Σταθάκης: «Θα κάνουμε υποχωρήσεις για επωφελή συμφωνία»

Σταθάκης: «Θα κάνουμε υποχωρήσεις για επωφελή συμφωνία»

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας -Τα «καταστροφολογικά» σενάρια της αντιπολίτευσης δεν επιβεβαιώθηκαν, επισήμανε - Με τις υπάρχουσες συμβάσεις θα ολοκληρωθούν τα οδικά έργα – Βελτιώσεις στις συμβάσεις για τα  περιφερειακά αεροδρόμια 

Σταθάκης: «Θα κάνουμε υποχωρήσεις για επωφελή συμφωνία»
Υποχώρηση της κυβέρνησης για να επιτευχθεί επωφελής συμφωνία με τους εταίρους προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης εκφράζοντας παράλληλα αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας έως το τέλος του έτους.

«Κάνουμε υποχωρήσεις και θα κάνουμε υποχωρήσεις ώστε να καταλήξουμε σε μια επωφελή συμφωνία για όλες τις πλευρές», είπε χαρακτηριστικά  κατά την πρωτολογία  του στην επίκαιρη επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την πορεία της υλοποίησης συμβάσεων οδικών αξόνων.

Ο υπουργός υποστήριξε πως τα δημόσια έσοδα δικαιολογούν την αισιόδοξη πρόβλεψη πως η οριακή ύφεση έως το τέλος του έτους θα αναστραφεί. «Τα δημόσια έσοδα πάνε καλά και θα πάνε καλύτερα. Υπάρχει οριακή ύφεση αλλά αισιοδοξούμε ότι στο τέλος του έτους τα οικονομικά μεγέθη θα είναι θετικά».

Παράλληλα επισήμανε πως τα "καταστροφολογικα" σενάρια της αντιπολίτευσης δεν επιβεβαιώθηκαν καθώς "οι τράπεζες δεν κατέρρευσαν".

Αναφορικά με τα οδικά έργα είπε πως θα ολοκληρωθούν με τις υπάρχουσες συμβάσεις αλλά με βελτιώσεις που θα γίνουν κοινή συναινέσει μεταξύ κυβέρνησης , παραχωρησιούχων και ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων, ενώ και για τα περιφερειακά αεροδρόμια τόνισε ότι παρά τη διαφορετική άποψη του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση  αναγνωρίζει ότι ο διαγωνισμός είναι  αναπόσπαστο κομμάτι της εν εξελίξει διαπραγμάτευσης αλλά επιζητούνται τρόποι ώστε οι ισχύουσες συμβάσεις -χωρίς να ακυρωθεί ο διαγωνισμός- να βελτιωθούν αισθητά υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. 
Κλείσιμο

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας κάλεσε την κυβέρνηση να κυβερνήσει επιτέλους τη χώρα. «Η λαϊκή εντολή που έχετε είναι να κυβερνήσετε τον τόπο, από το σημείο που τον παραλάβατε μέχρι το σημείο που θα καταλήξει η θητεία σας. Εύχομαι να καταλήξει με τέτοιο τρόπο που θα σας επιτρέψει να έχετε το χαμόγελο που φοράτε συνήθως. Όμως η μέχρι τώρα πορεία σας μόνο μελαγχολία γεμίζει. Όμως η διαπραγμάτευση που κάνετε δεν είναι έντιμη. Το μόνο που έχετε κάνει από όσα έχετε δεσμευθεί είναι να αποκαταστήσετε το πελατειακό κράτος στο οποίο απευθυνθήκατε προεκλογικά. Υπηρετείτε το σύστημα διαπλοκής που δήθεν πολεμάτε. Φαίνεται μάλιστα ότι το κάνετε πολύ καλά γιατί διαπιστώνω ότι οι μιντιάρχες αρχίζουν και σας πάνε πολύ» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζαβάρας.

Ο κ. Κυριάκος Χαρακιδης (Ποταμι) κάλεσε για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση να φέρει άμεσα την συμφωνία. Επισήμανε πως το κόμμα του θα την στηρίξει αρκεί να είναι «μια καλή συμφωνία και όχι μια παράταση του μνημονίου». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης