Σκληρή και ειρωνική η πρώτη αντίδραση της ΝΔ στο νέο κυβερνητικό σχήμα

Σκληρή και ειρωνική η πρώτη αντίδραση της ΝΔ στο νέο κυβερνητικό σχήμα

«Χαιρετίζουμε το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 Υπουργών. Είναι μία κυβέρνηση χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ» δηλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης


Σκληρή και ειρωνική η πρώτη αντίδραση της ΝΔ στο νέο κυβερνητικό σχήμα
Με μία ειρωνική και σκληρή ανακοίνωση, ενδεικτική της αντιπολιτευτικής στρατηγικής που χαράζει, υποδέχθηκε η ηγεσία της ΝΔ τη νέα κυβέρνηση.

Η θέση της ηγεσίας της ΝΔ είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα μακροημερεύσει στην εξουσία και ότι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ενισχύει την εκτίμησή της αφού πρόκειται όπως λένε για ένα ανομοιογενές σχήμα που αποκαλύπτει την έλλειψη σχεδίασμού και στόχευσης του κ. Τσίπρα.

Στην ανακοίνωσή του ο νέος εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Κώστας Καραγκούνης αναφέρει: «Χαιρετίζουμε το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 Υπουργών. Είναι μία κυβέρνηση χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για τη συμμετοχή προσώπων σε τομείς ευθύνης τα οποία έχουν εκφράσει επικίνδυνες θέσεις, όπως π.χ. για την ανάπτυξη, για τις  αποκρατικοποιήσεις, για την ακύρωση επενδύσεων, για την επαναφορά του ασύλου παρανομίας στα πανεπιστήμια ακόμα και για τα ανοιχτά σύνορα για κάθε παράνομο μετανάστη”.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία είναι απολύτως αντίθετη με την κατάργηση των δύο “πιο σημαντικών για την ανάπτυξη Υπουργείων, των Υπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού, που προσέφεραν τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας κατά τα τελευταία δυόμισι χρόνια”  ενώ σημειώνει ότι θεωρεί αδιανόητη την υποβάθμιση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.


Κλείσιμο
Ειδική αναφορά έχει στην κα Ζωή Κωνσταντοπούλου για την οποία αναφέρει: “η προτεινόμενη επιλογή για τη θέση του Προέδρου της Βουλής, ενώ θα έπρεπε να σηματοδοτεί συναινέσεις και συνθέσεις ανάμεσα σε όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες, προφανώς δεν διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά”.


Η δήλωση καταλήγει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι παρούσα για να κρίνει, να αξιολογεί, αλλά και να αποτρέπει πολιτικές ζημιογόνες για τα εθνικά συμφέροντα και τους Έλληνες πολίτες, ιδιαίτερα στις κρίσιμες ώρες που έρχονται. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης