Ψεκάστε και ντυθείτε! (video)

Ψεκάστε και ντυθείτε! (video)

Μπορεί να ακούγεται τρελό, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό! Ένας ισπανός σχεδιαστής ρούχων, σε συνεργασία με επιστήμονες του Imperial College του Λονδίνου, παρουσίασε το πρώτο "ένδυμα" στον κόσμο...

Ψεκάστε και ντυθείτε! (video)

Μπορεί να ακούγεται τρελό, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό! Ένας ισπανός σχεδιαστής ρούχων, σε συνεργασία με επιστήμονες του Imperial College του Λονδίνου, παρουσίασε το πρώτο "ένδυμα" στον κόσμο, το οποίο δημιουργείται με ψεκασμό από ειδικό σπρέι. Μέσα σε μόλις 15 λεπτά, το ρούχο μπορεί να ψεκαστεί απευθείας πάνω σε ένα σώμα.

Η νέα τεχνολογία παρουσιάστηκε από τον σχεδιαστή στο Λονδίνο Manel Torres, σύμφωνα με τη "Guardian". Το ρούχο, που είναι μονοκόμματο (χωρίς ραφές), μπορεί, αφού φορεθεί, να πλυθεί και να ξαναχρησιμοποιηθεί.
 
Το ύφασμα, που στεγνώνει μόλις έρχεται σε επαφή με το δέρμα, είναι πολύ κρύο όταν ψεκάζεται, ένα μειονέκτημα που μπορεί να "φρενάρει" τη δημιουργία εσωρούχων με ξεκασμό!

"Ήθελα πραγματικά να δημιουργήσω ένα φουτουριστικό, χωρίς ραφές, γρήγορο και άνετο υλικό", δήλωσε ο Torres, ο οποίος συνεργάστηκε με τον χημικό μηχανικό Paul Luckham του Imperial College και δημιούργησαν από κοινού την εταιρία Fabrican Ltd.

 

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης