασόπουλο ως συνέχεια της βεντέτας που είχε ανοίξει νωρίτερα
Ν. Καραθανασόπουλος:  Είστε κοινή συκοφάντρια
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Εσείς είστε απρεπής και δεν τιμάτε τις παραδόσεις του κόμματός σας
Ν. Καραθανασόπουλος: Σε όσους λένε ψέματα και είναι συκοφάντες τους συμπεριφερόμαστε ανάλογα. Είπατε ψέματα για την στάση του αντιπροέδρου μας στην Διάσκεψη των Προέδρων αναφορικά με το πόρισμα της Επιτροπής για το χρέος. Δεν μπορώ να έχω καμια εμπιστοσύνη σε μια που λεει ψέματα και να εμφανίζεται και τιμητής για τις παραδόσεις του ΚΚΕ. Είστε κοινή συκοφάντρια
Ζ. Κωνσταντοπουλου: ελπίζω να καταγράφηκε ο τρόπος που χαριεντιζόσουν με Μειμαρακη
Ν. Καραθανασόπουλος: την βγάλατε την κουκούλα; Επειδή συνομίλησα με άλλους; Την βγάλατε την κουκούλα;
Ε. Διαμαντόπουλος: ας προσέξουμε πως μιλάμε. Ε σε αυτό ρε Νίκο
Ν. Καραθανασόπουλος: μας προσβάλει το καταλαβαίνεις αυτό που σου λεω;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης