Οι καταλήψεις, η Ζωή και η οικογενειοκρατία δίνουν βήμα στην αντιπολίτευση

Οι καταλήψεις, η Ζωή και η οικογενειοκρατία δίνουν βήμα στην αντιπολίτευση

Στο στόχαστρο της ΝΔ αλλά και του Ποταμιού το «one woman show» της προέδρου της Βουλής, ενώ από τη Συγγρού στηλιτεύονται οι «διορισμοί Κατρούγκαλου» και οι... εκλεκτικές συγγένειες στο εσωτερικό της κυβέρνησης 

Οι καταλήψεις, η Ζωή και η οικογενειοκρατία δίνουν βήμα στην αντιπολίτευση
Το διογκούμενο κύμα καταλήψεων από τους λεγόμενους «αντιεξουσιαστές», με αποκορύφωμα την εισβολή στη Βουλή «αλληλέγγυων» προς τους καταδικασμένους και υπόδικους για τρομοκρατία, που έφερε σε αντιπαράθεση το Μέγαρο Μαξίμου με την πρόεδρο της Βουλής, καθώς και οι νέες αποκαλύψεις για φαινόμενα νεποτισμού και οικογενειοκρατίας στην κυβέρνηση, ανεβάζουν το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς δίνουν το έρεισμα στην αντιπολίτευση να ασκήσει κριτική στα έργα και τις ημέρες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. 

Η Νέα Δημοκρατία με απανωτές ανακοινώσεις στελεχών της στηλιτεύει τα φαινόμενα, ενώ συντηρεί την αντιπαράθεση και με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία είναι σαφές πλέον ότι αποτελεί τον υπ ́ αριθμόν ένα στόχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ιδίως μετά την κάλυψη που παρέσχε προς τους αντιεξουσιαστές που εισέβαλαν στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, προκαλώντας την αποδοκιμασία της κυβέρνησης.

«Την ώρα που η ίδια η κυβέρνηση αποδοκιμάζει την εισβολή των αντιεξουσιαστών στη Βουλή, η Πρόεδρος της Βουλής αδειάζει το Μαξίμου, λέγοντας ότι πρόκειται περί ειρηνικής διαδήλωσης διαμαρτυρίας», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης. 

«Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα αποσυντονισμού και παράλυσης του κράτους», πρόσθεσε, ενώ νωρίτερα από την αξιωματική αντιπολίτευση είχε επικριθεί η αδράνεια που παρατηρείται από την πλευρά της κυβέρνησης στις καταλήψεις δημόσιων χώρων και ειδικότερα σε εκείνη του Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Ενώ υπάρχει εισαγγελική παραγγελία για την εφαρμογή του νόμου, η κυβέρνηση επιλέγει να κρυφτεί πίσω από τις ιδεοληψίες της και τις προτροπές της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ», επεσήμανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπενθύμιζε τις καταστροφές που έγιναν πριν από δύο εβδομάδες με τα αποκεφαλισμένα αγάλματα και τις λεηλατημένες εκκλησίες που άφησαν πίσω τους καταληψίες των εγκαταστάσεων στη Νομική Σχολή της Αθήνας.
Κλείσιμο

«Αυτή την εβδομάδα τι να περιμένουμε;», κατέληγε η ανακοίνωση της ΝΔ. «Και ας μας πουν ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό. Ο κύριος Τσίπρας ή η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ;».


Και Το Ποτάμι κατά της Ζωής

Τη στάση της προέδρου της Βουλή καταδίκασαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Με μια ιδιαιτέρως αιχμηρή ανακοίνωση, στην οποία υπογράμμιζε ότι «η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι και δε θα γίνει one woman show», Το Ποτάμι έκανε γνωστό ότι θα απέχει από την Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων επειδή η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου «με τη λογική “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” αυτοαναγορεύθηκε σε Πρόεδρο δίχως καν να συνεδριάσει η Επιτροπή». 


Βολές για τα κυβερνητικά ζευγάρια

Στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας, εξάλλου, τέθηκαν εκ νέου και οι καταγγελίες για τους διορισμούς στους οποίους προέβη ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο κ. Κατρούγκαλος, αφού διόρισε τους συνεργάτες του γραφείου του, προχώρησε και στο διορισμό της συμβίας του υπουργού Δικαιοσύνης ως πρόεδρο στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ)».

Γενικεύοντας το ζήτημα και στη διάσταση που έχει να κάνει με φαινόμενα νεποτισμού και οικογενειοκρατίας, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι «πρώτη φορά στην ιστορία δύο ζευγάρια υπουργών βρίσκονται στην κυβέρνηση. Τόσο το ζεύγος Δρίτσα, όσο και το ζεύγος Παρασκευόπουλου». 

«Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του κ. Κατρούγκαλου και αυτό είναι το νέο ήθος της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ», καταλήγει η ΝΔ τα πυρά της οποίας βάλουν κατά του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα που «συγκατοικεί» στο υπουργικό συμβούλιο με τη σύζυγό του, αναπληρώτρια υπουργό Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης