Ελλάδα είχε το «μενού» του δείπνου Μέρκελ, Ολάντ και Σουλτς

Ελλάδα είχε το «μενού» του δείπνου Μέρκελ, Ολάντ και Σουλτς

Τι ειπώθηκε στην τρίωρη συζήτηση των κορυφαίων Ευρωπαίων πολιτικών στο Στρασβούργο μετά και το «όχι» Βαρουφάκη σε Ντάισελμπλουμ - Ο πρόεδρος της Ευρωβουλής ενημέρωσε τους ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Αθήνα

Ελλάδα είχε το «μενού» του δείπνου Μέρκελ, Ολάντ και Σουλτς
Στο Στρασβούργο συναντήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και στο τραπέζι του κοινού δείπνου που είχαν, το μενού περιελάμβανε και ολίγη από... Ελλάδα.

Αμέσως μετά, οι τρεις ηγέτες αποχώρησαν από το εστιατόριο χωρίς να κάνουν δηλώσεις, ενώ ο εκπρόσωπος του κυρίου Σουλτς, δήλωσε πως «η ατμόσφαιρα ήταν φιλική και η συζήτηση εποικοδομητική».

Όπως μεταδίδει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro το Παρίσι θέλει να αποτελέσει τον σύνδεσμο ανάμεσα στην Αθήνα και τους Ευρωπαίους δανειστές της. Ο Ολάντ, προσθέτει η γαλλική εφημερίδα ανέπτυξε «μεθόδους» και «επιλογές» για να υπάρξουν διαύλοι διαλόγου ανάμεσα στην Γερμανίδα καγκελάριο και τον Έλληνα πρωθυπουργό. Όπως σημειώνει Παρίσι και Βερολίνο έχουν μια εκ διαμέτρου αντιμετώπιση της Ελλάδας καθώς από τη μια η Μέρκελ έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα μια ημέρα μετά τη νίκη Τσίπρα, ο Γάλλος πρόεδρος όχι μόνο ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά τον κάλεσε και στο Παρίσι πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, ο πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου μια ημέρα μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα και τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, έδωσε «αναφορά» στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Σοσιαλιστή πρόεδρο της Γαλλίας για τις προθέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού όσον αφορά τη διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους δανειστές της. 

Η συνάντηση των τριών ηγετών στο Στρασβούργο πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων που είχε στην Ελλάδα ο πρόεδρος του Eurogropup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. 





Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, επρόκειτο να πει στην frau Μέρκελ αυτά που δήλωσε και μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι, δηλαδή «συμφωνήσαμε σε πολλά θέματα ενώ σε κάποια άλλα θέματα, οι συζητήσεις θα πρέπει να συνεχιστούν», αλλά και όσα δεν αποκάλυψε στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο "20 minutes", οι τρεις ηγέτες θα απολαύσουν το δείπνο τους στο εστιατόριο "Zum Ysehuet", το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του σήμερα μόνο για τους υψηλούς προσκεκλημένους του. 



«Άραγε, ο ιδιοκτήτης του αλσατικού εστιατορίου θα γλυκάνει τον ουρανίσκο της κυρίας Μέρκελ με Kouglof- το γλυκό ψωμί με σταφίδες , ένα από τα παραδοσιακά εδέσματα της χώρας- ή η σιδηρά κυρία της Γερμανίας δεν θα έχει όρεξη με αυτά που θα ακούσει από τα "χείλη" του herr Σοuλτς;» αναρωτιέται ο γαλλικός τύπος. Πάντως, όπως διευκρινίζουν τα γαλλικά ΜΜΕ εκτός από την Ελλάδα, Μέρκελ, Σουλτς και Ολάντ θα συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης και τις γαλλογερμανικές σχέσεις. Οι τρεις ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περίπου τριάντα πιάτα που θα παρελάσουν από το τραπέζι τους... αλλά και να συζητήσουν τον τρόπο με τον οποίο ο Σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας θα υποδεχτεί στο Παρίσι το νέο Έλληνα πρωθυπουργό την Τετάρτη.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης