Στο επίκεντρο του σκανδάλου ο Παπακωνσταντίνου

Στο επίκεντρο του σκανδάλου ο Παπακωνσταντίνου

«Πώς είναι δυνατόν να εξαφανίστηκαν, έτσι απλά, δεδομένα για εκατοντάδες Έλληνες φοροφυγάδες»-«Το σκάνδαλο έχει δώσει στον Αλέξη Τσίπρα μια μοναδική ευκαιρία για πολιτική αντιπαράθεση»

Στο επίκεντρο του σκανδάλου ο Παπακωνσταντίνου
Στο επίκεντρο του γερμανικού ειδησεογραφικού δικτύου Deutsche Welle έχει μπει το πολιτικό θρίλερ που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα με κύριο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σε ένα εκτενές ρεπορτάζ η DW αναφέρει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγορείται για απαλοιφή ονομάτων συγγενών του από την περίφημη λίστα Λαγκάρντ ενώ αναρωτιέται  «Πώς είναι δυνατόν να εξαφανίστηκαν, έτσι απλά, δεδομένα για εκατοντάδες Έλληνες φοροφυγάδες; Αυτή η ερώτηση θα απασχολήσει επιτροπή της ελληνικής βουλής. Στο επίκεντρο του σκανδάλου βρίσκεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου».

Αναφορά γίνεται και στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε ο πρώην υπουργός κατά την οποία ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι είναι θύμα μιας συνομωσίας. «Όταν ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε την πρωτότυπη λίστα από τη Γαλλία αποδείχθηκε ότι είχαν διαγραφεί τα ονόματα τριών συγγενών του πρώην υπουργού. Ο Παπακωνσταντίνου αρνείται τις κατηγορίες. Σε τηλεοπτική συνέντευξη είπε ότι είναι θύμα συνωμοσίας| αναφέρεται στο ρεπορτάζ του γερμανικού δικτύου.

Το δημοσίευμα αναφέρεται επίσης  ότι «Ο Παπακωνσταντίνου έχει αφήσει επανειλημμένως να εννοηθεί ότι ο διάδοχός του, και νυν επικεφαλής του ΠαΣοΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μπορεί να είναι πίσω από την αλλοίωση των στοιχείων προκειμένου να σωθεί από την πρώτη γραμμή του πυρός. Ο Βενιζέλος διέγραψε τον Παπακωνσταντίνου από το κόμμα, όταν έγινε γνωστή η νόθευση της λίστας» και συμπληρώνει:

«Τα ελληνικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Παπακωνσταντίνου έδωσε το αρχείο στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη, ο οποίος στη συνέχεια, ισχυρίζονται, ότι το παρέδωσε στον νέο υπουργό Οικονομικών Βενιζέλο, το 2011. Και οι τρεις αρνούνται ότι έφτιαξαν αντίγραφο της λίστας, ή ότι την αλλοίωσαν. Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός φέρθηκε με απερισκεψία. Δυστυχώς, αυτό συμβαίνει πολύ συχνά στην ελληνική πολιτική, που οδηγείται στο χάος, επειδή δεν λειτουργούν όπως πρέπει οι θεσμοί», σχολιάζει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle.
Κλείσιμο

Και καταλήγει: «Το σκάνδαλο έχει δώσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα μια μοναδική ευκαιρία για πολιτική αντιπαράθεση. Η συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ γίνεται όλο και πιο μυστηριώδης.

Στα ελληνικά ΜΜΕ οργιάζουν οι φήμες ότι υπάρχει ένα άλλο στικ USB με περισσότερα φορολογικά δεδομένα που λέγεται ότι προέρχονται από την πρωτότυπη λίστα, ανάμεσά τους ένας κατάλογος με Έλληνες που έχουν ακίνητα στο Λονδίνο, και ένα αρχείο με περισσότερους από 50.000 κατόχους τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι από την αρχή της κρίσης χρέους φέρονται ότι έβγαλαν στο εξωτερικό 22 δισεκατομμύρια ευρώ».  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης