Πηγές ΕΕ και ΕΚΤ για την Ελλάδα: Δεν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια

Πηγές ΕΕ και ΕΚΤ για την Ελλάδα: Δεν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια

Θα πρέπει να ακολουθήσετε τις ειλημμένες αποφάσεις διαμηνύουν στην χώρας μας πηγές από Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη μιλώντας στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

Πηγές ΕΕ και ΕΚΤ για την Ελλάδα: Δεν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια
Η νέα ελληνική κυβέρνηση όχι απλώς δεν έχει διαπραγματευτικά περιθώρια, αλλά ούτε καν σχέδιο να προτείνει στους Ευρωπαίους εταίρους της, συνεπώς η χώρα μας θα ακολουθήσει μέχρι τελευταίας τελείας τις αποφάσεις της Ε.Ε. Αυτό υποστηρίζουν μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» ανώτατες πηγές από τις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, καθώς ουδείς επιθυμεί να εμπλακεί προς το παρόν στον τρόπο με τον οποίο θα προσπαθήσει να περάσει η κυβέρνηση στους Έλληνες φορολογούμενους, την πλήρη αποδοχή των ευρωπαϊκών αποφάσεων.

«Οι αποφάσεις για την Ελλάδα έχουν ληφθεί ήδη από το 2012 με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών - μελών. Η απόφαση του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012 που προβλέπει τη λήψη κάθε απαραίτητου μέτρου, ώστε να καταστεί το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο, ισχύει εδώ και 2,5 χρόνια. Και δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής ούτε στο ελάχιστο» τονίζει στο «ΘΕΜΑ» ανώτατη πηγή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Οι αναφορές της νέας κυβέρνησης περί «διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους» και νέας συμφωνίας με τους εταίρους μας, βρίσκουν ακροατές μόνο εντός Ελλάδος, καθώς, παρά την «ρεαλιστική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ», η Ε.Ε. δεν προτίθεται να δώσει στην νέα κυβέρνηση καμία ευκαιρία να παρουσιάσει την ήδη ειλημμένη συμφωνία μείωσης του χρέους ως ελληνική επιτυχία, όχι στους Έλληνες, αλλά κυρίως στους λοιπούς Ευρωπαίους φορολογούμενους.

«Ο κ. Βαρουφάκης, έκανε μια περιοδεία στην Ε.Ε. Είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων ο κ. Καθηγητής να μάθει σύντομα τη διαφορά ανάμεσα σε μια διάλεξη σε ένα αμφιθέατρο προς τους φοιτητές του και την Realpolitik. Διότι ο χρόνος είναι πολύτιμος αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα. Ελπίζω ο κ. Βαρουφάκης να μαθαίνει με την ίδια ευκολία με την οποία διδάσκει» υπογραμμίζει αξιωματούχος από την Φρανκφούρτη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα δεν έχουν κανένα λόγο να βιαστούν να καταλήξουν σε μία συμφωνία με την Ελλάδα καθώς η χώρα μας, έπειτα από κάθε επίσκεψη των νέων στελεχών της στις πρωτεύουσες των κρατών – μελών, φαίνεται να κατανοεί την πραγματικότητα και να αλλάζει συνεχώς την προεκλογική ρητορική της.
Κλείσιμο

«Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα είναι απόλυτα σεβαστό. Αλλά όση δημοκρατική νομιμοποίηση έχει ο κ. Τσίπρας, άλλη τόση έχει και η Καγκελάριος Μέρκελ, ή η κυβέρνηση της Φινλανδίας και της Αυστρίας, ή ακόμα και ο κ. Γιούνκερ. Το γεγονός πως η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου δεν σας καθιστά προνομιακούς συνομιλητές. Το αντίθετο μάλιστα. Η Ελλάδα είναι ένα πρόβλημα της Ε.Ε. Θα δεχθείτε μέχρι τελευταίας τελείας τις συμφωνίες, τις οποίες μπορείτε να τις ονομάσετε επιτυχία, ή όπως αλλιώς θέλετε, αλλά θα τις δεχθείτε».

Αναφορικά με τη διαμεσολάβηση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σχετικά με τις πολιτικές λιτότητας στην Ε.Ε και τις πιθανές πολιτικές συμμαχίες με Ιταλία και Γαλλία, η ίδια πηγή των Βρυξελλών τονίζει: «Οι ΗΠΑ δεν μεσολαβούν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Και ακόμα και αν το κάνουν ουδείς ασχολείται. Το ίδιο έκανε ο Πρόεδρος Ομπάμα στις Κάννες, το 2011, παρουσία του κ. Παπανδρέου, όταν έκπληκτος προσπαθούσε να ηρεμήσει, μαζί με την Καγκελάριο Μέρκελ, τον Πρόεδρο Σαρκοζί που είχε στριμώξει στη γωνία τον κ. Παπανδρεόυ. Το ίδιο έκανε ο Πρόεδρος Ομπάμα στη G7 το 2012. Το ίδιο έλεγε και ο τότε υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ. Τόσο οι Βρυξέλλες, όσο και το Βερολίνο του απάντησαν να μην ασχολείται με την Ε.Ε.. Δεν βλέπω κάτι διαφορετικό αυτή τη στιγμή. Όσο για τους υποτιθέμενους συμμάχους σας είτε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είτε στο Συμβούλιο της Ε.Ε., να κρατάτε μικρό καλάθι. Ούτε η Ισπανία (σ.σ. η 4η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης), αλλά ούτε οι μικρές χώρες, όπως η Πορτογαλία και Ιρλανδία πρόκειται να σας στηρίξουν. Αντίθετα θα είναι οι πιο σκληροί απέναντί σας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης